Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

V-aţi confruntat cu asta?

Postări Recomandate

Ştirea e în linkul din josul postării.E vorba că n-ai avea voie cu centrală pe gaz fără coş,dacă n-are proiect.În plus coşul trebuie să iasă deasupra blocului.Legislaţia ar fi mai veche,n-o cunosc.

În Severin s-au montat şi se montează în continuare,într-o veselie,centrale.Se autorizează în continuare.

Întrebarea mea este dacă v-aţi confruntat cu problema coşului,respectiv a proiectului pentru acesta.E valabil şi la case?

https://www.google.com/amp/s/adevarul.ro/economie/stiri-economice/centralele-termice-apartament-interzise-cosuri-fum-individuale-solutia-putea-monta-continuare-1_602a3ae55163ec4271031640/index.amphtml

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

La case nu trebuie .La bloc cred s-au gandit ca produsele de ardere sa nu intre la altcineva pe geamul deschis .

Hornul e problema ,dar si racordarea la el , este foarte scump si greu de facut corect deoarece  nu este unul clasic , ci trebuie sa aiba si o parte care asigura aerul proaspat pt ardere ....

La noi toata lumea are centrale , incalzirea cu centrale mari  si conducte s-a desfintat imediat dupa 1990....

Link spre comentariu
Acum 29 minute, BRANCA a spus:

Cred ca e vorba doar de centralele cu tiraj normal! Cei care au centrale termice de apartament, cu tiraj fortat, n-au nu sint obligati sa se racordeze la cosul de fum!

Link spre comentariu

Nu am inventat noi apa calda, 

32 minutes ago, Усилитель said:

La case nu trebuie .La bloc cred s-au gandit ca produsele de ardere sa nu intre la altcineva pe geamul deschis .

Cam asta au impus la vechile cladiri:

Screenshot-2021-02-16-at-09-06-38.png

Screenshot-2021-02-16-at-09-06-48.png

De ani buni, noile cladiri au ghene in interior + cosuri pe acoperis, unde sunt racordate evacuarile centralelor cu tiraj fortat si centralele de ventilatie de apartament (obligatoriu sunt cu un singur flux - adica evacuare aer viciat, dar  marea majoritate sunt cu dublu flux (evacuare + admisie) + recuperare de caldura). 

Link spre comentariu

A fost o lege data pentru a impiedica deconectarea de la reteaua de incalzire centrala si montarea de centrale termice de apartament. A fost o prostie, la care s-a renuntat tacit. Cum naiba sa functioneze o centrala cu un cos de 30 m lungime si 10 cm diametru?

Link spre comentariu

Icar.Păi de aceea am pus şi eu topicul,că se aude de "coşăraie"...Dacă o iei logic ar cam fi corect...Da' un coş adecvat ar cere proiect.Şi ăla costă din greu.Başca firmă autorizată.Iar dacă faci la un bloc de 10 etaje...

În alte state din UE cum o fi?

Mai nou văd că e în "studiu",la UE,interzicerea completă a centralelor pe gaz!Pentru reducerea poluării...N-o prindem noi...

Link spre comentariu
Acum 25 minute, icar a spus:

cum naiba faci un cos inalt de 30 m si gros de 10 cm, de la fiecare apartament de la parter,

Probabil n-o sa fie cate un cos pt fiecare centrala de la fiecare etaj. O sa fie un cos comun, de diametru mai mare care sa preia gazele arse de la fiecare, iar admisia se va face separat, la palier, dar asta inseamna inca o complicatie. Trebuie sa vedem cine are firme autorizate pt modificarea instalatiilor de evacuare, si ne dam seama de unde a plecat. 

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 5 minute, BRANCA a spus:

Mai nou văd că e în "studiu",la UE,interzicerea completă a centralelor pe gaz!

Sa zicem ca apartamentele le treci inapoi la termoficare, ca aici se vrea sa se ajunga, nu e nici o treaba cu poluarea. Dar ce faci cu puzderia de case aparute in ultimii ani? Le tragi termoficare si alora?

Link spre comentariu

Hmm, la Deva, unde încălzirea se mai face parțial de la muribunda Termocentrala Mintia, primarul a scos pe tapet chestia centralelor. 

Cei care se opun, su scos de la naftalina legea cosurilor. 

Practic, este mai rentabila încălzirea centrala dar în același timp UE, omoară termocentralele și nu prea oferă alternative. 

Iar la noi, se joaca precum sunt interesele celor de la conducere. 

Link spre comentariu
20 minutes ago, BRANCA said:

În alte state din UE cum o fi?

Pai in primul rand nu se ating de ce este facuta pana in prezent. Nu se intra cu buldozerul peste ce exista.  Acolo unde este loc de mici retusuri se fac (prelungirea evacuarii la centrale cu pana la 1 metru in lateral, vezi pozele puse mai sus). Abia in viitor cand centrala isi da duhul se va trece pe incalzitul electric. Se pedaleaza puternic pentru instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperisuri, folosind stimulente financiare.

Trendul este trecerea spre incalzirea electrica. Deja sunt de 2-3 ani cladiri noi in care nu intra nici o teava de gaz. Pentru caldura sunt instalate convertoare pentru  un living de 50mp iar pentru camere mai mici radiatoare electrice. Pentru apa calda sunt boilere termodinamice + panouri fotovoltaice ca sa fie un consum foarte mic de energie.

Oricum baza de la care se pleaca este constructia de cladiri pasive noi. 

Link spre comentariu

Frumoasă asta cu energia "verde"...Da' cât se poluează pentru producerea panourilor,a eolienelor,pompelor de căldură?!

Vorbeam cu un amic.La firma fetei se produc nişte maşini hightech.Cam totul acolo,inafară de batiu.Se face în China.Întreb şi eu:"de ce"?Răspuns:"în Germania se obţine greu avizul de turnare,plus că la chinezi e mai ieftin"!...

S-au mutat o droaie de industrii poluante în China,India şi în alte părţi,dar noi,UE,suntem nepoluanţi!!!Să înţeleg că aici,în Europa,avem o atmosferă separată de restul globului?!!

Link spre comentariu

Nu-i separata, dar distanta isi spune cuvantul.

https://www.reuters.com/article/us-olympics-closures-idUSSP3834220080704

Tangshan, a city about 90 miles from Beijing, ordered 267 businesses to suspend operations ahead of the Olympic Games.Credit...Reuters

BEIJING (Reuters) - Authorities in Tangshan, an industrial city in Hebei province north of Beijing, have ordered 267 firms to shut down operations by July 8 to improve air quality ahead of the Olympics, government and industry sources said on Friday.

The firms include 66 steelmakers, as well as coke plants, cement firms and small power generators, a government official in Tangshan said.

The planned shutdowns in Tianjin, about 70 miles east of Beijing, are one piece of a regional plan that is expected to result in temporary factory closings or slowdowns across a large swath of northern China during the Games. 

https://www.nytimes.com/2008/07/07/sports/olympics/07china.html

Link spre comentariu
Acum 5 ore, BRANCA a spus:

Ştirea e în linkul din josul postării.E vorba că n-ai avea voie cu centrală pe gaz fără coş,dacă n-are proiect.În plus coşul trebuie să iasă deasupra blocului.Legislaţia ar fi mai veche,n-o cunosc.

În Severin s-au montat şi se montează în continuare,într-o veselie,centrale.Se autorizează în continuare.

Întrebarea mea este dacă v-aţi confruntat cu problema coşului,respectiv a proiectului pentru acesta.E valabil şi la case?

https://www.google.com/amp/s/adevarul.ro/economie/stiri-economice/centralele-termice-apartament-interzise-cosuri-fum-individuale-solutia-putea-monta-continuare-1_602a3ae55163ec4271031640/index.amphtml

Oricum, în România, ţara tuturor posibiliţilor infracţionale, este posibil orice!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări