ionel sm Postat Februarie 17, 2021 Partajează Postat Februarie 17, 2021 Am primit aceasta placa la reparat.Un soricel a intrat in el si a carbonizat un tranzistor smd probabil in zona J5 J2 cum apare pe foto2.Puteti sa-mi puneti o poza marita. sau schema.Mai e untranzistor marcat cu 5C1 care nu cunosc ce este.https://ziperone.com/products/00000031624 Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 17, 2021 Partajează Postat Februarie 17, 2021 Ionel.Până primeşti o poză uită-te de unde vine şi unde pleacă traseul de la smdul ars.Dacă nu e Mos poate să fie un tranzistor banal. 5C1 posibil să fie un BC807.Aceiaşi poveste cu verificare traseu.Cu marcajele aiuristice ale firmelor te trezeşti,la acelaşi marcaj,că sunt piese total diferite. Link spre comentariu
Zoltanh Postat Februarie 17, 2021 Partajează Postat Februarie 17, 2021 Ce capsula are ? Daca este SOT-23 este BC807 (LBC807-40LT1(3)G). Am atasat datasheet-ul. Daca insa are alta capsula SOT-23-5, SOD 80, SOT-25, etc poate fi de la supevizor, driver PWM, la amplificator operational. 5C1.pdf Link spre comentariu
validae Postat Februarie 17, 2021 Partajează Postat Februarie 17, 2021 Cred că dacă ai tranzistori spulberaţi, defectul e posibil să fie mai grav....măsoară între masă şi ieşirile controllerului, dacă ai cădere de tensiune mai mică de 300mV, ai afectat şi microcontrollerul...eu aş căuta altă placă SH, se găsesc pe la 150 Lei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum