Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator multimedia

Marian

Postări Recomandate

Acum 5 ore, hpavictor a spus:

Stai jos , iar ai nota 4 ...

Mai învață , fii mai silitor că altfel  nu treci clasa ...

Vezi mai jos ce reprezintă " emitanța " si " emisivitatea " corpului negru  :

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Corp_absolut_negru

Chiar eram curios cind apare un destept care sa ma contrazica.

Asta nu dovedeste decit ca nu ai inteles cum e cu corpul negru.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 367
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...

SAM-1519.jpg

SAM-1520.jpg

Azi l-am primit.

Si-a instalat automat ceva drivere din sistem apoi a fost gata de utilizare. 

Am pus castile pe iesirea jack si se aud foarte tare ( mult mai tare decat e sigur pentru urechi ).
Pe iesirile RCA am masurat la limita de clipping 1,6Vrms, fata de 1Vrms cat as fi avut nevoie, deci arhisuficient. 

In fapt ar trebui sa fie suficient si pentru amplificatoare de putere ceva mai mare, cu o bucla inchisa de 30x spre exemplu se obtin 48Vrms pe iesirea amplificatorului, deci suficient pentru 200W pe 8 Ohm sau 400W pe 4 Ohm.

I-am conectat RCA-urile la intrarile RCA de la amplificatorul de camera ce-l folosesc momentan si am testat pe muzica electronica, se aude interesant de clar si placut, si n-are pic de zgomot de fond indiferent de pozitia potentiometrului de volum de la amplificator, sau de reglajul de volum din laptop. 

Sunt foarte multumit de el, n-a costat mult dar a meritat, e o optiune in plus la amplificator, una care merita zic eu. 

Acuma ramane sa ma uit dupa ceva carcasa tot pe ebay pentru ca arata mult peste orice as putea face eu.

Link spre comentariu

CI-ul de langa mufa de casti e tot un SO8 dar pare sa aiba seria stearsa, n-o pot identifica nici cu microscopul.

Dar n-o folosesc asa ca nici nu ma intereseaza ce are acolo.

Ce pot spune despre iesirea aia e ca are suficienta putere si se aude foarte ok in casti.

Pe placa mai sunt SA9023A si ES9028Q2M, apoi pe langa regulatorul ala de la LT identificat de @sesebe, mai e inca unul in capsula SOT223, AMS1117, un procesor ATMLH652, si operationalul de pe iesirea RCA e AD823A care cand am vazut cat costa la TME m-am lamurit ca placa merita banii :)

Am gasit si niste teste facute de cineva cu combinatia SA9023A plus ES9018:
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/measurements-of-usb-mini-portable-dac-decoder-amp-hifi-fever-sound-card-sa9023a-es9018k2m.2545/

Ce-i drept nu-i combinatia de aici, e pe o varianta anterioara de CI, dar cu atat mai bine, al meu ar trebui sa fie cel putin la fel de ok.

Armonicile arata foarte bine...

Inca o dovada ca investitia a meritat, si nici n-am asteptat mult.

Link spre comentariu

Io am unul cu ESD in coada care nu are integrate luate la pila...

Apropo'... primul caz de circuite luate la pila de chinez l-am intalnit la sfarsitul anilor '90 in niste UPS-uri pentru PC-uri pe care firma le importa.

Treaba asta se facea de catre chinez pentru ca nu cumva f'un alt chinez sa-i copieze genialitatea, pentru ca p'acolo treaba cu "copiraitu'" era tare trista, la fel cum a fost odata si pe la noi pe cand in magazinele de pe strada se puteau cumpara casete audio "trase" prin diverse apartamente, avand etichete "trase" si ele pe la "xeroxuri".

Adica spus pe romaneste, noi cei ce ne-am zbatut aici ca pestii pe uscat atunci cand dadeam de cirucite trase la pila sau la polizor, am fost de fapt victimele acelor mizerii si probleme de "copirait" din tara respectiva.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu pare polizat dupa ce am vazut la mcroscop, pare mai degraba sters chimic ( asta in ideea ca se poate asa ceva ).

Nu conteaza insa, asa cum am zis, foarte putin probabil sa folosesc la ceva acea iesire, indiferent pe ce integrat e facuta. 
Prioritatea sunt RCA-urile, si alea sunt cu AO ala foarte bun de la Analog, deci foarte ok.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări