Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mașină de spălat rufe marca Whilppol model AWS 61012.

Cosmin Marian

Postări Recomandate

Bună ziua, vă rog să mă ajutați am primit la reparat mașina de spălat rufe marca Whilppol model AWS 61012, defectul se manifestă în felul următor, orice program selectez,nu ia apă pernind doar pompa de evacuare, contorul display-ului funcționează normal, nu apare nici un cod de eroare, nici led de avertizare  pe bord, am verificat presostatul, motorul, electrovalve, triacurile, eu bănuiesc conținutul epprom alterat. Rog dacă pot fi ajutat cu un dump pt. această mașină, adresa mea de email este [email protected]. Vă mulțumesc mult o zi frumoasă vă doresc, cu respect Cosmin 

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• Cosmin Marian

2

• mradu2005

1

• budy65

1

Top autori în acest subiect

Categoric acolo nu are nicio treabă dump-ul cu defectul.Problema e la presostat sau furtun de legătură.Dacă era electrovalva nu mai evacua, fiindcă nu sesiza nivelul apei.

Link spre comentariu

Bună ziua, am rezolvat problema pri rescrierea memoriei cu un dump de pe aceeași marca și model de mașină care funcționa în parametri și înlocuirea condensatorilor electrolitici din secundarul sursei. Vă mulțumesc mult o seară frumoasă vă doresc, toate cele bune Cosmin 

Link spre comentariu

Personal nu cred ca era de la dump ! Mult mai probabil era de la alimentare !Si o constatare din partea mea :in decursul timpului cei mai tineri cred ca e o problema de soft corupt mai ales la auto schimbind calculatoare si alte module degeaba dupa care pina la final descopera defectul poate chiar si din nimereala !

Link spre comentariu

Orice calculator e sensibil la sursa de alimentare, iar microcontrollerele maşinilor sunt nişte mici computere.După nişte ani de utilizare condensatorii se deteriorează, riplul pe alimentare devine atât de mare că se corupe şi softul memoriilor.De aceea în orice sursă în comutaţie, condensatorii electrolitici de filtraj sunt componente critice.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări