Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sistem 2.1

Vizitator seb@s

Postări Recomandate

Vizitator seb@s

as vrea sa imi facu un sistem 2.1 pe care sa il pot folosi si pe la o petrecere sau un show ceva. Nu vreau ceva super profi dar ceva bun :) ideea ar fi cam asa :subwoofer : ca incinta una de la un sub mingsound de la un amic(fara dif) sateliti : aici inca nu ma-decis ce difuri sa folosec (va las pe voi sa va dati cu parerea ca de, eu mai am de invatat in materie!)as vrea niste pareri pt difuzorul de sub (o sa pun si o schita da nush inca cum): putere,firma,etc.ca amplificare la sub as vrea sa ii pun kit-ul acela cu tda2030 in punte(1x100w,8 oameni) iar pe sateliti acelasi kit dar in varianta stereo(2x50w,4 oameni) crossoverele active as vrea sa fie ceva de genul: subwoofer 35Hz-150Hz, sateliti 125Hz-20.000Hz(cine imi poate da vreo idee referitoare la un astfel de cross,il rog frumos sa nu ezite sa o faca)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• titro

3

• cburlea

2

• Sharky

2

• Mircea Bartic

1

Top autori în acest subiect

as vrea sa imi facu un sistem 2.1 pe care sa il pot folosi si pe la o petrecere sau un show ceva. Nu vreau ceva super profi dar ceva bun :) ideea ar fi cam asa :subwoofer : ca incinta una de la un sub mingsound de la un amic(fara dif) sateliti : aici inca nu ma-decis ce difuri sa folosec (va las pe voi sa va dati cu parerea ca de, eu mai am de invatat in materie!)as vrea niste pareri pt difuzorul de sub (o sa pun si o schita da nush inca cum): putere,firma,etc.ca amplificare la sub as vrea sa ii pun kit-ul acela cu tda2030 in punte(1x100w,8 oameni) iar pe sateliti acelasi kit dar in varianta stereo(2x50w,4 oameni) crossoverele active as vrea sa fie ceva de genul: subwoofer 35Hz-150Hz, sateliti 125Hz-20.000Hz(cine imi poate da vreo idee referitoare la un astfel de cross,il rog frumos sa nu ezite sa o faca)

nu exista un amplificator care pur si simplu sa aiba 3 canale? sau daca se poate face? merci :)
Link spre comentariu

am eu un amplificator cu 3 canale ... 2 x 100 + 1 x 150 ... deci exista ... vezi la Vanzari ... daca te intereseaza ... il si vand.

nu, nu, EU vreau sa-l construiesc! 8) dar imi trebuie 2 surse.... cred pentru ca fiecare sursa (pentru 2x100 si 1x100) trebuie sa aiba puteri diferite(W)... altfel nu-mi imaginez :? mai ales pentru ala de 1x100... nu tb sa aiba o putere mai mare?.... sau cum faci sa-l alimentezi cu o singura sursa :?man, i'm so confused :? :shock: so :roll:
Link spre comentariu

Ce difuri folosesti?Poti sa folosesti si o singura sursa pt tot, daca faci ampliful de 100W pe 4ohmi si cel subwoofer il faci 200W/8ohmi din doua module de 100 puse in punte..dar solutia mai buna ar fi cea cu doua surse

Link spre comentariu

Nu iti trebuie doua surse. Ai nevoie de o singura sursa care sa aiba puterea cat suma puterilor debitate de cele trei amplificatoare inmultita cu un factor de 1.5 avand in vedere ca mai mutl ca sigur amplificatoarele o sa fie in clasa AB si vor avea un randament de aprox 60%.

Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy

nu bag mana in foc ca e bine dar ai putea pune un traf care sa asigure puterea totala in cazul tau de 100+100+150 =>350 chiar 450W cu doua prize una care sa alimenteze etajul pt sateliti una pt subwoofer

Posted Image

Link spre comentariu

Ce ai facut tu acolo in desenul ala nu exista in realitate. Transformatorul are pe iesire tensiune/curent alternative de 50 Hz (frecv retelei) si nicidecum tensiune continua. Dei daca amplificatoarele au alimentare diferentiala atunci ai nevoie de un traf cu doua secundare identice + o punte redresoare + minim 2 condensatoare de filtraj.Daca amplificatoarele au alimentare simpla atunci ai nevoie de un traf cu un secundar + o punte redresoare + minim un condensator de filtraj.Asta bineinteles daca modulele se alimenteaza la aceeasi tensiune, daca nu tot cu un singur traf se rezolva problema dar acesta va avea priza mediana pt a preleva tensiunea mai mica necesara amplificatorului care se alimenteaza mai jos.Mai bine spune exact ce module vrei sa folosesti ca sa putem discuta concret

Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy

da greseala mea, m-am gandit la sursa dupa redresare cand am pus +si - acolo :lol: ce am vrut eu sa spun era un traf cu priza mediana pt alimentarea etajelor de putere ai mica asta , cum ai spcificat si tu,daca este nevoie de tensiuni diferite pt etajele finale

Link spre comentariu

Cea mai bun idee e sa foloseasca 2 surseUna o sa o faca mai slaba, pt 100W din sateliti cu filtraj mai mic si una solida pt subwoofer cu un filtraj generos. Asa nu ai cum sa iti distorsioneze satelitii din cauza ca subwooferul suge tot curentul din condensatori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări