daniel_2004 Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 (editat) Va salut! Vreau să folosesc aceste componente - Peerless SDS P830657 si D19TD05 pentru o incintă TQWT pe 2 căi. Problema este că nu știu sigur dacă am nevoie să fac incintă separată tweeterului (să nu îl strice mid-basul; nu știu dacă este închis ermetic în spate). L-a mai folosit cineva? E închis? Trebuie să-l protejez de presiunea creată de mid-bas? Mulțumesc! Editat Februarie 12, 2021 de Shambala Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 Indiferent daca e inchis sau nu, eu i-as face propria incinta, separata de woofer. Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Februarie 12, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2021 Atunci îl separ ca să fiu sigur că nu îl stric. Mulțumesc! Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 Nu e chestie ca-l stricati. E mai bine ca wooferul sa aiba incinta proprie si bine ermetizata. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 Aia o rezolvi cu etansarea tweeterului. Eu nu mi-as bate capul. Tw ar trebui sa fie inchis, se vede prin constructie acest fapt. Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Februarie 13, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2021 Eu nu am reușit să-mi dau seama din construcție dacă e închis sau nu. Volumul e la limită și nu aș vrea să mai scad din el pentru incinta separată a tweeterului. Acuma, nici să stric tweeterul nu aș vrea... Problema e că dacă lipesc incinta, nu pot modifica după în cazul în care se observă că nu e închis din construcție. Am sperat că a mai lucrat cineva cu el... Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 13, 2021 Partajează Postat Februarie 13, 2021 (editat) Pui niste cauciuc sau mai bine niste material spongios (cel tip spuma) . Acelasi tip ca cel utilizat la suspensiile de difuzoare. Poti etanseiza fara probleme. Editat Februarie 13, 2021 de Mircea Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Februarie 13, 2021 Partajează Postat Februarie 13, 2021 https://www.partysound.ro/audio/accesorii-boxe/diverse-design/banda-etansare-difuzoare-monacor-mdm-25/28064?gclid=CjwKCAiAjp6BBhAIEiwAkO9WulR62i2AX5fO9kI7QbZyP8hCZ34HklI2SmZJaO5xMxXVQ9KyiOgEVRoComMQAvD_BwE Link spre comentariu
ex.escu Postat Februarie 13, 2021 Partajează Postat Februarie 13, 2021 Tweeterul poate monta in o incinta mica (daca o realizati sferica e cel mai bine), deasupra incintei tqwt, aveti unele avantaje: - in caz de up-gradare e mai simplu. - se pot alinia cele 2 incinte (zero delay plane). - volumul interior la incinta ramane neschimbat. Succes. Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 13, 2021 Partajează Postat Februarie 13, 2021 19 minutes ago, ex.escu said: - se pot alinia cele 2 incinte (zero delay plane). Astea sunt subtilitati de conceptie putin cunoscute. Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 13, 2021 Partajează Postat Februarie 13, 2021 Se poate inchide rapid si aproape fara pierderi, o cutie de crema putin mai mare in diametru, iar inaltimea eventual taiata cu lama bomfaier, cat sa intre pe spatele tweeterului,eventual 5-8mm sa pui si ceva textil moale, roata lipit cu pistol PE, sa nu uiti firele. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 14, 2021 Partajează Postat Februarie 14, 2021 (editat) La 13.02.2021 la 19:10, Mircea a spus: Astea sunt subtilitati de conceptie putin cunoscute. Prea putin cunoscute mai bine zis. Alinierea aia in practica de multe ori e...degeaba, mai ales in cazul asta. Dar da bine asa, pe hartie, e un fel de tichie de margaritar...iar daca cutia o pui si mai in spate asa incat sa iti vina o muchie in fata tweeterului, chiar daca dai cu bata in balta. Singura aliniere corecta e sa ai distante egale de acolo la punctu de masura, care in general sta in acelasi unghi fata de boxa asa cum e gandit sa stea si ascultatorul. ASta ca regula de uz general. In rest chinezaria aia mai jos de 2.5k probabil ca nu merge, lambda este de 13.5cm deci iti cam dai seama cat de mult conteaza, mai bine zis nu conteaza acel zero delay plane. In rest probleme de faza absoluta, gen vezi doamne la 10kHz ai intarziere fata de 100Hz, alea nu se aud, in schimb un filtru facut prost, da. Pana sa ajungi la subtilitati dinastea ai de facut o cutie si mai greu, un filtru cu imbinare corecta atat pe axa si inafara axei. Editat Februarie 14, 2021 de Sharky Link spre comentariu
ex.escu Postat Februarie 14, 2021 Partajează Postat Februarie 14, 2021 De ce descurajati userul, se pot obtine rezultate bune chiar cu "chinezariile" de mai sus; solutia (zero delay plane) e adoptata (printre altele) de unele firme pentru incinte scumpe. Un exemplu e incinta de mai jos , care mai contine unele "ciudatenii.... Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 14, 2021 Partajează Postat Februarie 14, 2021 (editat) Stii cum e, masinile de formula 1 au aripi, nu inseamna ca daca pun un set de aripi la lighean o sa mearga ca una de F1. Sa se apuce omu de tamplarie, sa citeasca sectiunea de cum sa masori o boxa si sa ne intrebe cand e cazul. Editat Februarie 14, 2021 de Sharky Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 14, 2021 Partajează Postat Februarie 14, 2021 2 hours ago, Sharky said: Alinierea aia in practica de multe ori e...degeaba, mai ales in cazul asta. Am citit un tratat profesional care scria ca puterea de propagare depinde de frecventa,de densitatea mediului, ba chiar si diametrul difuzorului intra in calcul care era destul de sofisticat, nu stiu daca alinierea "mecanica" e destul sau optima. Apoi o cunostinta care are scena si instalatii pt concerte mi-a zis ca cele mai nou scule ultimul racnet intarzie unele frecvente ca sa ajunga deodata la urechi,.... m-a cam bagat in ceatza, mie-mi plac chestiile mai clasice, simple dar bune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum