Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung UE40EH5450 , OSD ca o tabla de sah

YsD_SoRyN

Postări Recomandate

Stimati colegi va supun atentiei UE40EH5450,  BN94-07125A,  E88441  la care imaginea este corecta ,nu are sunet, nu vede stick-ul  iar peste OSD se suprapune o tabla de sah . Atasez o foto . Am dat o resetare din service .  Este vreo solutie de reparatie cel putin pentru sunet?

IMG_OSD nou.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• YsD_SoRyN

4

• sergionel

3

• iuliantv

1

• Costica Tv

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

sa nu fie ceva pe sunet ce zapaceste si meniul

fiind generatie noua cred ca are ceva sunet cu un ic mai ,,profi,, ce comunica scl sda .........

nu vede stick-ul ?

alimentare 5v usb are?

sa nu fie ceva cu bara de 5v

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Iuliantv si Costica TV am masurat toate tensiunile ,inclusiv USB, Vtt si dupa stiinta mea par bune toate .   Nu are sunet nici pe  euroscart. Am scris memoria IC901 si ramane in boot ciclic cu SMART, asa ca am pus originalul inapoi .  Ma tem sa nu stric memoria flash daca ma joc in el . Ma duce cu gandul la un defect de ROM sau legat de acesta din moment ce pare alterata matricea fiecarui caracter.  I-am facut un fel de incalzire la procesor cu aer fierbinte pana cand s-a facut galbena placa ,dar nu si-a revenit .   

Editat de YsD_SoRyN
completare
Link spre comentariu

Nu am reusit sa identific memoria spi si pana la urma i-am inlocuit placa mare cu totul , asa ca pentru mine ramane de fapt nerezolvat. Multumesc tuturor pentru suport.

Link spre comentariu

Aveti dreptate, ce sa mai pun osciloscopul .  Pana la urma care este spi-ul ca sa stiu pe viitor ca m-am uitat iar in placa cu lupa de data asta  ?  Am banuit ca este in  selector pe bottom layer,  dar nu are conexiuni potrivite la pad-uri .  Toate condensatoarele sunt ceramice si pe sursele in comutatie cate 2,3 si chiar 4 in paralel . 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări