Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rog sfat UPS sistem supraveghere

Postări Recomandate

Buna ziua,

cer ajutorul pentru un ups care sa "duca" 2 ore un sistem de supraveghere cu un consum maxim 700W. "Vinovati" de consum se fac:  4 proiectoare cu senzori de miscare, 2 dvr-uri cu HDD-urile aferente, 2 monitoare mari si camerele (le-am pus la socoteala cu consum de infrarosu, altfel ziua consuma mai putin.). Consumul maxim real este 630W, dar am rotunjit la 700.  Penele de curent nu sunt dese, 1-3 pe luna, deci pot folosi si baterii auto, chiar as prefera asa deoarece as vrea sa tin tot sistemul in pod, unde vara este destul de cald iar bateriile clasice de ups s-ar degrada destul de rapid. Nu ma pricep deloc, stiu ca ups-urile on line sunt cele mai bune, dar si pretul pe masura (si nici nu am vazut ups on line dubla conversie cu acumulatori auto), iar pentru un sistem de supraveghere si proiectoare led am inteles ca poate fi si ups interactiv. Mentionez ca nu am spatiu f. mare, deci exclus varianta cu generator.

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acum 6 ore, Andrei. a spus:

sa "duca" 2 ore un sistem de supraveghere cu un consum maxim 700W

as vrea sa tin tot sistemul in pod

Va salut,

Va supun atentiei o estimare energetica a necesarului de stocare.

2h x 700W = 1400Wh. Daca randamentul de conversie e de 85%, atunci avem nevoie de 1400Wh/0.85 = 1647Wh energie inmagazinata, ca sa sustinem 700W timp de 2 ore.

Optiuni:

• Daca se folosesc acumulatori de 12V, atunci capacitatea trebuie sa fie de 1647Wh/12V = 137Ah, iar curentul debitat in sarcina ar fi de 700W/0.85/12V = 68A (!!!) Curent foarte mare.
  • Daca se folosesc acumulatori de 24V (2 de 12V in serie), atunci capacitatea trebuie sa fie de 1647Wh/24V = 68.5Ah, iar curentul debitat in sarcina ar fi de 700W/0.85/12V = 34A Curent destul de mare.
  • Daca se folosesc acumulatori de 48V(4 de 12V sau 2 de 24V in serie), atunci capacitatea trebuie sa fie de 1647Wh/48V = 34.25Ah, iar curentul debitat in sarcina ar fi de 700W/0.85/12V = 17A. Curent mai rezonabil.

UPSul trebuie sa fie potrivit pentru tensiunea aleasa a blocului de acumulatori. Nu as tine acumulatorii in pod pentru ca pot sa degaje gaze toxice si corozive.

Nu ma pricep deloc

Aici deja aveti o problema serioasa. Poate e mai bine sa solicitati ajutor calificat de la cineva care se poate deplasa la fata locului ca sa analizeze situatia si sa va faca propuneri de solutii tehnice.

Editat de cirip
Link spre comentariu

Da dar acel acumulator auto il va folosi doar o singura data si apoi il va arunca pt ca acumulatorii auto nu pot fi descarcati prea tare fara ai distruge.

Analiza facuta de @cirip mi se pare foarte OK iar recomandarea de a apela la cineva ce se poate deplasa pt verificari este foarte corecta, plus ca eu nu cred ca 700W este un consum corect estimat (mi se pare prea mare). 

Link spre comentariu
1 hour ago, cirip said:

Multumesc pentru sfaturi si calcule! Podul are aerisire, deci nu se pune problema gazelor emanate. Imi puteti face o recomandare pentru ups? Ar fi ceea ce doresc, un raspuns la subiect si mi-ar fi de un ajutor real.

Editat de Andrei.
Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri, dar nu cunosc pe nimeni pe care as putea sa chem, iar o firma care sa vina pentru asa ceva, costa mai mult decat as da pe ups. Totusi, nu schimb instalatia electrica in casa, vreau doar sa gasesc un ups  care sa tina o sracina maxima de 700w timp de 2 ore. De masurat am masurat eu consumul cu o priza care face acest lucru si am precizat ca consumul exact maxim este de 630w. si am rotunjit la 700w. Prefer sa fie in plus, decat in minus.

Am gasit doua doua modele de ups, unul UPS Socomec NPE-1500-LCD - 1500 kva si unul Socomec NRT2-U3300. Imi puteti spune, va rog, daca pot functiona cu baterii auto?

Link spre comentariu

Cred că o soluţie ar fi alimentarea sistemului doar prin intermediul unei surse de 12V suficient de potentă încât să poată simultan încărca şi un acumulator ,,Deep cycle,, de mare capacitate.Asta ar presupune alimentarea DVR-ului doar pe bara de 12V cu un mic smps ,,buck,, ce va scoate şi tensiunile de 5V şi 3,3V şi modificarea alimentării lămpilor tot pe 12V.Astfel, sistemul va încărca permanent bateria, alimentând şi camerele+DVR-ul+lămpile cu 12V, iar în cazul unei pene de curent, va rămâne alimentat din acumulator, care va putea asigura alimentarea fără pierderile cauzate de conversia 12-230V.

Editat de validae
Link spre comentariu

Revin cu actualizari: am rezolvat problema, am gasit un ups on line Orvaldi de 1KVA care functioneaza cu baterii externe (auto). insa, a aparut o mica modificare in "schema". Mi s-a ivit posibilitatea sa achitionez un ups de 10KVA pentru toata casa, pe care as vrea sa il montez intre bmp si tabloul cu sigurante din casa. In felul asta imi ofera 230V pentru toata casa + o autonomie de aproximativ 10 minute / 30 de minute, in functie de consumatori.

Insa pentru camerele video am nevoie de o autonomie mult mai mare.

intrebare: pot monta acest ups de 10KVA asa cum am mentionat, intre bmp si tabloul cu sigurante dn casa, iar pe circuitul cu camere video care ma intereseaza, sa montez si ups-ul Orvaldi de 1KVA, pentru o autonomie mai mare? Practic ar cam fi doua ups-uri in cascada.

Sau sa le montez independent, cel Orvaldi de 1KVA pe circuitul cu camere si cel mare de 10KVA pe restul circuitelor?

Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări