Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Propunere pentru ADMINISTRATORI!

feri.visky

Postări Recomandate

Retro Audio este un domeniu suficient de larg pentru a trata si Retro Radio! Se vede si din post-urile afisate. De aceea propun infiintarea unui nou domeniu: RETRO RADIO .

Acest domeniu s-ar ocupa "strict" de :

1. Colectii

2. Restaurari, reparatii.

3. Schimburi, vanzari, cumparari, donatii etc.

4. Carti, reviste, cataloage etc.

5. etc., etc.

Ce parere aveti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• feri.visky

12

• nichishoru

3

• Kosmin

2

• Blind

2

Top autori în acest subiect

Cred ca asi putea sa ma angajez la chestia asta. Intr-adevar ar fi necesar un spatiu pentru poze, scheme etc. Ce inseamna CSM? Situl pe care l-am indicat este un exemplu greu de ... depasit.

Link spre comentariu

Ceea ce imi spuneti voi este pentru mine "chineza". Eu m-am gandit ca pentru eficientizare sa transformati "incinte" care ori cum sunt "difuzoare" in "retro radio". Poate este mai usor... tehnic!Se intalnesc (se vad) mult mai multi daca reduci posibilitatea de selectie intre categorii (foarte) inrudite .

Link spre comentariu

problema nu ar fi crearea in sine a unei noi categorii ci a modificarilor care ar trebui aduse ca sa aiba optiuni de adaugare poze si altele, sa fie ca un fel de galerie(cine se ocupa de pagini web intelege mai bine....);ca asa probleme" tenice"(in sensu schimbarii unei lampi sau cererii unei scheme ceva) se pot discuta si chiar se mai discuta si aici la retroaudiodeoarece sectiunea ce se doreste a fi creata sa inteleg ca se vrea sa arate ca un muzeu virtual, ea presupune ceva munca pt a putea ca oricine sa-si expuna obiectele(pozele), daca va gasi Vasile pe cineva care sa-l ajute poate se rezolva(ca e mult de munca, asa cum spunea trebuie integrat forumu in acea structura, altfel ar fi iar de la zero si s-ar pierde atatea si atatea informatii utile mai mult sau mai putin, care se afla acum pe versiunea actuala de forum)

Link spre comentariu

O.K am inteles. Dar nu s-ar putea crea in loc de ZZZ, o alta denumire DDD, unde sa se intalneasca doar cei interesati de R A D I O nu si de trafo, difuzoare, incinte si alte asemenea similaritati. Iar un domeniu asa de vast cum este radiofonia este neglijata. Si asa stam prost cu colectiile particulare de aparate romanesti.........

Link spre comentariu

In concluzie va simtiti jenat sa fiti alaturi de restul pasionatilor de electronica ce nu au nici spatiu si nici bani pentru a-si realiza colectii, dorind un sediu virtual in care sa nu aiba acces decat cei cu colectii.

Pacat. Pasiunea nu consta mereu in numarul de aparate din colectie...

PS: Cand o sa am timp si bani sa merg sa scanez un manual de utilizare si schema pt Orizont, o voi posta fara sa va cer ceva in schimb. That's passion...

Link spre comentariu

Pacat. Pasiunea nu consta mereu in numarul de aparate din colectie...PS: Cand o sa am timp si bani sa merg sa scanez un manual de utilizare si schema pt Orizont, o voi posta fara sa va cer ceva in schimb. That's passion...

ca bine zici, uite si user-ul skaarj ne ajuta pe noi lamparii fara sa ne ceara ceva in schimb(deci tot din pasiune), punand server-ul propriu la dispozitie pt scheme si manuale de service ori foi de catalog
Link spre comentariu

Cred ca am fost gresit inteles! Nu cer de la nimeni, nimic. Ba dimpotriva vreau sa ofer un spatiu mai organizat in care sa ne concentram la ceea ce trebuie facut.Lamparii (faina denumire), colectionari cred, au evident acelasi spatiu cu radiourile. Dar si amplificatoarele de epoca la fel si ce sa mai vorbim de difuzoare antice...Dar nu vad ce sens are sa discuti in acest topic (Retro Radio) despre cum sa construiesti ampli cu tuburi sau boxe etc. Este un alt domeniu! Eu nu vreau sa exclud pe nimeni si nici nu pot, mi-am spus doar un off, off off...

Link spre comentariu

Cu tot respectul, dar constructia amplificatoarelor cu lampi, dupa parerea mea, face parte din "retro audio" si ar putea fi inclusa in "retro radio" deoarece sunt putini pasionati care construiesc asa ceva si de obicei apreciaza aparatele vechi cu lampi. Despre constructia boxelor nu prea s-a vorbit pe acest topic si pe buna dreptate. Boxele (cu citeva mici exceptii) au inceput sa sune bine doar dupa ce A.N. Thiele si Richard Small si-au spus "parerea" (Thiele&Small parameters).

Link spre comentariu

Ceea ce se petrece in lume in domeniul amplificatoarelor cu lampi este altceva decat colectie. este constructie nici macar reconstructie a ceea ce a fost. Oricum este un domeniu interesant!

Dar daca urmariti siturile, cei care sunt interesati de domeniul costructiilor sunt audiofil-ii.

Revin, precizand ca restaurarea amplificatoarelor de epoca este altceva.

Consider denumirea de retro audio prea larg pentru constructorii de aparatura audio pe lampi...

Nu are rost sa amestecam lucrurile atunci cind nu suntem in stare sa facem macar una ca lumea!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări