Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglare amplificator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 9 ore, sla a spus:

Folosind un regulator de tensiune liniar si plecand de la +52V, respectiv tinand cont de tot ce s-a vorbit mai sus, mi se pare ca-ti va fi dificil sa rezolvi problema.

Vad ca ai vrea sa folosesti releul de 12V fiindca are curentul nominal la contacte 10A, parerea mea este ca cel mai simplu ar fi sa iei un alimentator de +10...12V, respectiv sa nu alimentezi placa cu releu plecand de la 52V. Gasesti usor asemenea alimentatoare mici, unul de 300-400mA iti ajunge (releul consuma 120mA).

Cred ca cel mai simplu pentru mine ar fi cu un alimentator micut separat. Voi cauta unul la 12V ca e la 10A, presupun ca cel de 5A e cam micut.

Link spre comentariu
Acum 44 minute, alex26 a spus:

Cred ca cel mai simplu pentru mine ar fi cu un alimentator micut separat. Voi cauta unul la 12V ca e la 10A, presupun ca cel de 5A e cam micut.

Pentru releul de 24V ti-ar trebui un alimentator de putere mai mica, curentrul prin bobina lui fiind doar de 24/1000=0.024 (24mA), dar nu stiu daca vei gasi alimentator de 24V/ 75...100mA, s-ar putea ca volumul sa fie la fel cu cel de 12V.

Link spre comentariu

Eu nu înțeleg ce-I cu discuțiile astea și sfaturile astea care de care mai ciudat. 

Ce facem acolo? O cirpeala gata sa ia foc în orice moment? Vad oameni cu experienta care dau sfaturi la limita de siguranță. 

Ne cramponam pe existenta unui anumit releu cind în citeva zile poate avea în mina aproape orice tip de releu? 

Hai sa fim serioși și sa nu dam sfaturi doar de dragu de a da sfaturi și sa nu recomandam orice improvizație pe rol de soluție definitiva. 

Link spre comentariu

După cum constat pînă acum alex26, nici nu mai știe ce să facă.

Eu i-am dat o schemă care se pretează la îmbunătățiri.Alimentarea o are deja în ampl., cei 50 de volți.Cu acel circuit simplu o aduce la ce nivel dorește , în funcție de tensiunea de lucru a releului, doar montînd un zener egal cu releul. 

A menționat că are un releu de 12v 50A, să-mi spună cîți pini are releul , să-i desenez schema cu funcțiile ce-i trebuie.

001.thumb.jpg.9119f7a1e6a75d934c552ff09adc2364 (1).jpg

Link spre comentariu

@NostalgicAi făcut vreun calcula schema asta? 

Ai 50V la întrare si 12V la iesire și minim 100mA. Deci 38V cădere de tensiune rezultând 3.8W disipati pe tranzistor.

Dacă nu-i pui un radiator serios va fierbe în clocote. 

Mai oameni buni, nu mai dați sfaturi pe care nu le-ați verificat prin calcule ca vor funcționa corect. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Cumperi un releu la 48v si adaugi o rezistenta amarata (faci un calcul sa vezi de cat ai nevoie , depinde de curentul prin releu).

Sunt sigur ca daca te uiti in datasheet la un releu de 48v merge si la 52v fara rezistenta .

Ce rost are sa disipi tot timpul  2...3w si sa te complici .

Releul la 48v e cea mai fiabila solutie asta e clar

Link spre comentariu

Am realizat schema aceasta și nu înțeleg de ce nu merge bine. Pur și simplu nu creste tensiune pe releu mai mult de 4,7 V. Am in Colector 12V, și in baza 5,3 V. Dacă scot releul din circuit se face 12 V, cu el montat scade la 4,7v. Dacă il pun inapoi acesta cuplează dar dacă opresc alimentarea și apoi il alimentez din nou, aceeași chestie. Ce nu e bine ?

Link spre comentariu

Ce releu ai pus ? Probabil că are o rezistență prea mică a bobinei și circuitul nu-i poate furniza destul curent . 

Ai respectat valorile din schemă?

EDIT Am calculat acum puțin . Ar trebui să fie de rezistență foarte mică releul dar nu strică oricum să știm . 

Editat de UDAR
Link spre comentariu
1 oră în urmă, alex26 a spus:

Am realizat schema aceasta și nu înțeleg de ce nu merge bine. Pur și simplu nu creste tensiune pe releu mai mult de 4,7 V. Am in Colector 12V, și in baza 5,3 V. Dacă scot releul din circuit se face 12 V, cu el montat scade la 4,7v. Dacă il pun inapoi acesta cuplează dar dacă opresc alimentarea și apoi il alimentez din nou, aceeași chestie. Ce nu e bine ?

ce schema ai realizat , sa o descurcam  de ce nu merge.

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

http://schematicndiagram.blogspot.com/2011/07/simple-delay-speaker-circuit-schematic.html?m=1                 Am făcut aceasta schema ca e mai simpla. Bobina releului are 100 ohmi și este de 10A. Am pus anterior și poze cu releul. Am alimentat și pe direct releul și consuma undeva la 22 mA. Sursa folosită e de 2A și am mărit chiar alimentarea la 15 V dar tot degeaba. Piesele au fost respectate mai puțin tranzistorul folosit este KSC 1845. Am încercat și cu mărirea și micsorarea condensatorului din baza și mărirea celui de pe alimentare, dar nimic. La schema prezentată am folosit și un transformator micuț de 200mA și din sursa reglabilă.

Editat de alex26
Adaugare
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări