Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe de camera

Pate Florin

Postări Recomandate

7 minutes ago, Shambala said:

In privinta acelei "buze" nu mi-e clar, eu am inteles ca este fixata acolo si in ea se prinde rama cu panza. Poate gresesc. 

Asa am crezut si eu dar cand m-am uitat acum cu zoom am vazut ca de fapt aia este rama pe care s-a intins panza => aia se scoate si se pune. Deci daca scoate rama cu panza la auditie totul este OK!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Pate Florin

19

• Shambala

9

• Mihai Cimpoeru

9

• merck

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1 oră în urmă, Shambala a spus:

DiyAudio nu este autoritatea suprema. Sunt multe subiecte cu "concluzii" cel putin discutabile. Problema atinsa este una de compunere a undelor mecanice, vezi noduri si ventre.  Am sa caut  insa subiectul pe DiyAudio sa vad ce s-a scris acolo.

In privinta acelei "buze" nu mi-e clar, eu am inteles ca este fixata acolo si in ea se prinde rama cu panza. Poate gresesc. 

Oricum, niciuna din probleme nu este grava, ci mai mult principiale.  Asa m-am obisnuit eu, sa incerc sa scot cam tot ce se poate din orice proiect.

In privinta nivelului basului, tine de preferinte, masuratorile sunt mai putin relevante.

De ex boxele lui Sesebe mie imi dau o senzate de bas placut pt ca au (pe masuratori) o cocoasa de vreo +5-6dB la 80 sau 100Hz, nu mai tin minte exact frecventa. (Pur si simplu eu prefer un sunet mai basos.)

In privinta protectiei la degetele argumentul este absolut si nediscutabil - trebuie neaparat. Sper sa fie suficienta.

Le-am facut si fara cocoasa aia dar suna mai placut cu ea asa ca ....... am pus-o inapoi.

La urma urmei le-am facut sa sune cum imi place mie mai mult nu cum masoara mai bine, si apoi cocoasa aia este mult ajutata si de incapere, intr-o sala anecoica sint sigur ca abia se mai vede.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Abia cand @sesebe a cerut schema filtrului (si m-am uitat la poza cu filtrul):

Capture-d-e-cran-2021-06-04-a-10-22-13.p

am vazut detaliul care mi-a spus ca rama este detasabila (adica si buza de deasupra tweeterului dispare cand este scoasa rama).

Daca mai puneai cateva poze cu filtrul din alte unghiuri ... cred ca bungheam si schema filtrului :57.

Din curiozitate intreb: de ce ai folosit si conzi Mundorf? 

Link spre comentariu
12 hours ago, sesebe said:

La urma urmei le-am facut sa sune cum imi place mie mai mult nu cum masoara mai bine

Corect, la urma urmei ,noi ascultam muzica si nu osciloscopul...:aplauze

Link spre comentariu

Da, am gresit, sunt mult mai scumpi.  Ramasesem cu gandul la modelul "ieftin", cei albi marcati cu rosu.

Nu am folosit niciodata acest model.  

Link spre comentariu
Acum 9 ore, merck a spus:

Abia cand @sesebe a cerut schema filtrului (si m-am uitat la poza cu filtrul):

Capture-d-e-cran-2021-06-04-a-10-22-13.p

am vazut detaliul care mi-a spus ca rama este detasabila (adica si buza de deasupra tweeterului dispare cand este scoasa rama).

Daca mai puneai cateva poze cu filtrul din alte unghiuri ... cred ca bungheam si schema filtrului :57.

Din curiozitate intreb: de ce ai folosit si conzi Mundorf? 

20210604_212321.thumb.jpg.41dff4da21bfb37aa2b423ee0d4e1a5d.jpg

Este inainte sa schimb conzi de pe tw .

Scoti o schema cu valori ?

Link spre comentariu
2 hours ago, Pate Florin said:

20210604_212321.thumb.jpg.41dff4da21bfb37aa2b423ee0d4e1a5d.jpg

Este inainte sa schimb conzi de pe tw .

Scoti o schema cu valori ?

Schema am bunghit-o, dar valorile nu. 

La woofer ai filtru de ordin 2 (bobina + doi conzi in paralel: primul de 100uF al doilea ... ai colierul de plastic si nu vad)

La medie ai  filtru de ordin 2 nu am dibuit decat valoarea condensatorului de 82uF

La inalta ai filtru de ordinul 2 + Notch (iti scade impedanta tweeterului odata cu cresterea frecventei)

La woofer as licita ca ai taierea in jur de 200Hz. 

La tweeter as licita 2,5kHz. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Toate filtrele sunt de ordin 2, inalta are atenuare si liniarizare pe medii (rezistenta pt atenuare si condul pentru liniarizare)

Taierile sunt pe la 400 si 2000 hz din ce tin minte

Link spre comentariu

Nu poate fi Notch pe inalte caci ar trebui sa mai fie o bobina.

3 cai x 12dB/oct = 4 bobine.

Condensator de buna calitate si-ar fi putut avea locul si pe medii (cel serie) - de obicei se simte.   Data fiind valoarea mare  si implicit pretul pe masura ar fi meritat incercata macar o compunere - 68uF Jantzen albastru + 6,8uF Mundorf din asta bun.

Acum doar s-ar putea adauga un 2,7-3,3-4,7uF bun  in paralel cu Jantzen-ul negru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări