stefan94stefan Postat Februarie 19, 2021 Partajează Postat Februarie 19, 2021 Acum 25 minute, Marele Savant a spus: sint in aceeasi situtie cu un colet din uk di disparut in ceata in germania. cei din uk trag de timp cu tot felul de intrebari idioate, personal il consider pierdut! Si eu la fel , am tot incercat mi-au dat sa completez zeci de invoice-uri ca sa le trimita catre DHL Europa , nici un raspuns . Chiar azi am completat alt invoice . Mi-au spus ca ,coletul trebuia sa se fi intors inapoi la mine daca nu " a putut fi livrat " . Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 19, 2021 Partajează Postat Februarie 19, 2021 Acum 3 ore, Traian B a spus: E normal sa te enerveze. La un pachet cu PCB-uri de 30 USD venit din afara UE, numai comisionul vamal m-a usurat de 100 lei... va trebui sa-mi rostuiesc un cod EORI. Absolut de evitat pe cat posibil acest curier ! Am mai zis si prin alte subiecte ca am patit-o si eu in felul asta, da' nici de al dracu nu le-am dat un leu comision. Mi-am facut cod EORI la o vama regionala si nu le-am dat un leu in plus. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 19, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2021 Problema mea este ca nu vreau banii înapoi ci vreau coletul. Sper sa reușesc. Mai am. Unul din Franța cu posta care de 12 zile a ajuns în Austria. Cam trece termenul. Ma stresează. Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 19, 2021 Partajează Postat Februarie 19, 2021 Cam toate livrarile au de suferit in perioada asta... cel putin la mine asha a fost. Este de evitat optiunea fara tracking. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 19, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2021 Unele au venit neașteptat de repede. Link spre comentariu
norad Postat Februarie 19, 2021 Partajează Postat Februarie 19, 2021 Acum 3 ore, djvas a spus: Este de evitat optiunea fara tracking. Sustin cu tarie afirmatia. Platesti ceva in plus (undeva pe 40-50 lei), dar macar stii pe unde iti este pachetul, nu ca mine care primeste email de la vanzator ca pachetul s-a intors inapoi in UK, "non réclamé". Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 22, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2021 Azi mi-au trimis mesaj ca trebuie sa plătesc 149 lei TVA+taxele lor. Vama nu fiindcă este sub 150 euro. Am scăpat mai ieftin decât am crezut. Maine ar trebui sa ajungă. Link spre comentariu
norad Postat Februarie 22, 2021 Partajează Postat Februarie 22, 2021 (editat) O completare. Vama nu se plateste la toate produsele, chiar daca valoarea produsului depaseste 150 Euro. Se poate plati doar TVA ( plus taxa de smecher la DHL daca nu ai EORI). Spre exemplu, la un osciloscop importat din China (sa zicem, pret+transport=570 Euro) se plateste doar TVA. Nu se platesc taxe vamale. Sursa:https://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=en Cod TARIC la osciloscop: 903020. Editat Februarie 22, 2021 de norad Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2021 Partajează Postat Februarie 22, 2021 Nomenclatorul vamal de import al Ro poate fi gasit si consultat AICI. Majoritatea produselor electronice care ne intereseaza au taxa vamala zero. Link spre comentariu
Postări Recomandate