Marian Postat Februarie 14, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2022 Salut. Am dat o fuga pe la 2 magazine mari de bricolaj si am gasit 3 versiuni care cred ca pot fi folosite pe post de filtru de praf pentru gaurile de ventilatie din carcasa. 1. Asta e mai degraba un soi de pasla foarte subtire, genul materialului din care sunt facute spre exemplu anumite plase/sacose. Culoarea e ok, si ar filtra excelent praful numai ca ar cam filtra si aerul: Trece ceva aer prin ea insa cred ca-i totusi prea deasa, opreste prea mult din ventilatie si ar putea arata si neplacut. 2. Asta e plasa din aia comuna de tantari de se da la geamurile termopan, nu-i tocmai neagra, mai degraba un gri foarte inchis, insa ventilatia e mult mai buna cu ea: 3. Asta e de un negru mult mai placut dar e al naibii de subtire si fragila si are si ochiurile cam mari, nu stiu ce ar putea filtra ea: Pentru lipirea lor am luat ceva adeziv de contact, fiind cred eu cel mai indicat pentru treaba asta. Pe care din variantele de sus credeti ca ar fi mai ok sa o folosesc? Personal oscilez intre 1 si 2... Link spre comentariu
validae Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Cred că 2 e potrivită.Prima se va înfunda rapid cu scame din aer.Ştiu din experienţă, majoritatea uscătoarelor de păr au astfel de pâslă şi se înfundă des, trebuind curăţate periodic. Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Aia de la nr.2 seamănă cu plasa care era pusă pe decupările din partea superioară la toate tv-urile românești ce aveau capacul spate de carton,cele alb/negru,apoi Telecolor și Cromatic;lipită cu prenadez. Link spre comentariu
spirica Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Salut Marian! O combinatie de materiale suprapuse n-ar da rezultate multumitoare? Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Nu stiu daca s-a mai discutat dar risc si intreb: nu ar fi mai ok o plasa metalica? De exemplu asta, dar sunt versiuni cu ochiuri mai mici. Plasele alese cred ca se vor deforma sau rupe la prima atingere. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Ce grilaj ai acolo? Depinde de ceea ce vrei sa facă acel filtru și cit de des ești dispus să-l cureți pe el și pe tot amplificatorul. Mai depinde și dacă ventilatoarele vor funcționa permanent sau doar cind dai mai tare și se încălzește. Daca nu vrei sa cureți interiorul prea des pui primul tip dar cureți filtrul foarte des și în plus aproape ca nu vei avea nimic ventilație fără ventilatoare. Altfel pui 2 sau 3 dar va fi aproape ca și cum n-ai pune filtru de praf. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 14, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2022 @validae pai din punct de vedere al eficientei in filtrarea prafului 1 castiga detasat, si cred ca as tinde usor catre ea. Amplificatorul de camera pe care il folosesc momentan ( facut tot de mine cu aproape 5 ani in urma ) nu are filtrare la gurile de ventilatie si de fiecare data cand il desfac sa-l curat gasesc straturi peste straturi de praf, nu as vrea sa se mai intample si cu asta la fel. Curatarea se poate face simplu cu un aspirator, nu-i problema. Tind usor catre el pentru ca foarte rar ascult muzica la vomul ridicat, deci temperaturi mari pe radiatoare n-au de unde sa se dezvolte ( sunt oricum supradimensionate ). @adydep asa cum am zis, 2 e plasa de tantari comuna de se foloseste la geamurile termopan, ce-i drept cam seamana cu ce zici tu, n-ar fi rea si cred ca si ea ar filtra macar o parte din praf, dar repet, nu-i aceeasi nuanta precum carcasa, nu sunt convins cat de ok ar arata. Ce-i drept m-am gandit si la o rezolvare traznita, o vopesc cu un spray negru mat @spirica ma gandisem la treaba asta cu cea de la 3, dar tot fragila ar fi plus ca ar putea arata nasol daca nu e perfect intinsa. @zvonacfirst nu iau in calcul plasa metalica din considerente de spatiu, plasa asta va trebui sa stea intre radiator si carcasa si spatiul pe verticala este oricum la limita, nu ma apuc sa polizez la radiatoare decat daca absolut n-am incotro. Multumiri tuturor pentru interes si sugestii. 7 minutes ago, sesebe said: Ce grilaj ai acolo? Vezi poza carcasei, spune mai multe decat as putea palavragi eu. 8 minutes ago, sesebe said: Depinde de ceea ce vrei sa facă acel filtru și cit de des ești dispus să-l cureți pe el și pe tot amplificatorul. Cu varianta de la 1, interiorul nu prea ar mai avea nevoie de curatare decat poate foarte rar, tocmai fiind atat de deasa e foarte putin probabil sa treaca praf semnificativ prin ea. Curatarea gurilor de ventilatie care evident ca s-ar infunda cu praf periodic se poate face foarte simplu si rapid cu un aspirator. 9 minutes ago, sesebe said: Mai depinde și dacă ventilatoarele vor funcționa permanent Nu exista ventilatoare! Asta a fost una dintre cerintele obligatorii. Ventilatia va fi doar naturala, si in acest scop am mers pe radiatoarele alea mari fata de ce au nevoie sa disipe. Traful in sarcina maxima nu se incalzeste semnificativ. Restul nu prea are ce sa incalzeasca semnificativ interiorul. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Pt ventilatie exclusiv naturala era mai bine cu radiatoarele montate in exteriorul carcasei. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 14, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2022 Asta s-a dezbatut si lamurit demult, nu revin asupra discutiei, cauta in urma. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 25 minutes ago, Marian said: nu iau in calcul plasa metalica din considerente de spatiu Chiar asa de la limita este calculat spatiul? Plasa aia are 0.16mm grosime. Rolul acelei plase nu este numai filtrarea prafului. Impiedica intrarea/caderea oricarui obiect cu dimensiunea mai mica decat decupajele din grila, si in special obiecte metalice. Eu mai ales pentru aceasta problema as pune acea plasa. Praful intra oricum fiind antrenat de curentul de aer generat de convectie si o parte de el se va depune, o alta parte va iesi. Plasa va opri particulele de o anumita dimensiune colmatandu-se progresiv si le va lasa sa treaca pentru o perioada pe celelalte. Singurele care nu se depun sunt particulele sub 0.1 microni, cele care produc probleme respiratorii, dar pe acestea nici plasa nu le opreste. Link spre comentariu
core Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Poti incerca o grila customizata de plastic si un burete subtire. Grila ti-o poti face cu un printer 3D la dimensiuni. Plasticul ii da rigiditate si opreste miscarea necontrolata data de materialul moale, buretele. Culoarea neagra nu ar fi problema pentru ambele materiale. Cat timp nu ai ventilatie fortata cu ventilator, nu cred ca debitul de aer ceva mai redus sa iti creeze probleme. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 15, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2022 @zvonacfirst ai dreptate, e destul de subtire, nu vazusem grosimea ( scuze ), si e si ieftina... @core varianta cu burete merge la gurile rotunde pentru ventilatia interiorului, si nici nu-i trebui grila de plastic, lipesc direct buretele cu adeziv de contact. Buretele ar fi o varianta buna pentru ca permite si ceva ventilatie si filtreaza totusi si ceva praf. La grila de la radiatoare insa nu-i loc de asa ceva, ci doar de una dintre plasele astea de mai sus. O sa iau si din cea sugerata de @zvonacfirst si care mi se pare ca ar arata mai potrivita pe aia o pun. Multumiri tuturor. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 15, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2022 Am facut acum un inventar cu ce aveam si am comandat tot ce mai era nevoie pentru finalizarea proiectului. Acuma nu ramane decat sa astept sosirea coletului si-apoi la treaba Mult a trecut, putin a ramas... Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 17, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2022 Am primit azi coletul de la TME insa doar de smd-uri am avut timp ( de ceva zile numai de electronica nu mai am timp...) Nici maine nu cred ca o sa am timp de el, poate Sambata... Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 17, 2022 Partajează Postat Februarie 17, 2022 Ce-i cu postarea asta? Il faci din nou? Nu-l mai facusi odata? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum