Marian C Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 Buna, Vreau sa menajez bateria telefonului am un incarcator 5v 2a si vreau sa limitez incarcarea la max 1a, cum se poate face asta ? daca pun o rezistenta in serie e ok? sau astfel de creeaza divizor si mi scade mult tens de incarcare? multumesc Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 (editat) Părerea mea e să-l laşi aşa cum e.Telefonul are softul care controlează încărcarea.Dacă ţii neapărat ia alt încărcător,de ex. de 1A. Dacă încărcătorul e o chinezărie ieftină poţi să fii sigur că la cei 2A specificaţi nu dă mai mult de 1A! Ce omoară bateria sunt ciclurile multe de încărcare-descărcare şi nu încărcarea rapidă. Poţi să testezi curentul maxim dat de încărcătorul tău cu un tester consacrat sau cu rezistenţe. Editat Februarie 12, 2021 de BRANCA Link spre comentariu
Marian C Postat Februarie 12, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2021 (editat) incarcarea rapida infierbanta bateria ceea ce distruge bateria, zic unii da cred ca solutia e alt incarcator 5v 1a Editat Februarie 12, 2021 de Marian C Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 Contrar a ce se afirma mai sus, incarcarea rapida - acolo unde acumulatorul nu este conceput pentru incarcare rapida - uzeaza acumulatorul. La modul general vorbim. Insa, indiferent ce livreaza incarcatorul, telefonul are propriul circuit de gestionare a incarcarii. Deci, folositi incarcatorul pe care-l aveti. Nu improvizati cu rezistente si divizoare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum