Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator multimedia

Marian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 367
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Fain, vad ca iti plac mult SMD-urile..... E adevarat ca asta e viitorul dar pentru diy cred ca inca e mai apreciata varianta cu THT.

Daca tot lucrezi cu ele, cred ca e mai util ca pe ele sa se lipesti pe spatele placii si THT-urile pe fata, cred ca asa reduci si mai mult spatiul ocupat si devine mai usor de depanat.

Link spre comentariu

001.jpg

Mai am doar legaturile electrice de facut.

Maine ar trebui sa fie gata.

Ma bucur ca am decis sa folosesc VU-metrul ala digital, decupajele au iesit bine in special la leduri unde m-au antrenat bine de tot datorita distantei atipice dintre ele.

Nu stiu cat de bine se vede in poza dar efectul este foarte interesant pe fondul negru, in special in luminozitate scazuta.
002.jpg

Link spre comentariu

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

N-am mai lucrat atata la ceva de la ultimul amplificator costruit ( unul mare si al naibii de greu anul trecut, cred ca l-am pus si pe forum, nu mai stiu ) :rade:

M-a antrenat bine de tot ieri la legaturile de semnal, si in ciuda "ground lift" de pe traseele de masa, au trebuit alimentari separate si individuale atat pentru MP5 cat si pentru DC-detect, a fost singura modalitate in care am putut scapa de ceva bucle de masa si ceva zgomot tipic acestor module digitale cu bluetooth si alte chestii, acum boxele sunt tacute cand nu exista semnal.

Pentru alimentarile suplimentare am mai dat 2 infasurari de cate 34 spire cu 0,6 ( deie D-zeu sanatate aluia care a inventat traful toroidal, dai cate auxiliare vrei ), pentru ceva mai putin de 13Vca, redresat cu punte SMD schottky si filtrat cu 1mF ( se vad in poza ), stabilizarile atat pentru MP5 cat si pentru DC-detect fiind deja pe placa fiecaruia.

O alta modificare a fost necesara la preamplificatorul de pe placa sursei, cel care proceseaza semnalul de la MP5, asta deoarece semnalul pe functia de bluetooth este surprinzator de slab ( ca amplitudine ), am marit rezistentele de 10k la 33k ridicand amplificarea pe la 15x, doar asa semnalul pe bluetooth este suficient pentru amplificator.

Nu-mi explic diferenta mare a amplitudinii semnalului intre USB si bluetooth, posibil sa fie procesate diferit catre iesire, habar n-am, nu am analizat placa MP5 prea atent, posibil sa aiba legatura cu faptul ca pe USB si SD exista disponibil un egalizator, deci si ceva castig suplimentar fata de functia bluetooth care nu are acces la egalizator... nu stiu, dar cu 15x e ok deci nu mai conteaza. 

Si o chestie minora care mi-a scapat la desenarea pcb-ului pentru sursa, legatura catre masa la mufa pentru RCA-uri lipseste ( mi-a scapat un traseu acolo ), a fost usor de corectat pe dedesubt dar a trebuit scoasa placa de tot dupa ce toate cablurile si mufele erau deja rutate si conectate :scarpin

Schema sursei cu amplificarea marita la preu:

Schema6.png

O sa adaug zilele astea si alimentarile separate pentru MP5 si DC-detect pe schema asta si apoi pe pcb-ul sursei si revin cu ele cand sunt gata. 

Marele meu interes era o buna functionare pe FM si din fericire e ok ( ce-i drept nu i-ar strica ceva amplificare de semnal FM dar cu alta ocazie ).

In rest toate functiile sunt asa cum le-am gandit, DAC-ul isi comuta singur intrarile atunci cand se face conexiunea USB cu laptop-ul si se aude super, RCA-urile sunt conectate intre intrarea auxiliara a MP5 si direct pot din functia On/off a MP5, etc...

Adica totul e asa cum trebui sa fie, iar puterea este mult pentru nevoile unui amplificator de camera, motiv pentru care declar proiectul finalizat si ma declar incantat de rezultat.

Ah, sa nu uit, curentul de mers in gol e reglat la aproximativ 20mV pe RE pentru ca acolo analiza THD reala a dat cele mai bune rezultate, deci cam 90mA per canal. 

O lista completa de parametri masurati cand oi avea timp sa-i culeg de prin topic...

Cam atat momentan.

Spor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări