Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul mp3 cu bluetooth

manacata77

Postări Recomandate

• Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• manacata77

10

• validae

5

• Marian

4

• AdR!@N

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am rezolvat am pus ptr fiecare kit cate o sursa si nu mai am acel zgomot dar inaintevpleca din minusul de la sursa pleaca 2 fire unul la mp3 si celalalt la amplificator  si din plusul de la sursa  pleaca w fire unul la mpr si unul la amplificator ,la modulul mp3 am lus pe plus si o dioda ,am mai pus si un condensator polarizat de 1000uf cu 16 v sitot scotea zgomot cand sunt alimentate separat adics fiecare cu sursa ei dispare acel sunet "zgomot"

Link spre comentariu

Salut, sunt șanse foarte mari ca zgomotul sa revină imediat ce le vei monta pe mașină, asa cum a spus și Validae, se creează o buclă de masa între amplificator și modul Bluetooth. 

Cea mai sigura modificare este sa adaugi o sursa DC-DC cu separare galvanica B1205S (de la 12 la 5V)sau B1212S (de la 12 la 12V) pentru alimentarea modulului Bluetooth. Necesita putina îndemânare pentru montare, cel mai ok este cea de 5V dar trebuie anulat stabilizatorul 7805 de pe modul, cea de 12V va suporta și dispărea de putere pe stabilizator. 

Numai bine! 

Adrian

Link spre comentariu

Din pacate, DAC-urile din modulele astea ieftine nu au masa iesirii la 0V, exista un offset. Solutia cu separarea galvanica a alimentarii poate merge, n-am verificat.

Ceea ce va merge garantat e o separare galvanica a iesirii. Un transformator adica. Se poate opta pentru un ground loop breaker ca asta: 

41wDsBYUxKL._AC_SY400_.jpg

Link spre comentariu

S-o fi oprit zgomotul in cazul lui, dar nu pentru ca a facut cine stie ce inginerie acolo. Oricum, daca cineva imi spune cum e izolata masa amplificatorului de cea a modulului BT. Nu de alta, dar nu sunt izolate, asa ca mizeriile se vor propaga in continuare pe circuitul de masa.

Screenshot_2021-02-18-15-48-50.png

Link spre comentariu
6 hours ago, Marian said:

Pai tocmai ca masa de alimentare s-a izolat cu chestia aia B0505S, deci problema s-a rezolvat, singura legatura comuna de masa ramane cea de semnal.

DC/DC-ul ala putea fi evitat daca nu se facea legatura la masa de semnal. Bucla de masa nu se inchidea. Singura legatura comuna de masa fiind cea de alimentare. 

La modulele astea oricum masa de alimentare si cea de semnal sunt conectate direct. Deci, ce rost avea sa conecteze de 2 ori? 

Ai dreptate, multa vorbarie. 

6 hours ago, Marian said:

Pai tocmai ca masa de alimentare s-a izolat cu chestia aia B0505S, deci problema s-a rezolvat, singura legatura comuna de masa ramane cea de semnal.

DC/DC-ul ala putea fi evitat daca nu se facea legatura la masa de semnal. Bucla de masa nu se inchidea. Singura legatura comuna de masa fiind cea de alimentare. 

La modulele astea oricum masa de alimentare si cea de semnal sunt conectate direct. Deci, ce rost avea sa conecteze de 2 ori? 

Ai dreptate, multa vorbarie. 

Link spre comentariu

Aceeaşi chestie am păţit-o când am vrut să adaug un modul MP3 player cu bluetooth unui vechi radiocasetofon.Cu alimentarea modulului luată prin stabilizator din aceeaşi sursă cu a radioului, aveam un bârâit insuportabil.Am pus un încărcător de telefon ca sursă pentru MP3 şi asta a rezolvat problema.A fost cea mai ieftină soluţie, mai ales că nici nu era pentru mine...

Link spre comentariu
Acum 9 minute, Marian a spus:

Zgomotul tot ar fi existat, e chestie probata de mine cu ceva ani in urma.

Si eu confirm,

Primul pas pentru eliminarea zgomotului a fost sa deconectez masa semnalului... dar degeaba, am mai incercat ceva filtre LC pe alimentarea bluetooth-ului, dar fara rezultat.

cu transformatoare de semnal nu am incercat... nu sunt chiar la indemana.

Surse DC-DC cu izolare galvanica nu sunt nici ele la indemana oricui, de la magazine online serioase costa mai mult decat amplificatorul in sine, singurele care merita sunt cele comandate de la chinezi...oricum tot ansamblul este o chinezarie.

Pentru evitarea acestor probleme, mai bine luati de la inceput amplificator cu bluetooh integrat.

Sigurat exista si alta metoda de eliminare a acelui zgomot de indata ce kit-urile de amplificatoare in clasa D cu receptor bluetooth integrat nu au nici un fel de zgomot de fond si nici surse cu izolare galvanica... posibil sa utilizeze semnal diferential....

Adrian

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări