Vlad 797 Postat Februarie 10, 2021 Partajează Postat Februarie 10, 2021 Salut! Stie cineva unde se poate realiza un mecanism format din surub melcat, roata melcata si cremaliera, inclusiv masuratorile eferente mecanismului? Nu detin originalul, nu am cotele. Multumesc. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 Scopul mecanismului fiind? Link spre comentariu
Vlad 797 Postat Februarie 13, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2021 Ridicarea si coborarea unei tavi pe coloana unei masini de gaurit. Link spre comentariu
Faker Postat Februarie 13, 2021 Partajează Postat Februarie 13, 2021 Nu se poate adapta de la un scaun electric auto? E plin de motorase acolo si servomecanisme. Bine, la12v Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 13, 2021 Partajează Postat Februarie 13, 2021 Poti realiza cu un mecanism cremaliera roata dintata. https://magazin.undatech.ro/cremaliere-si-fulii Link spre comentariu
ndc74 Postat Februarie 13, 2021 Partajează Postat Februarie 13, 2021 Am vazut o masa care se ridica/cobora cu un cric auto gen Dacia 1300. Antrena cricul cu un motor de geam auto la 12V. Nu ar merge o asemenea adaptare? Link spre comentariu
bcristian Postat Februarie 13, 2021 Partajează Postat Februarie 13, 2021 Pentru motor + surub + roata melcata o sursa ieftina sunt motoarele de geamuri laterale de la masini. E plin de ele pe la dezmembrari, pentru ca modul uzual de stricare e sa se rupa cablurile sau scripetii, dar de schimbat se schimba cu totul, aruncand de obicei un motor si reductor functionale. Link spre comentariu
spik Postat Februarie 13, 2021 Partajează Postat Februarie 13, 2021 Acum 15 ore, Vlad 797 a spus: Ridicarea si coborarea unei tavi pe coloana unei masini de gaurit. Vrei sa te folosesti de coloana si cremaliera masinii de gaurit? Link spre comentariu
Vlad 797 Postat Februarie 14, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2021 Manipularea se va face strict manual. Pe piata se gasesc foar roata si cremaliera fara surub si doar cu dinti drepti. Link spre comentariu
ndc74 Postat Februarie 16, 2021 Partajează Postat Februarie 16, 2021 O varianta ieftina, dar nu stiu cat de fezabila pt cremaliera/roata dintata am vazut pe YT. Respectivul a taiat o coroana de antrenarea volanta motor/demaror de la tractor, a intreptat-o la autogen si a folosit ca pinion roata dintata de la bendix pt antrenare. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 16, 2021 Partajează Postat Februarie 16, 2021 Surubul melcat si roata melcata au un mare avantaj in unele situatii, este un angrenaj autoblocant. Link spre comentariu
ndc74 Postat Februarie 23, 2021 Partajează Postat Februarie 23, 2021 Asta e solutia cu cremaliera facuta din coroana de volanta: Токарный станок по металлу своими руками. Часть-3 - YouTube E o carpeala, dar daca nu gasesti alta varianta merge si asa. Mi se pare mai solida decat una din plastic facuta la imprimanta 3D si e si mai ieftina. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum