Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator multimedia

Marian

Postări Recomandate

Salut.

La o repriza de frustrare cauzata de campul de acoperire foarte enervant de ingust si scurt al telecomenzii ( nu merge decat intr-o anumita pozitie al naibii de restrictiva ) de la mp5-ul de panou de aici:
https://www.aliexpress.com/item/4000814995082.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.349f4c4dBPTs26

Ei bine telecomanda aia a suferit o coliziune mai mult sau mai putin accidentala cu palma si si-a dat duhul :rade:

Am desfacut-o sa vad ce naiba se putea intampla, am gasit un pcb ceva mai gros decat o coala A4, si un singur cip din ala "picatura" pus chiar sub baterii, problema e ca socul coliziunii a facut ca bateriile sa provoace crapaturi in pcb, si cum cipul ala era chiar sub baterii, crapaturile au aparut fix sub el, asa cum e mai rau adica...

Si pentru ca parca n-as cumpara inca unul nou doar pentru telecomanda ( unde mai pui ca ar avea aceeasi problema ), vin si va intreb asa de amorul artei desi sunt constient ca cel mai probabil bat campii:

-Stiti cumva vreun model de telecomanda din aia programabila care sa fie compatibila cu jucarii din astea? 

Zic si eu, nu dati cu parul... :rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 367
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

179

• sesebe

41

• Akos

27

• franzm

18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu telecomenzile programabile nu cred ca ar fi vreo problema de compabilitate.

Problema e cu ce le programezi.

Daca cineva are una la fel si are cu ce poate genera un fisier ce-l poti folosi la o telecomanda programabila.

Ti-ar fi de folos un programator de telecomenzi cum ar fi cel pentru Longer.

Daca ai deja e mai bine.

Are functie de search.

Setezi o functie de executat si autostart si urmaresti vreo schimbare a aparatului.

Dureaza 3-4 secunde pentru o secventa si cum sunt multe o sa dureze destul de mult si posibil sa nu fie nici una buna.

Cand aparatul a reactionat la comanda primita (chiar daca nu e cea corecta,ai ales sa transmita power si de fapt a facul volum- asta doar ca exemplu) vezi ce cod transmitea atunci.

Pe baza codului vezi ce protocol foloseste si secventa de bytes.

Mai este varianta sa ai noroc si sa gasesti o telecomanda de la alt aparat ce transmite ceva ce accepta aparatul, la fel folosesti programul sa identifici protocolul si secventa de bytes.

Cand ai toate astea poti face manual din program (posibil si din fisier de configurare) o configuratie de test sa identifici toate comenzile.

Doar ca exemplu

Ai alocate unei taste asa ceva

PID0051 uPD6121G nume tasta ... 72 (data1) CD (data2) 1A (data3)

Programezi toate tastele de pe telecomanda cu acceasi configuratie exceptie fiind la data3 unde incepi de la 00 pana la FF

Sunt in hexadecimal de la 0 la F deci 00 01 ... 09 0A 0B ... 0F 10 11 .... 19 1A ...

Apoi vezi fiecare tasta daca transmite o comanda valida si daca da ce comanda.

Stiind comanda corecta poti programa telecomanda corect.

Link spre comentariu

Cred că e reparabilă indiferent de ce fisuri s-au produs.Eu la nervi am rupt o telecomandă de tv LG în trei (3)  bucăţi exact în ajunul Crăciunului.Cum era seara şi nu aveam de unde să cumpăr la urgenţă aşa ceva, am stat vreo trei ore cu lupa în ochi şi am lipit cam vreo 30 de trasee ceva mai groase ca firul de păr.Dar i-am dat de cap...

Ar ajuta să pui o poză clară de aproape...

Link spre comentariu

@gabiz_ro multumiri pentru efort insa ce spui tu acolo ma depaseste de la ani lumina...

Eu ma refeream la acel tip de telecomanda universala la care prin nu mai stiu ce combinatie de butoane cauta printr-o arhiva de coduri parca si se autoprogrameaza la aparatul respectiv.

Am avut ceva de genul cu ani in urma cand nu gaseam o telecomanda la nu mai stiu ce Tv, am luat una universala si s-a programat singura usor pe televizorul respectiv si-a mers mult timp.

In fine, daca abordarea asta n-are sorti de izbanda atunci vin cu alta intrebare, stiti cumva ce naiba ar putea sa-i limiteze atat de mult campul de acoperire? 

Validae, am zis deja ca fisura in pcb trece fix pe sub cipul ala "picat", cred ca intelegi de ce nu se pune problema sa se mai repare asa ceva, sunt intrerupte insasi traseele de legatura de langa aschia de siliciu, trasee cvasi-microscopice...

Pai te apuci sa frezezi rasina cu aschie de siliciu cu tot ca sa ajungi la traseele intrerupte?

Evident ca-i ireparabila, si singura varianta ramasa din ce a lamurit Gabi e sa iau inca unul din asta pentru telecomanda, si eventual sa incerc sa investighez care ar putea fi cauza acoperirii extrem de slabe. 

Link spre comentariu

Modelele cu telecomanda subțire au comenzi "universale", în sensul ca toate telecomenzile de miniplayer, modulator FM, sau alta dracovenie chinezeasca potrivesc între ele. 

Poți încerca una dacă ai prin cutia cu maimuțe, poate ai o surpriza plăcută. 

Link spre comentariu

Daca ai “noroc” sa gasesti o telecomanda care sa faca vreo comanda pe acel mp5 player cumperi un programator Longer si eu sau altcineva sigur te va ajuta cu pasii necesari.

Nici sfatul lui validae nu trebuie ignorat.Poate nu o fi distrus de tot,o singura combinatie de trasee sa mai fie OK si poti identifica ce protocol foloseste.

Oricum un programator si cateva telecomenzi e bine sa la aiba oricine.

Deci mai bine le cumperi si incerci varianta de cautare cod si cu putina atentie de unde incepi si unde termini poti imparti cautarea in mai multe sesiuni si cat lucrezi programul cauta.Poate ai sanse asa.

Link spre comentariu
On 7/26/2022 at 1:51 PM, AdR!@N said:

Poți încerca una dacă ai prin cutia cu maimuțe, poate ai o surpriza plăcută. 

Exact asta am facut si-am gasit una care se potriveste, este parca de la un mp3-player auto ( nu mai stiu sigur de la ce model ), din aia cu baterie 2032, si executa cam toate comenzile care ma interesau ( dar pe inscriptii diferite ), si are o raza de acoperire mult, foarte mult peste ce stia telecomanda originala a MP5-ului ( asadar ea era inculpata aici ), nu trebuie decat sa reinscriptionez butoanele ( ceva autocolant printat si eventual lacuit ) si am o telecomanda functionala si mai buna decat originala.

Mersi mult pentru idee Adrian!

Si inca o data multumiri pentru lamuriri @gabiz_ro.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări