Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre subbass.

sckump

Postări Recomandate

Salut. Am un difuzor auto de subwoofer Kappa Perfect 12.1, de cam 350 watt RMS, frecventa: 18-150 dB, SPL: 96 dB( in car) pe care il folosesc in camera intr-o incinta cilindrica de cam 45 litri volum si diametru de 30 cm, cu un tub rezopnator de cam 10 cm lungime si 10 cm diametru si as dori sa intreb, daca e cineva care se pricepe, de ce am un bass care se simte f puternic, in sensul ca se misca mai tot prin camera, vibreaza podeaua sub picoare, se simt vibrand hainele pe mine, se vad vibrand diferite obiecte din incapere destul de puternic, dar in schimb bass-ul propriu-zis nu prea se aude, adik mai mult se simte dar nu se aude pe masura vibratiilor produse? Subwoofer-ul este asezat aproape de coltul incaperii, care e de cam 3 m pe 5 m ca dimensiuni . Stie careva cam care e motivul ca nu se aude bass-ul prea bine, desi se simte ff tare?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sckump

4

• Sharky

2

• Blind

1

• catalin gramada

1

Top autori în acest subiect

Simplu, pentru ca sunt redate in difuzor frecvente pe care nu le poti auzi (subsonice). Foloseste un filtru pentru asa ceva. Vezi la Vasile pe site.Cauta pe forum mai multe despre frecv subsonice...

Link spre comentariu

SallBasii pe care ii cauti se vor auzi cel mai bine pe un dif de bass, si nu pe un sub. Am facut recent un sub BR cu 18SW2P, instrumentele reprezentate cel mai bine sunt toba mare si basii electronici , din clape, in rest participa la marirea dinamicii in bass pe ansambluAm probat inclusiv chitara bass amplificata de un dynacord de bass pe lampi, nu se aude corect, deci nu te lasa amagit, daca vrei bass curat ia-ti un difuzor de bass, un woofer si nu un sub ( ala vine pe urma...)Blind are dreptate , foloseste un filtru "trece sus" , la 30-35 hz

Link spre comentariu

Deci zici ca ar fi bine sa pastrez si subwoofer-ul auto de care vorbeam si cu difuzorul de la eighteen sound ca sa acopar toata gamade frecvente joase? Sau ce alt difuzor profesional de 30 cm mi-ai putea recomanda, care sa coboare destul de bine si in gama subbass? ca pana acum nu prea am vazut profesionale care sa facca bine acest lucru. Printr-un kick puternic sa inteleg un bass care "bate" bine si se simte puternic?

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări