Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ESR-metru

Nostalgic

Postări Recomandate

Salut stimați colegi !

Ce părere aveți vizavi de acest esr-metru ? Nu că aș avea neapărat nevoie de asa ceva , dar parcă mi-ar place să am si asa ceva printre celelalte aparate.

Din țară de unde l-aș cumpăra sa nu mă duc tocmai în Hong Kong.

Mulțumesc !

ESR Meter Transistor Tester Digital LCR Mega328 V2.68 ESR-T4 Diode Triode Capacitance MOS/PNP/NPN LCR 12864 LCD Screen

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

6

• Nostalgic

5

• djvas

3

• ionel sm

2

Top autori în acest subiect

Dacă cumperi direct de la sursa e de 8 sau chiar 10 ori mai ieftin. Romanii știu sa facă bani din orice. Ca sa nu fac reclama pot pe MP sa dau adresa sa vedeți cât costa. 

Editat de ionel sm
Link spre comentariu

Dacă-l comandaţi de la chinez, vine mai târziu (cam o lună) dar cu numai 36 Lei (9$).Dar mă îndoiesc că poate măsura corect pe cablaje echipate...

https://www.aliexpress.com/item/1005001590461882.html?spm=a2g0o.search0302.0.0.9a825182s7djts&algo_pvid=c4442709-59b2-4ee4-bd86-16e235abe163&algo_expid=c4442709-59b2-4ee4-bd86-16e235abe163-52&btsid=0b0a556216130640931501856ed522&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Editat de validae
Link spre comentariu

Am văzut pe youtube cu se comportă și mi-a plăcut . L-aș folosi mai mult pentru selecționarea de componente.

Am găsit la chinezi și cu carcasă la cam 14 euro cu expediere cu tot.

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

Nostalgic.E relativ ok.O sculă care se vrea a face tot.În schimb e lent.Dacă ai multe de selectat e enervant.Dacă îţi faci un aparat pentru tranzistori şi diode e mai mult decât ok.La condensatoare aparatul Miron63 e extrem de rapid şi mai precis.

Link spre comentariu

Mulțumesc -djvas-, dar timpul alocat asamblări și etalonări mă costă mai mult de 14 euro.

Am și programatoare să pot scrie microcontrolere, am de toate , dar în timpul pentru asa ceva eu trebuie să cîștig mult mai mult.

Mulțumesc mult !

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

Cand aud asta cu masuratul in circuit.... 

Toate masoara in circuit si in acelasi timp nici unul corect in majoritatea cazurilor ! 

Sa facem 2 exercitii de imaginatie...

1. Circuitul paralel cu CUT ( cap. Under test ) este de impedanta foarte joasa.

2. Avem 2 cap. In paralel absolut identici. Unul e ok si are de ex 0.5 ohmi iar al doailea e defect si are 1 megohm ! Ce valoare va arata aparatul la c-ul defect ?

Si exemplele pot continua

Va rog sa-mi explicati si mie cum un esr metru va masura corect exemplele de mai sus.

Link spre comentariu

Acum să nu-mi spui că tu dai jos toţi condensatorii electrolitici, ca să le măsori ESR-ul....iar chinezăria aia de SuperMultiTester sigur aplică o tensiune ce va deschide şi joncţiuni.

Ai văzut ESR-metrul rusului miron63 ? De fapt un multitester, că ştie să măsoare şi LCR. Ăla da aparat să merite efortul de a-l construi...restul sunt din altă ligă.

Editat de validae
Link spre comentariu

In asemenea cazuri, demontezi doar un condensator si in felul asta le masori pe ambele. Desigur, sunt exceptii, nimeni nu neaga, dar pt asta nu putem nega ca majoritatea se pot masura fara a fi dezlipite.

Acum 11 minute, djvas a spus:

Va rog sa-mi explicati si mie cum un esr metru va masura corect exemplele de mai sus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări