Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Acum 25 minute, Marele Savant a spus:

sint in aceeasi situtie cu un colet din uk di disparut in ceata in germania. cei din uk trag de timp cu tot felul de intrebari idioate, personal il consider pierdut!

Si eu la fel , am tot incercat mi-au dat sa completez zeci de invoice-uri ca sa le trimita catre DHL Europa , nici un raspuns . Chiar azi am completat alt invoice .

Mi-au spus ca ,coletul trebuia sa se fi intors inapoi la mine daca nu " a putut fi livrat " . 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 3 ore, Traian B a spus:

E normal sa te enerveze.

La un pachet cu PCB-uri de 30 USD venit din afara UE, numai comisionul vamal m-a usurat de 100 lei... va trebui sa-mi rostuiesc un cod EORI.

Absolut de evitat pe cat posibil acest curier !

Am mai zis si prin alte subiecte ca am patit-o si eu in felul asta, da' nici de al dracu nu le-am dat un leu comision. Mi-am facut cod EORI la o vama regionala si nu le-am dat un leu in plus. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, djvas a spus:

Este de evitat optiunea fara tracking.

Sustin cu tarie afirmatia. Platesti ceva in plus (undeva pe 40-50 lei), dar macar stii pe unde iti este pachetul, nu ca mine care primeste email de la vanzator ca pachetul s-a intors inapoi in UK, "non réclamé".

Link spre comentariu

O completare. Vama nu se plateste la toate produsele, chiar daca valoarea produsului depaseste 150 Euro. Se poate plati doar TVA ( plus taxa de smecher la DHL daca nu ai EORI).

Spre exemplu, la un osciloscop importat din China (sa zicem, pret+transport=570 Euro) se plateste doar TVA. Nu se platesc taxe vamale.

Sursa:https://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=en

Cod TARIC la osciloscop: 903020.

Editat de norad
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări