Mircea Postat Decembrie 17, 2021 Partajează Postat Decembrie 17, 2021 @Marian, nu mai e nimic de criticat, toate cad la locul lor (un pic decalate in captura mea de ecran, din cauza conversiei, dar sigur tu le-ai pus bine). Inclusiv decupaturile pentru ventilatie vin intre aripioarele radiatoarelor . Spor la treaba! Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2021 Multumesc. Pai tinand cont ca fantele alea sunt esentiale pentru ventilarea radiatoarelor pozitionarea lor precisa era foarte importanta. Sunt si destul de mari la 8mm latime ( poate prea mari )... Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2021 Spuneti-mi va rog cum credeti ca-i mai ok, partea de retea pe centru si DC-detect in stanga, asa cum e in arhiva postata mai sus, ori partea de retea intr-o margine ( stanga in cazul meu ), si DC-detect in centru asa cum am ilustrat mai jos? Eu sunt ambivalent insa mi s-a sugerat ca mufa de retea pe centru arata nasol, deci pot modifica daca se considera mai ok asa. In felul asta e mai inghesuiala intre traf si modulul dc-detect dar pot sa mut sursa si traful ceva mai in fata ca ar fi loc, ori eventual sa mut doar traful ceva mai in stanga, la fel e ceva loc, bonusul ar fi ca as indeparta traful de DAC ( ca proximitatea trafului de DC-detect ma indoiesc sa aiba relevanta, iesirile fiind de impedanta foarte mica ). Prea mult in stanga nu l-as duce ca ma apropii de modulul L. Parca mai avantajos ar fi mutarea trafului putin mai in stanga decat mai in fata, ca in fata ma apropii de partile sensibile de la modul ( VAS ), asa in capatul acela e etajul final si e ceva mai putin predispus la interferente elmg. Un avantaj la mutarii DC-detect in centru ar fi faptul ca se simetrizeaza lungimile cablurilor de iesire de la module catre DC-detect. Nu sunt convins in ce masura conteaza, dar electric este totusi mai ok asa ( chiar daca diferenta e foarte subtila ). Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 17, 2021 Partajează Postat Decembrie 17, 2021 Parerea mea, caci traful e central, si ca sa nu plimbi aiurea 230Vca prin cutie, e sa lasi conectorul retea, fuzibila si intrerupatorul pe centru cu traful. Insa, eu as pune 2 module DC (sic!), astfel, nu plimb o iesire de amplif prin cutie. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 17, 2021 Partajează Postat Decembrie 17, 2021 Eu as pune partea de rețea, inclusiv mufa, în lateral, dar traful este bine sa fie cit mai centrat pt echilibrarea greutății prin carcasa. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 18, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2021 In regula, multumesc. Mie imi place cu partea de retea pe centru si pentru ca asa firele de retea sunt mai scurte, o sa ramana asa cum este in arhiva postata. De aici ramane sa asteptam pana cand carcasa o sa fie gata ( abia in Ianuarie ori prin Februarie, nu stiu sigur ), apoi sa fac si al 2-lea modul si sa ma apuc de asamblare. Pana atunci multumiri tuturor si in caz ca n-o sa mai fie activitate pe aici, sarbatori fericite! Link spre comentariu
stryx Postat Decembrie 18, 2021 Partajează Postat Decembrie 18, 2021 Find un proiect pentu uz personal parerile stilistice ale altora nu trebuiesc luate prea mult in calcul, mereu o sa fie careva sa spuna ca nu-i place un detaliu al constructiei, asta deoarece "frumusetea" este in mare parte subiectiva. Totusi daca se doreste o carcasa pe gustul a cat mai multor persoane se pot folosii reguli de compozitie din artele plastice. Cel mai usor de folosit este regula simetriei si cea a echilibrului (balantei). Contrastul poate juca un rol important in alegera texturii si culoristicii materialelor. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 30, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2021 Salutari. Am niste VU-metre din astea ( clipul nu-i al meu, l-am gasit pe youtube si l-am pus ca prezentare ): Mi se par interesante deci ce ziceti, ar merita pus unul pe ampliful meu? Link spre comentariu
hachia Postat Decembrie 30, 2021 Partajează Postat Decembrie 30, 2021 Acum 28 minute, Marian a spus: Salutari. Am niste VU-metre din astea ( clipul nu-i al meu, l-am gasit pe youtube si l-am pus ca prezentare ): Mi se par interesante deci ce ziceti, ar merita pus unul pe ampliful meu? Da se merita Link spre comentariu
AdR!@N Postat Ianuarie 1, 2022 Partajează Postat Ianuarie 1, 2022 Este interesant vu-metrul, am unul și animațiile sunt foarte plăcute (fără întârziere) , pe un mod se poate chiar particulariza fiecare led în parte. E mai dificil de creat o fata serigrafiata pentru el, eu l-am montat asa "natur" pe fata unui mini mixer, oricât as încerca nu-mi iasă treaba faina. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 2, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Nu m-am gandit la o eventuala serigrafie pentru el, mai ales ca n-as avea cum sa o implementez decat cel mult cu autocolant si-ar arata nasol. Link spre comentariu
AdR!@N Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Probabil se poate monta peste el un fel de plexiglass semitransparent sau foaie de plastic colorata cum se folosesc la display-urile VFD, dar probabil denatureaza culorile, poate folie de geamuri din aia tip oglinda...dar nu cred ca se incadreaza in aspectul carcasei... nu dati cu parul, sunt doar niste idei ce se pot dezvolta. Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Se pot seta si constantele de timp? Nu-i nevoie de serigrafie, ajunge un Rotring si niste sabloane. Si o mâna priceputa Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 10, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2022 Salut. Am verificat azi unul dintre vumetrele alea rgb din link-ul de pe youtube de mai sus si intr-adevar efectele sale sunt foarte interesante, rezolutia e foarte ok ceea ce ajuta mult la efectul vizual ( e si normal cu atatea leduri si integrate si etc... ). Sensibilitatea pe intrare e ajustabila si suficient de buna sa fie comandat direct de iesirea de casti a telefonului, deci are nevoie de semnal foarte slab ca sa functioneze eficient, adica tocmai bun de legat direct de cursoarele potentiometrului. Are si reglaj al intensitatii luminozitatii ledurilor ( o alta chestie interesanta in opinia mea ). Singura chestie e ca pentru a nu risca o eventuala bucla de masa cred ca o sa fie nevoie de o sursa separata pentru el, 5V stabilizati ( maaare grija aici, se arde foarte usor la supratensiune pe alimentare, eu am ars un altul cu ani in urma ). Initial o sa incerc sa-l alimentez totusi din iesirea de 5V de la relee si cu goundlift pe masa de la semnal, daca insa o sa protesteze atunci ii fac si lui sursa separata ( sper totusi sa nu fie nevoie ). I-am facut desenul pentru decupaje/gauri, si are niste pasi enervanti de fini intre ledurile rgb ( ceva in genul 4,0521mm obtinuti dupa muuuuulte masuratori cu subler si calcule ). Pentru ce numele lui D-zeu era necesar sa le dispuna asa nu-mi pot explica, presupun ca s-a lucrat pe imperial, dar nu pot fi sigur... In fine, asta e desenul modificat: Pozitia pe panoul din fata va fi dreapta jos, si in acest scop am mutat potentiometrul in centrul panoului frontal. De aici totul depinde de Cristi, daca va putea reproduce dispunerea aia enervanta la gauri atunci rezultatul va fi unul foarte frumos, mai ales gratie culorii carcasei ( negru ). Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 10, 2022 Partajează Postat Ianuarie 10, 2022 Vezi ca alimentarea releielor ar putea fi murdarita cu spike-uri generate de comutarea lor si sa nu-ti faca probleme mai ales daca este foarte sensibil la alimentare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum