Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

XR2206

gusti_73

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

4

• gusti_73

4

• doru3160

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Gusti.Dacă prinzi măcar unul în plus mă interesează şi pe mine.

Vezi că tot ce e XR2206 nou,chinezesc, e fake!Au încercat ei să-l copieze dar nu le-a reuşit...

Parcă a fost şi ceva asemănător IPRS.

Link spre comentariu

Am luat eu acum cca 10 ani câteva bucăți, și m-a cam usturat la buzunar. Acum vad ca-s ieftine, e mai convenabil să-l cumperi cu tot cu montaj. Am văzut și cu 18 lei kitul. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

Gusti.Dacă prinzi măcar unul în plus mă interesează şi pe mine.

Vezi că tot ce e XR2206 nou,chinezesc, e fake!Au încercat ei să-l copieze dar nu le-a reuşit...

Parcă a fost şi ceva asemănător IPRS.

O varianta este comanda de fake-uri pe ali....... Nu stiu cat de proaste sunt. Dar vine in doua luni......Daca fac comanda iau doua si va anunt. Tot incerc sa pescuiesc unul pe ebay....generator cu totul vorbesc dar greu de prins la pret bun.

Link spre comentariu

,,Fake-urile,, astea chinezeşti sunt produse totuşi cu o matriţă originală, că altfel nu ar genera formele de undă corect.Chinezii au obiceiul de cumpără tehnologia ,,obsolete,, la care altii renunţă.Aşa au făcut şi cu multe fabrici de tuburi celebre şi uite cum fac bani în continuare....

Link spre comentariu

Am luat, la un pret de nimic, un MAX038. Am scos 20MHz fara probleme din el pe un cablaj de test.

Banuiesc ca si XR2206 poate, daca e un 2206 in capsula.

Totusi, pentru o calitate mai buna a formei de unda si un control precis, de ce nu investiti intr-un AD9833 sau AD9834 daca vreti pana intr-un 1MHz. 

Control cu Arduino sau PIC (va pot pune eu la dispozitie programul facut de mine pentru AD983x).

Link spre comentariu
Acum 20 ore, gusti_73 a spus:

O varianta este comanda de fake-uri pe ali....... Nu stiu cat de proaste sunt. Dar vine in doua luni......Daca fac comanda iau doua si va anunt. Tot incerc sa pescuiesc unul pe ebay....generator cu totul vorbesc dar greu de prins la pret bun.

E 30 de lei la noi kitul ala fake, de ce nu-l cumperi de aici si il ai in 2 zile ?

Link spre comentariu

XR 2206 are probleme la generarea semnalului dreptunghi...ma refer la chinezarie. La 1khz e acceptabil...dar in sus de la 10 khz e praf. La 1Mhz nici nu mai vorbim...e sinus pur.

Ar fi bine sa gasiti original...la acela nu sunt probleme....dupa cate am inteles. Gasiti pe youtube un videoclip cu explicatia acestei probleme.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru sfaturi.

Ca si gama de frecventa imi trebuie pentru gama audio cu oarecare depasire a acesteia.

Vreau sa impac si capra si varza ca sa zic asa.

Solutia cu AD este laborioasa pentru mine.

Am o cutie gata pregatita pentru ceva cu XR2206 sau ICL8038. Il am pe cel din urma dar are impedanta mare de iesire, potentiometrul meu e de 5k.....(cel multitura)...etc. Nu prea se potrivesc lucrurile dar probabil voi ramane la 8038. 

Asa arata carcasa care ii este destinata:

generator-functii.jpg

Link spre comentariu
Acum 37 minute, BRANCA a spus:

Frumoasă.Da' îi lipseşte un frecvenţmetru...Eventual o funcţie sweep,cum avea şi Max038.

N-ai găsit nicio schemă cu etaj ieşire pe impedanţă mică?

Se poate etalona astfel incat pe scalele potentiometrelor multitura sa avem frecventa la iesire cat si nivelul. Asta este rolul lor. Mai greu dar se poate. Problema este ca potentiometrul de nivel are 5k si impedanta de iesire este 100k. O rezolv eu.

Link spre comentariu

Mai demult, cativa ani in urma , am cumparat de la Epsicon.

Pe site , au doar kit-uri , dar am discutat la telefon cu cineva de acolo si au fost de acord sa-mi vanda doar integratul.

Vezi poate reusesti sa cumperi de la ei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări