Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung UE50NU7090UXZT fara imagine si sunet

Ungureanu Daniel

Postări Recomandate

Acum 2 ore, zvasile a spus:

are doar astea de 10 ohmi...

s.jpg

Masurati dvs una din cele 2 rezistente ca eu am dat deja tv-ul clientului, dupa culorile maro+negru+negru ar trebui sa fie de 10 ohmi si vad ca unii zic ca ar fi de 1 ohm...:rade:

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zvasile

9

• Costica Tv

9

• Florinel TV

7

• dumitrumy

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 17 minute, Costica Tv a spus:

ar trebui sa fie de 10 ohmi si vad ca unii zic ca ar fi de 1 ohm...

Nu cred ca la componente te poti compara/ contra cu $misura.

Link spre comentariu
Acum 31 minute, dumitrumy a spus:

Nu cred ca la componente te poti compara/ contra cu $misura.

Asa cred si eu dar cateodata te mai pacaleste marcajul cu 5 culori fata de cel clasic cu 4 culori, intradevar rezistorul este de 1 ohm

https://www.addicore.com/1-Ohm-1-4W-Metal-Film-Precision-Resistor-p/r021sss.htm

Capture-1.jpg

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
Acum 2 minute, zvasile a spus:

2,2 ohmi dau pe aparat,m-am uitat mai atent la prima culoare si pare sa fie un rosu mai spalcit

Asta am vreu sa spun si eu, este clar o diferenta intre primul si ultimul inel. Daca convenim ca ultimul este maro atunci primul este rosu. Rez. sunt de 2R 1%. Rosu-negru-negru=2-0-0 x 0,01(argintiu) =2R

Acum 54 minute, sorintv a spus:

3,6 Ohmi. Argintiu x0,1.

Argintiu este x0,01, avem portocaliu-albastru-negru, adica 360 x 0,01 = 3R6

Link spre comentariu
1 oră în urmă, zvasile a spus:

la prima vedere rosu ala lam vazut maro,

deci cam la astea 2 trebuie jonglat pentru a reduce curentul pe leduri?

de acele e vorba,la dv sånt 2 ,eu må refeream la modul general au cåtiva ohmi,cam de genul ala de rezistente si din zona invertor,si pe la lg sånt la fel,daca sånt inseriate sau in paralel cresteti valoarea lor,daca sånt in paralel nu mai montati una,dacå sånt pe canale diferite le cresteti valoarea la fiecare ,daca au 2,2 ohmi,urcati undeva la 3 ohmi,le cresteti valoarea prin tatonare ,in asa fel ca imaginea sa fie luminatå suficient,si albul sa nu fie spre gri(defocalizat cam cum era la cele crt)

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 49 minute, dumitrumy a spus:

OFF:  ce valoare are?

1k ice.jpg

asta cred ca are FIX 1 ohm

Acum 38 minute, iuliantv a spus:

de acele e vorba,la dv sånt 2 ,eu må refeream la modul general au cåtiva ohmi,cam de genul ala de rezistente si din zona invertor,si pe la lg sånt la fel,daca sånt inseriate sau in paralel cresteti valoarea lor,daca sånt in paralel nu mai montati una,dacå sånt pe canale diferite le cresteti valoarea la fiecare ,daca au 2,2 ohmi,urcati undeva la 3 ohmi,le cresteti valoarea prin tatonare ,in asa fel ca imaginea sa fie luminatå suficient,si albul sa nu fie spre gri(defocalizat cam cum era la cele crt)

multumesc!

Link spre comentariu

maro-negru-negru-maro maro-rosu         

Nu este 1%  Rectific: ba da!

iiqw1bz.jpg

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu

Ma rog ...toleranta este Mai mica sau egala  cu 1%...culorile pt dunga tolerantei , in afara de argintiu sau auriu nu mi-am batut capul sa le invat...acesta este insusi rostul marcajului cu 5 sau 6 dungi colorate ...pentru tolerante banale se foloseste marcajul clasic , adica acela cu 4 dungi ...

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări