marianilie1989 Postat Februarie 10, 2021 Partajează Postat Februarie 10, 2021 Bună ziua! Imi poate spune cineva cum se montează ceasul" din imagini si ce este?! L-am salvat de pe un ims care ajunsese la remat! Mentionez ca daca il alimentez cu 1V se duce ba spre + sau spre - depinde cum pun polaritatea! ....Deca ma puteti ajuta?! Cu stima! Link spre comentariu
QQme Postat Februarie 10, 2021 Partajează Postat Februarie 10, 2021 (editat) Este un ampermetru cu scala de aprox. +_25A ce se monta intre acu. si dinam+consumatori dar dupa demaror,,albastru incarcare, rosu desc.,,PS dupa cate stiu are schunt interior constructiv,ce sursa de 1V ati folosit? Editat Februarie 10, 2021 de QQme Link spre comentariu
marianilie1989 Postat Februarie 10, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2021 O baterie de 1,5 V! Trebuie cumva shunt?! Link spre comentariu
Faker Postat Februarie 10, 2021 Partajează Postat Februarie 10, 2021 Nu. Il inseriezi intre alternator si plusul bateriei. Nu catre electromotor, ca se arde instant. Link spre comentariu
QQme Postat Februarie 10, 2021 Partajează Postat Februarie 10, 2021 Probabil ca era o bat.alcalina cara poate debita 4-5 A. Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 10, 2021 Partajează Postat Februarie 10, 2021 1 oră în urmă, marianilie1989 a spus: O baterie de 1,5 V! Trebuie cumva shunt?! Nu ii trebuie shunt. Se leaga, pe plus, intre baterie si restul instalatiei cu exceptia electromotorului. Conteaza sensul de legare. Corect e ca atunci cind iese curent din baterie (motor oprit si faruri aprinse, de ex.) sa se deplaseze acul in stinga, in zona rosie iar cind motorul e turat si nu ai consumatori trebuie sa se deplaseze spre dreapta, in zona verde. Link spre comentariu
Faker Postat Februarie 10, 2021 Partajează Postat Februarie 10, 2021 E un ampermetru defapt. Si din cate stiu eu se leaga intre alternator si baterie. Daca se leaga intre baterie si consumatori, daca cumva apare un scurtcircuit mai serios, ramai in pana, cesuletul se arde instant, sare si sticla de la el ca n filme. Link spre comentariu
QQme Postat Februarie 10, 2021 Partajează Postat Februarie 10, 2021 Cu sau fara ampermetru tot ia foc instalatia,ampermetrul indica si consumul deci e serie cu instalatia(consumatorii) Link spre comentariu
marianilie1989 Postat Februarie 11, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2021 Seara buna am revenit! Am luat un șunt de 50A! Mi.a zis cineva care a montat dinastea ca se puneau cu șunt si se inseriau cu + de la alternator pentru incarcare(nu excitatie) sau cu + de pana in contact..... iti masura consumatorii....faruri claxoane,bobina electromotor (cea care impinge bendixul nu cea care invarte)..... Voi atasa cateva poze! Intrebarea mea este suficient șuntul de 50A daca alternatorul este de 90A in cazul in care vreau sa il pun pe incarcare?! Cat despre șunt stiu ca se pune in paralel cu bornele Ampermetrului!?! Link spre comentariu
QQme Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 Doi oameni v-au spus ca nu e nevoie de schunt are constructiv. Link spre comentariu
YO9IBC Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 Nu este nevoie de sunt deoarece are inauntru!! Se pune direct in serie si gata. Link spre comentariu
Faker Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 Am si eu unul, varianta originala. Are sunt in el, am desfacut mai demult un ceas din asta. Link spre comentariu
marianilie1989 Postat Februarie 13, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2021 Am inteles! Mulțumesc oricum! Link spre comentariu
marianilie1989 Postat Februarie 13, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2021 Pentru curent mai mare are ceva daca ii pun șuntul asta de 50A?! Fiind in paralel cu cel incorporat nu pot masura curent mai mare cu el?! Cand dau la auromat sau spre exemplu daca alternatorul este de 90A nu ar trebui ca si șuntul sa fiie de minim 90A?! Ca tot il inseriez cu firul de plus de la alternator! Sau cu plusul care vine pana in contact! Multumesc oricum! Link spre comentariu
QQme Postat Februarie 13, 2021 Partajează Postat Februarie 13, 2021 Si la ce va foloseste,scopul acestui amp.este de a vedea daca incarca dinamul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum