Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Module de temperatura cu STM32 recuperate de la gunoi. Ce imi trebuie sa le vad in Arduino?


maneaflorin

Postări Recomandate

Va salut,

Recent, in clinica, s-a incheiat un studiu pe medicatie iar coordonatorul de proiect  a aruncat la cos o duzina de module de masurat temperatura.

Le-am luat din cos, am desfacut cateva aseara de curiozitate si am vazut ca unele sunt pe procesor STM32L152 RCT6, altele pe PIC24F3256

 

Pe cel cu STM32 L-am conectat la laptop , a aparut COM6 in DeviceManager, am instalat driverele in Arduino dar nu vede placa totusi.

Din ce am citit aseara pe repede inainte, e posibil sa imi trebuiasca un asa numit convertor ST-LINK/V2-1 ??

Si daca da, cum il conectez ? Tot prin mufa usb asta a modulului sau ma leg la alti pini ai controlerului?

Experienta cu STM32 nu am deloc, doar cateva mici proiecte cu arduino nano pana acum.

 

Multumesc,

Florin

 

 

IMG-20210221-WA0023-min(pSftiUr7sR4).jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • maneaflorin

    2

  • nico_2010

    1

  • Bandi Szasz

    1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Arduino IDE sa vada STM32-ul intai trebuie programat STM32 cu bootloader-ul arduino. Pana nu are programat bootloader-ul acesta poate fi programat doar "standard" nu stiu exact despre STM32L152 insa STM32F103 poate fi programat si serial TX/RX (uC avand "bootloader" de programare pe serial din fabrica). Trebuie vazut prin DS daca suporta programare seriala ca in cazul lui STM32F103 (placutele bluePill) daca suporta atunci te poti inspira de pe placutele de bluePill care are 2 jumperi care trebuie setati pentru programare si apoi se poate programa prin TX/ RX (CH430,CP2102, FTDI, etc...) cu bootloaderul arduino, pentru a scrie bootloader-ul se gasesc destule tutoriale pt bluepill. 

Link spre comentariu

Toate uC tip STM32 au posibilitatea de a fi (re)programate prin conectarea unui convertor RS232/TTL la pinii Rx, respectiv Tx (aferenti USART1) si utilizarea unuia dintre aplicatiile existente: FlashLoader sau Cube Programmer. Mai ramane de identificat pe placa respectiva pinul de BOOT0 (la STM32F152LRCT6 este pinul 60) si pus pe "0" logic (sau GND). Daca vrei sa instalezi bootloaderul pentru Arduino, trebuie sa cauti fisierul (daca exista, si din cate vad aici: https://github.com/stm32duino/Arduino_Core_STM32, este suportat 152 RE) pentru microcontroller-ul cu pricina, sa pui pinul BOOT0 in "1" logic (sau 3.3V) si sa scrii bootloaderul. Dupa confirmarea scrierii corecte a bootloaderului in memorie, treci din nou pinul BOOT0 la masa (GND, "0" logic) si conectezi montajul prin USB la calculator. Ar trebui sa fie vazut ca port.

Dar mai intai urmeaza pasii de mai sus, apoi revino daca nu merge ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări