Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baterie IBM pentium III

davidut5

Postări Recomandate

Mi-a dat cineva un laptop IBM x24 care nu tine deloc bateria. Am alte baterii recuperate si am inlocuit acumulatorii. Cele vechi aveau 4v total inlocuitorii au 12v total.

Problema este ca nu scoate nimic bateria cu toate ca in windows afiseaza 80% si spune ac power.

Am incercat reset bsm cu plus baterie catre plus iesire dar nu merge. Acum incerc sa mai incarc bateria, poate se trezeste si electronica. Pe placa toate par bune fuzibil, fuzibil termic, senzor temperatura.

Se poate face ceva?

1613124900174-285092467.jpg

1613124815339-207724657.jpg

Editat de davidut5
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• davidut5

3

• maxente

2

• Florinel TV

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, se poate face ceva, cumperi o baterie nou nouta !

E deja un subiect mare cat toate zilele despre aceste baterii, nu stiu cum de nu l-ai vazut in aceasta sectiune.

Inlocuitul unor celule la o astfel de baterie este frectie la picior de lemn. Cand controlerul a sesizat o buba la baterie, adio !  Se repara cu alta noua de la magazin.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Sau sa duci bateria la un service ce se ocupa cu asa ceva, in electronica are un soft si acel soft stie ca bateria este epuizata si degeaba schimbi celulele ca controlerul o vede tot goala, trebuie resetat acel soft sau scris cu unul ce stie de baterie ok

Link spre comentariu

Laptopul e din 2002, la un alt laptop sony mai nou 2007 cred, am inlocuit de multe ori acumulatori sa vad care tine mai mult, pana a cedat placa de control. Deci a mers la un laptop mai nou si ma gandeam ca la asta sansele sunt mai mari.

Cand montez bateria pe laptop apare ca incarca si scoate 12,6v timp de 10s apoi 0. Bateria are eeprom M37516 si controller M61040.

La un consum de 220mA diferenta intre ei este 0.07v adica 4.17v si 4.10v.

Editat de davidut5
Link spre comentariu

Trocul asta, cu schimbatul celulelor mai obosite cu altele noi, mai merge, dar nu sa intrerupi de tot celulele vechi si apoi sa le pui pe cele noi, ca atunci sesizeaza BMS-ul lipsa lor si adio !

Cel mai bine e sa le legi in paralel pe cele noi cu cele vechi si mai apoi le scoti din circuit pe cele vechi.

Link spre comentariu

Cum cei vechi aveau deja 4v total cred ca era gata resetat. Nu am masurat inainte daca era tensiune la mufa, doar am vazut in windows ca era 0% capacitate.

Vad ca daca deconectez firul de monitorizare de la +12v am tensiune la iesire pe mufa.

Poate sunt prea incarcati acumulatorii. Pe baterie scrie 10.8v si acum are 12.4v.

Probat si pe laptop, afiseaza 0% dar merge pe baterie, arata ca incarca chiar scoate 12.6v pe baterie conectat la priza.

Am descarcat bateria sub 10v si tot nu vrea. Presupun ca odata ce a murit de tot si memoria a stocat informatia asta trebuie rescris. Ma gandeam ca e simplu fiind atat de vechi.

16131405531691839954142.jpg

Editat de davidut5
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări