Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Domnilor, cu ce va barbieriti?

Postări Recomandate

Cu un aparat tip fluture, englezesc, Jagen David, si lame double blade, japoneze, Feather. Rapid de montat, rapid de curatat.

Pamatuf italian, cu par de bursuc, Omega. Sapun de barberit, Tabac.

Aftershave Nivea.

Cel mai important la barberit, clatirea fetei cu apa fierbite la inceput si clatirea fetei cu apa rece ca ghiata, inainte de aftershave.

Asta folosesct de 3=4 ani can de 3 ori pe saptamana.

Am si aparat electric, ud-uscat, Philips 9000, dar prefer lama clasica oricand, pentru usurinta de curatare lame.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Eu zic ca doua lame sunt mai bune decat una, trei sunt mai bune decat doua...dar problema e ca aparatele devin tot mai late, noroc de lama de pe muchie altfel nu as reusi sa ma barbieresc sub nas. Inghesuie 5 lame in asa fel incat sa rezulte un aparat ingust, folosibil. Dezavantajul este ca lamele sunt atat de inghesuite incat firele  de 3mm lungime nu mai reusesc sa treaca printre lame, infunda aparatele.

Eu cred ca aici e limita, latimea aparatului si distanta dintre lame o impune.

La barbieritul cu o singura lama este esentiala pregatirea , spalare, spumuire, 2-3 minite asteptare sa inmoaie barba. Altfel ma irit si uneori ma si tai...

La aparatele astea cu mai multe lame reusesc sa ma barbieresc, fara pregatire, fara sa ma irit, in 3-4 minute...spuma direct pe fata, dau repede cu aparatul, spalare si gata. Probabil lamele taie firul pe sectiuni, primele lame doar scurteaza barba si ultima face finisarea la nivelul tenului. Oricum, irita mai putin.

Link spre comentariu

Cele mai eficiente aparate mi s-au părut Wilkinson Extra 2 Sensitive, cu două lame şi lamelă de curăţare între ele.Apeşi pe un buton din spatele aparatului şi se elimină părul dintre lame...

Aparatul e foarte îngust, poţi să-ţi tai şi părul din nas cu el....din păcate se găseşte mai mult prin buticuri mici, prin supermarketuri găsesc doar variantele  cu trei-cinci lame, dar care sunt departe de fineţea acestuia.

Imagini pentru Wilkinson Extra 2 Sensitive 2

Editat de validae
Link spre comentariu

Cu barbieritul am val de 53 de ani! Cu briciul doar la frizerie. De citeva ori, la inceput. Apoi cu masina cu gratar, cu lama si pomoci. Am incercat toate lamele din comert, cu acelasi rezultat: iritatie. Apoi am avut o masina, Gilette, care tensiona lama reglabil. Am folosit-o pina au aparut "sapele". Alea le folosesc si acum, Bic, Gilette si inca o firma, dar am uitat cum ii zice. Desi ar trebui sa ma rad in fiecare zi, o fac o data la doua zile, ca sa nu ma irit. Am avut si una electrica, pe care am maritat-o urgent: ma iritam ca naiba.

Link spre comentariu
Acum 12 ore, Ovidanie a spus:

Eu zic ca doua lame sunt mai bune decat una, trei sunt mai bune decat doua...dar problema e ca aparatele devin tot mai late, noroc de lama de pe muchie altfel nu as reusi sa ma barbieresc sub nas. 

Ăsta întrebam și eu... când vor scoate cu 6 sau 8 lame cum vor fi? Pana la 3 lame, am înțeles progresul, dar după asta cred ca a fost doar o gogoașă comerciala. Lame multe, de calitate proasta, și atât de înghesuite încât imediat se infunda cu păr și devin cele cu 5, mai proaste decât cele cu 2 lame. 

Link spre comentariu

Deloc...am folosit la timpul respectiv Gilette Mach 3, cu trei lame, erau net inferioare si ca durata de utilizare si in ceea ce priveste confortul si eficienta barbieritului fata de Gilette Fusion 5. Nu stiu daca o rezerva cu 6 sau cu 7 lame ar fi mai buna, putin probabil, dar cu 5 lame sigur e mai buna decat cu trei.

Link spre comentariu

Gilette ăla cu 5 lame. Sunt vreo câteva variante, una e cu roz pentru fete. Merg toate că au aceeași prindere.

De la stresu din foraj (sahara) am rămas cu o belea. Îi zice "dermatită seboreică". Transpirație excesivă pe cap care irită urât pielea. Iarna fac solzi pe toată fața. Nu mai pot ține pletele ca vrăjitoru Merlin, acu trebuie să mă rad total de 2 ori pe săptămână. Trebuie să folosesc și gelu ăla Gilette mach3 albastru ca să mă țină rezerva 6 luni de zile, altfel în 3 săptămâni lamele alea 5 se fac terci și irită pielea ca la nebuni. Așa că m-am făcut băețaș de uliță.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări