Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa TV BN44-00438C

Myhayxx

Postări Recomandate

Salutare, Stie cineva de unde as putea descrca schema pentru sursa BN44-00438C de la un TV Samsung?

Am identificat cateva piese defecte: regulatorul K12A50D, Controllerul FAN7930B, si electroliticul de 100uF/450V.

Pe spatele placi mai sunt doua componente SMD arse si nu stiu ce valoare ar trebui sa aibe. Pe una e marcat .JA iar pe cealalta *WA din cate mi-am dat eu seama sunt doua diode dintre care una este zener. 

3.JPG

1.JPG

2.JPG

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Myhayxx

3

• _adi_

1

• yokoono

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc pentru raspuns. Am descarcat si eu schema respectiva doar ca valoarea componentelor si schema in sine e putin diferita de C si ar putea sa difere valoarea Zenerului ca acolo e mai problematic.

Din schema de la cea cu terminatia A banuiesc ca depre diodele pe care le-am incercuit este vorba.

4.JPG

Editat de Myhayxx
Link spre comentariu

Dioda zener e pentru protectia integratului, poti sa pui de 12 - 15V.

Cele 2 diode paralel poti pune 1N4148, suficient 1.

Inainte de a alimenta, trebuie sa mai verifici cate ceva pe acolo inclusiv toate componentele aflate intre pin 7 (OUT) si grila mosului:

image.thumb.png.787f9829526e801c319e63e51f167103.png

Link spre comentariu

O sa-ti urmez sfatul si o sa pun un zener de 15V. Restul componentelor care fac parte din zona asta le-am verificat si par in regula.

Legat de bucata de schema pe care am postat-o e putin diferita de ce am eu fizic pe placa dar m-a ajutat sa-mi dau seama cum functioneaza.

Multumesc pentru raspuns.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări