okean Postat Februarie 25, 2021 Partajează Postat Februarie 25, 2021 (editat) Va salut prieteni, in cautare de 2SA102 Matsushita, m-am " intersectat " cu acest receptor care contine o bucata din ravnitul specimen ! Se pare ca este bunicul lui National T15 L avand numai gama UM si CV cu aer ! Pana la resuscitarea totala 2 poze de la receptie ... Editat Februarie 25, 2021 de okean Link spre comentariu
okean Postat Februarie 25, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2021 (editat) Cat se inmoaie jegul, a sosit si schema ! Sensibilitate declarata 100 μV / 5mw...foarte buna ! Editat Februarie 25, 2021 de okean Link spre comentariu
vranceanu Postat Februarie 26, 2021 Partajează Postat Februarie 26, 2021 (editat) Oarecum universala schema , interesant dupa dioda OA 70 acel kit de detectie. Nu stiu cum influenteaza demodularea dar degeaba nu cred ca l-au pus.E pacat sa ,,scoti '' din el tranzistorul ravnit, ma gandesc sa mai asteptam . Si eu caut unul , nu se stie niciodata , poate gasesc un Panasonic defect nereparabil , iar in acest caz sigur voi face o donatie . Editat Februarie 26, 2021 de vranceanu Link spre comentariu
okean Postat Februarie 26, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2021 Da multumesc trebue resuscitat, cei 100 μV / 5mw fata de 700 μV / 5mw declarati pentru T15L / S631T trebuie musai investigati ! Ca sa fim precisi bunicul lui T15L este T15 cu CV cu aer...alte detalii mai jos : Link spre comentariu
vranceanu Postat Februarie 26, 2021 Partajează Postat Februarie 26, 2021 Acum 12 minute, okean a spus: Da multumesc trebue resuscitat, cei 100 μV / 5mw fata de 700 μV / 5mw declarati pentru T15L / S631T trebuie musai investigati ! Ca sa fim precisi bunicul lui T15L este T15 cu CV cu aer...alte detalii mai jos : Da, tanjesc de mult dupa asa ceva , il stiam ,dar ... se pare ca nu a supravietuit nici un exemplar. Poate o fi pe undeva dar slabe sanse sa gasim . Link spre comentariu
ex.escu Postat Februarie 26, 2021 Partajează Postat Februarie 26, 2021 La R104 circuitul de la detector e un filtru, prin folosirea sa se castiga spatiu ; la S632T s-au folosit pe langa circuitul de la detector inca 4 circuite RC integrate. Link spre comentariu
vranceanu Postat Februarie 27, 2021 Partajează Postat Februarie 27, 2021 (editat) Acum 12 ore, ex.escu a spus: La R104 circuitul de la detector e un filtru, prin folosirea sa se castiga spatiu ; la S632T s-au folosit pe langa circuitul de la detector inca 4 circuite RC integrate. M-am uitat in schema S632T (national T-53L) si aveti dreptate , exista acest filtru . Ca intrebare , aveti idee in ce fel imbunatateste calitatea semnalului detectat ? Cred ca voi incerca sa construiesc unul si sa il montez la un radio cere nu are asa ceva ca sa vad efectiv ce face . Posibil sa gasesc unul fabricat gata , daca e ceea ce cred exista in unele receptoare sub forma unui hibrid in carcasa de plastic si scrie pe el 455 Khz . Asta din schema vad ca totusi e ecranat. Editat Februarie 27, 2021 de vranceanu Link spre comentariu
ex.escu Postat Februarie 27, 2021 Partajează Postat Februarie 27, 2021 Circuitul e un filtru pentru eliminarea "artefactelor" care apar dupa detectia MA; majoritatea receptoarelor au , inclusiv S631T (cu componente uzuale).Scopul era reducerea gabaritului si a costurilor. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 27, 2021 Partajează Postat Februarie 27, 2021 La 26.02.2021 la 20:02, ex.escu a spus: la S632T s-au folosit pe langa circuitul de la detector inca 4 circuite RC integrate. 4??? Link spre comentariu
ex.escu Postat Februarie 27, 2021 Partajează Postat Februarie 27, 2021 Circuitele RC sunt integrate in aceeasi capsula , avand dimensiunile unui capacitor ceramic uzual. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum