Myhayxx Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 Salutare, Stie cineva de unde as putea descrca schema pentru sursa BN44-00438C de la un TV Samsung? Am identificat cateva piese defecte: regulatorul K12A50D, Controllerul FAN7930B, si electroliticul de 100uF/450V. Pe spatele placi mai sunt doua componente SMD arse si nu stiu ce valoare ar trebui sa aibe. Pe una e marcat .JA iar pe cealalta *WA din cate mi-am dat eu seama sunt doua diode dintre care una este zener. Link spre comentariu
yokoono Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 Google zice asta: https://elektrotanya.com/samsung_bn44-00438a_bn44-00468a_f77u_psu.rar/download.html Doar ca are tebminatia A Link spre comentariu
Myhayxx Postat Februarie 12, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2021 (editat) Multumesc pentru raspuns. Am descarcat si eu schema respectiva doar ca valoarea componentelor si schema in sine e putin diferita de C si ar putea sa difere valoarea Zenerului ca acolo e mai problematic. Din schema de la cea cu terminatia A banuiesc ca depre diodele pe care le-am incercuit este vorba. Editat Februarie 12, 2021 de Myhayxx Link spre comentariu
_adi_ Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 Dioda zener e pentru protectia integratului, poti sa pui de 12 - 15V. Cele 2 diode paralel poti pune 1N4148, suficient 1. Inainte de a alimenta, trebuie sa mai verifici cate ceva pe acolo inclusiv toate componentele aflate intre pin 7 (OUT) si grila mosului: Link spre comentariu
Myhayxx Postat Februarie 12, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2021 O sa-ti urmez sfatul si o sa pun un zener de 15V. Restul componentelor care fac parte din zona asta le-am verificat si par in regula. Legat de bucata de schema pe care am postat-o e putin diferita de ce am eu fizic pe placa dar m-a ajutat sa-mi dau seama cum functioneaza. Multumesc pentru raspuns. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum