merck Postat Noiembrie 17, 2021 Partajează Postat Noiembrie 17, 2021 Acum 12 minute, Marian a spus: Oricum modificari in schema nu mai aduc. Juri pe rosu? (te mai zgandara @franzm cu ceva din jobenul lui si nu cred ca ramai indiferent) Eu personal as vrea sa-i fur jobenu' ala! Acum 20 minute, Marian a spus: Ceea ce urmeaza este asamblarea celui de-al 2-lea modul, apoi cautarea unei carcase si asteptarea dupa modulul DAC, cand o sa-l am si pe ala si carcasa ma apuc de montajul final. Ceva detalii? Ai vazut ceva, undeva? Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 17, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2021 Singura chestie certa la momentul asta e ca...trebui o carcasa Pe bune acum, nu m-am decis asupra a nimic, cred ca as prefera una de pe ebay din considerente estetice, dar va fi mai dificil de prelucrat pentru nevoile mele, plus ca la cat de scumpa o sa fie ar fi mare deranj sa nu vina... Vedem... Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 18, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 Am primit bani inapoi pe card asa ca am comandat pe asta: https://www.ebay.com/itm/194194450617?hash=item2d36e428b9:g:zYYAAOSw5t5gwDQr Poate a 2-a oara e cu noroc Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 18, 2021 Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 Satisfyelectronics, am cumparat de cateva ori de la el. A ajuns totul repede, insa nu stiu cum e la voi. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 18, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 Si eu am mai luat de la el chestii si-au ajuns ok, sper sa fie si acuma cazul. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2021 De data asta nu s-a mai anulat comanda, coletul e deja pe drum, nasol ca are tracking din ala nerecunoscut de posta noastra, dar asta e, sper totusi sa ajunga. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 24, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2021 Salut. Am facut si masuratoarea reala a FFT: Alimentarea este cea care va fi folosita in amplificator ( deci cea finala ) cu cca +/-40Vcc in gol. Sarcina 8 Ohm pe iesire, restul se vad in imagine, adica semnal imediat sub 20Vrms ( adica undeva spre 50W pe 8 Ohm ), iar polarizarea curentului de mers in gol este la valoarea aia optima de 26mV pe 220mOhm din emitor. Armonicile arata destul de apropiat de ce am masurat in simulator, diferenta e la valoarea lor care da practic THD de 0,002% in sarcina maxima fata de 0,0006% in simulator ( satisfacator de aproape cat sa valideze macar partial folosirea LTspice pentru evaluare si optimizare ). Un THD ceva mai bun se obtine pe la 22mV pe RE: Deci se confirma faptul ca in practica biasul optim este undeva putin peste 20mV. Aici un grafic cu evolutia THD functie de puterea pe sarcina de 8 Ohm: Si in final in gol ( eram curios cum arata asa ): Personal sunt foarte multumit de rezultate, s-au validat intr-o buna masura simularile si optimizarile in ltspice ( in special dispunerea armonica ), iar valoarea THD e mai mult decat satisfacatoare. Cam astea au fost ultimele masuratori pe modul. Nu-mi cereti altele cu analizorul asta ca si pe astea pana le-am pus la punct aseara m-au trecut transpiratii reci, sa lucrezi si sa te familiarizezi de unul singur pe o scula asa scumpa care nu-i nici a ta, e ca si cum ai invata sa conduci pe cont propriu pe BMW-ul altcuiva Nu vreau sa risc vreo greseala costisitoare asa ca ma opresc aici, voi impacheta la loc analizorul si-l voi returna in cel mai scurt timp posesorului. Ce ar urma acum e sa astept sosirea DAC-ului care deja pare a fi pe drum conform urmaririi, apoi verificarea si confirmarea functionalitatii sale si eventual ceva masuratori simple cu osciloscopul. Apoi cautarea unei carcase, si aici sunt indecis si as aprecia parerile voastre. O carcasa de pe ebay arata mai bine, unde mai pui ca am gasit pe la noi si unele servicii de serigrafie cu laser pe aluminiu, deci pot inscrie ce doresc pe fata ( un plus estetic ) dar va fi mai greu de prelucrat, si am de facut multe decupaje dificile cu un oarecare risc de a nu-mi iesi foarte ok... Pe de alta parte o carcasa comandata o pot face fix cum vreau eu, decupajele fiind facute la laser vor iesi negresit perfecte, dar nu pot serigrafia nimic plus ca am o problema cu radiatoarele care sunt gri ( cele negre sunt prea prohibitive ), deci ce culoare ar fi mai potrivita pentru carcasa? Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 24, 2021 Partajează Postat Noiembrie 24, 2021 Arata super bine distorsiunile. Legat de carcasa, mie imi plac cele aluminiu natur dar depinde de gusturi si de restul aparatelor ce vor sta pe lingă el. La radiatoare nu trebuie sa fie neapărat negre. Este un mit ca cele negre răcesc mai bine. La măsurători dau mai bine din cauza ca cele negre sint eloxate iar cele eloxate radiază mai bine decit aluminiul neted. Dar culoarea eloxarii nu contează deloc. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 24, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2021 Multumesc. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Noiembrie 24, 2021 Partajează Postat Noiembrie 24, 2021 (editat) Felicitari. Urme de zamarca de sarpe nu apar pe undeva? Editat Noiembrie 24, 2021 de vijelie02 Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 24, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2021 Multumesc. Nu Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 25, 2021 Partajează Postat Noiembrie 25, 2021 (editat) Acum 17 ore, sesebe a spus: Arata super bine distorsiunile. Legat de carcasa, mie imi plac cele aluminiu natur dar depinde de gusturi si de restul aparatelor ce vor sta pe lingă el. La radiatoare nu trebuie sa fie neapărat negre. Este un mit ca cele negre răcesc mai bine. La măsurători dau mai bine din cauza ca cele negre sint eloxate iar cele eloxate radiază mai bine decit aluminiul neted. Dar culoarea eloxarii nu contează deloc. Stai jos , iar ai nota 4 ... Mai învață , fii mai silitor că altfel nu treci clasa ... Vezi mai jos ce reprezintă " emitanța " si " emisivitatea " corpului negru : https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Corp_absolut_negru Editat Noiembrie 25, 2021 de hpavictor . Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 25, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2021 Salutari Victor, ma bucur sincer sa te vad pe topicul meu. Referitor la subiectul ala, este vina mea ca n-am clarificat ceva si pentru asta imi prezint scuze. Motivul pentru care am amintit cuoarea neagra nu a fost legat de randamentul convectiei, ci din simplul motiv ca arata mai bine o carcasa neagra, si, devreme ce carcasa e neagra, si radiatoarele ar trebui sa fie tot negre. Altfel fie ca merg pe o carcasa facuta, fie ca merg pe una comandata de pe ebay, radiatoarele vor fi oricum mult peste necesitatile schemei pentru 8 ohm, indiferent de culoarea lor. Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 25, 2021 Partajează Postat Noiembrie 25, 2021 Merge cutie neagra, radiatoare gri, butoane gri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum