mișa Postat Octombrie 15, 2007 Partajează Postat Octombrie 15, 2007 E posibil sa aveti dreptate. Totusi trebuie sa tineti cont ca unii au reusit sa faca cite ceva cit de cit bine. De exemplu un amplificator aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=14511 sau niste exempe de restaurari aici (ale mele miSa cu S se la Sarpe) : http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=4549&start=435 sau http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=4 ... &start=315 sau http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=4 ... &start=285 Eu nu cred ca trebuie sa spunem ca nu suntem in stare sa facem nici una ca lumea. Majoritatea nu avem inca posibilitatea sa le facem. Oricum dupa cele afirmate de d-voastra eu cred ca e momentul sa ne dati citeva exemple personale despre cum se lucreaza, de exemplu o restaurare sau o constructie pentru ca avem nevoie de multe informatii sau exemple pentru a ajunge din urma colectionarii si restauratorii adevarati. Cu stima Link spre comentariu
Blind Postat Octombrie 15, 2007 Partajează Postat Octombrie 15, 2007 Spatiul nu poate constitui o problema. Exista destule situri pe care pot fi gazduite fisiere (vezi http://uploadingit.com care este deosebit de bine facut, cu destule posibilitati de partajare a fisierelor, atat publice, doar pt tine cat si doar pt o lista de prieteni). Cand voi ajunge sa imi iau router si un hdd de laptop uata (sau altceva pe usb) indeajuns de incapator, pun si eu la dispozitie ceva spatiu de stocare, daca tot renunt la evolva si ma dau pe rds pt urmatorii 3 ani... Spre exemplu, eu nu sunt de acord cu o comunitate privata care sa ceara bani pentru anumite chestii, asa cum este radiotube. Am avut nevoie (si inca mai am) de schema unui amplificator pe tranzistori nemtesc, "Dual CV 120" a carui schema se gasea acolo. Am propus administratorului sa le trimit mai multe scheme in schimb pe care le cautau insa nu le aveau in schimbul documentatiei despre acest amplificator. Bineinteles ca am fost refuzat. Chestia asta imi pare de tot *****-ul Daca tot faci ceva, fa-l in folosul tuturor. Spre exemplu, Vasile tine forumul asta pe banii lui. Cat erau puse reclame de la google nu cred ca mai mult de 2-3 persoane dadeau click din cand in cand pe ele ca sa isi scoata bani pt gazduire (eu dau click-uri destul de des, indiferent de site, am avut putin contact cu adsense si stiu ce inseamna) Acum portalul pe care il va face (chiar daca are draci si vrea sa renunte, pana la urma tot il va face, ca nu se simte bine altfel :smt003 ) va fi mai mult ca sigur tot free. (nu m-ar deranja o mica cotizatie anuala, insa discutii pe tema asta au mai fost, tot din reclame te poti scoate, romanii sunt romani si sunt zgarciti). In fine, daca faceti un club privat, asigurati-va ca si cei care sunt pasionati insa nu au posibilitati il vor putea folosi... Multa bafta! Daca voi putea, voi ajuta. Later edit: Intre timp am facut rost de schema pentru Dual CV120. Multumesc foarte mult vio2007 pentru ajutor! Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 19, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2007 Imi cer scuze pentru tonul f. critic. Pe mine insa ma deranjeaza labarteala. Ma uit in fiecare seara pe elforum si constat, ca aproape nu conteaza Indexul fiecare vorbeste de ce-l doare. Si probabil ca asa este normal, dar atunci sa-i dau un alt Titlu. Afisam retro si de fapt este vorba de lucruri noi sau vorbim de radio dar ne intereseaza de fapt fie tuburile fie numai partea de amplificare, mult mai putin despre restaurare in spiritul respectarii originalului atat ca si schema dar si componente. Ce sa mai vorbim de istorie. Exemple personale ar fi (spun cu smerenie), dar din pacate imi lipseste intelepciunea sa le fi si documentat la vremea respectiva. Tot ceea ce am expus pe radiomuseum.org au fost restaurate de mine. O sa incerc pe viitor sa fac o serie de fotografii despre cum a fost si cum este sau mai bine zis cum a iesit. Mi-am insusit critica... Despre CV120 atat am putut descarca, sunt si alte scheme acolo dar la mine nu se deschid, o sa mai incerc.... Este adevarat ca in era internetului cuvinte ca Asociatie, Club suna anapoda, dar daca va uitati dincolo de "sticla" veti vedea ca lucrurile care functioneaza sunt cele care au un buget si o organizare. Nu stiu de ce se repeta cuvantul "privat" atasat la club, eu nu am propus asa ceva... ba mai mult eu nu voi cere bani de la membri ci voi finanta (cat pot) inscrierea asociatiei, un site, pe cel putin un an (atat pot sa pun deoparte) dar mai departe nu ma pot gandi. Iar de revista, din hartie adevarata (reciclata) ce sa mai vorbim.... Fiind o asociatie cetatenesca este si in interesul statului sa sprijine actiuni care au un caracter profund educativ. Nu e vorba numai de mici si de bere ... apropo de nenumaratele festivaluri ragaitoare. Vinul, e altceva!!! mai ales daca este retro, antic sau de epoca............ Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 19, 2007 Partajează Postat Octombrie 19, 2007 Aveti rabdare, in curand forumul va fi integrat intr-o chestie si vor exista rubrici dupa bunul plac al fiecarui, va putea fiecare sa-si faca categoria cu ce il doare sau chiar mai multe categoriiMerge incet treaba ca eu sunt singurul care imi bat capul(si intre timp mai trebuie sa si muncesc cate ceva ca forumul e doar consumator) si voi 8.000... care strigati la mine :smt005 Nici D-zeu nu a facut lumea intr-o zi ci in vro 3 ca restul trei le-a fugarit gandinduse ce sa faca... si tot un rahat a iesit si cand a vazut ce a facut in cea de a 7-a la creat pe satan s-o fugareasca si mai rau Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 20, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2007 Am toata consideratia pentru treaba pe care ai facut-o. Felicitari sincere!!! Link spre comentariu
Electron Postat Octombrie 18, 2008 Partajează Postat Octombrie 18, 2008 Intre timp s-a rezolvat si problema asta, nici mie nu mi-a placut treaba asta si am cerut modificari. Asa ca de acum inainte Vintage se va ocupa numai cu aparatura cu lampi, indiferent ca e radio, televizor sau altceva. Link spre comentariu
nichishoru Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Intre timp s-a rezolvat si problema asta, nici mie nu mi-a placut treaba asta si am cerut modificari. Asa ca de acum inainte Vintage se va ocupa numai cu aparatura cu lampi, indiferent ca e radio, televizor sau altceva.Multumiri lui Vasile pentru solutia gasita!Acuma "audiofilul" sau "Lamparul" din mine se intelege mai bine cu "colectionarul" tot din mine.Pentru cei care au doar o singura pasiune (si ii admir sincer!) va fi mai simplu de comunicat.Apropo de "Lampari" uitati ce se vindea ieri in tirgul de la Valea Cascadelor (atasat).E vorba de o combina (Orfeu) facuta prin anii 60 de Electronica, cu amplificatorul in clasa B si cu trei difuzoare (un bass baban central si doua medii/inalte pe laturi).Pentru colectionarii cu bani (400 roni) am si telefonul negustorului (dati PM). Link spre comentariu
vio2007 Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 . Am avut nevoie (si inca mai am) de schema unui amplificator pe tranzistori nemtesc, "Dual CV 120" a carui schema se gasea acolo. http://www.elektrotech.info/html/download.php?id=6884&sid=ef1fd17a7e85b66079d806f1d30885c5 Link spre comentariu
blue Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Vasile ,respectele mele pentru efortul depus !! Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 20, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Acuma "audiofilul" sau "Lamparul" din mine se intelege mai bine cu "colectionarul" tot din mine.Pentru cei care au doar o singura pasiune (si ii admir sincer!) va fi mai simplu de comunicat.Apropo de "Lampari" uitati ce se vindea ieri in tirgul de la Valea Cascadelor (atasat).E vorba de o combina (Orfeu) facuta prin anii 60 de Electronica, cu amplificatorul in clasa B si cu trei difuzoare (un bass baban central si doua medii/inalte pe laturi).Pentru colectionarii cu bani (400 roni) am si telefonul negustorului (dati PM).Avea si magnetofonul in "dulap"? Nu ai facut poze si din alte pozitii?P.S. Unde vine Valea Cascadelor????? Link spre comentariu
nichishoru Postat Octombrie 21, 2008 Partajează Postat Octombrie 21, 2008 Avea si magnetofonul in "dulap"? Nu ai facut poze si din alte pozitii?P.S. Unde vine Valea Cascadelor?????Nu avea magnetofon ci doar un spatiu liber in stinga si separatoare de discuri in dreapta (deasupra).Din pacate nu am avut inspiratia (nici loc) sa-l pozez din spate dar daca te intereseaza am telefonul tipului. Valea Cascadelor e in cart. Militari, pe dreapta cum intri de pe autostrada.Nu e cine stie ce tirg dar decit nimic....In topicul cu "intilnirea Lamparilor" sunt si ceva poze cu marfa oferita. Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 21, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2008 Se pare ca magnetofonul din el era primul (si ultimul) facut la Electronica... Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 22, 2008 Partajează Postat Octombrie 22, 2008 Eu am inteles ca are pick-up acolo, nu magnetofon, mai ales ca in dr lui era si loc ptr discuri. Finalul e cu EL84 in contratimp, diful de bas e de 25cm, magnet metalic si cele 2 de medii-inalte sint alea de 1W ovale cu magnet de ferita. Necesita putina restaurare si avea sasiul prins cu sirma. Zicea vinzatorul ca il face dulap de pantofi. Link spre comentariu
nichishoru Postat Octombrie 22, 2008 Partajează Postat Octombrie 22, 2008 Zicea vinzatorul ca il face dulap de pantofi. Si mie mi-a servit acelasi text.Cam scump dulap! Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 25, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2008 Eu am inteles ca are pick-up acolo, nu magnetofon, mai ales ca in dr lui era si loc ptr discuri. Finalul e cu EL84 in contratimp, diful de bas e de 25cm, magnet metalic si cele 2 de medii-inalte sint alea de 1W ovale cu magnet de ferita. Necesita putina restaurare si avea sasiul prins cu sirma. Zicea vinzatorul ca il face dulap de pantofi. In documente, combina Orfeu S602A4 "contine si un magnetofon Electronica, cu doua viteze si o fonoteca".Combina Armonia avea si pick-up...Combina Electronica avea magnetofon, pick-up Suprafon (simplu sau semiautomat) si ... BAR ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum