Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BLUETOOTH sau WIRELESS

Alexandru8877

Postări Recomandate

Salutare am discutat cu cineva si spunea ca la wifi nu pot conecta mai mult de 24 de dispozitive pe un singur router. Spunea ca cele 24 mai pot inca o data dublate dar se imparte banda si semnalul nu mai este la fel de bun........ deci nici asa nu merge ce vreau eu. 

Altcineva mi a recomandat sistemul de urmarire pentru animale........ si ce autonomie are bateria folosind gps ul nu a mai putut sa mi spuna...... 

Cu Bluetooth nu am reusit sa inteleg pana acum cu reteaua Mesh. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Alexandru8877

15

• djvas

3

• validae

3

• Bandi Szasz

1

On 2/20/2021 at 2:14 PM, Alexandru8877 said:

Dar repet am nevoie de o conexiune sigura fara sa poata fi intrerupta sau bruiata din exterior cu un jammer facut pe genunchi.

Nu ai sa gasesti asa ceva in regim de amator.

Incearca totusi cu routere WiFi.
Limita de conexiuni nu cred ca este 24. Posibil sa fie ceva limitare data de banda disponibila.
Dar nu cred ca oile tale stau si se uita la filme pe net :)

Link spre comentariu

Salutare, se uita.... pe miriste oitele.

Da asa explica un baiat ca pe un router se pot conecta 24 de dispozitive dupa care se extinde nu stiu cum la cele 24 se mai adauga 24 dar impart aceiasi latime de banda si ca pentru ce vreau eu (3000) trebuie sa am un plafon plin de routere. Habar nu am nu sunt in domeniu am intrebat pe forumuri sa ma luminez poate gasesc pe cineva priceput. 

Link spre comentariu

Problema cu routere ....inclusiv wireless ar fi ca tehnologia functioneaza diferit fata de bluetooth.

Au nevoie ca fiecare tag sa fie asociat cu un IP..sau MAC pentru a putea fi vazute de router.

Un router are o clasa de 254 de IP-uri cu care se poate asocia . Teoretic ,pentru ca in practica e mai mic numarul.

Cu banda nu ai treaba , nu sta oaia sa intre pe youtube cu tag-ul  . E vorba de cativa kb care se transmit aleatoriu.

Avantaj ,distanta de acoperire mare , dezavantaj , wifi-ul prin definitie e cam sugativa de energie, deci implicit autonomie mica.

Alt dezavantaj , ai nevoie de TAG-uri cu IP sau MAC.

Cred ca ar trebui sa te indrepti catre ceva solutii industriale de transmitere date radio de la senzori catre un server , sa zicem SCADA.

Bluetooth-ul si wifi-ul merg in frecvente de 2Ghz. Pentru senzori se pot folosi frecvente mult mai joase , 433Mhz de ex. , mult mai usor de lucrat cu ele si cu acoperire mult mai mare .

Editat de ndor
Link spre comentariu

Salutare multumesc foarte mult pentru raspuns, am inteles ca wireless nu ma ajuta. Eu am vazut o chestie foarte interesanta prezentata de George Buhnici era vorba de un bluetooth care se incarca de la toate undele din jurul sau si la cum am inteles eu cu reteaua Mesh ar fi ce trebuie.    Multumesc inca o data pentru raspuns tie si celor care au mai scris sper sa mai dezbatem subiectul. 

Link spre comentariu

Salut, 

Ai nevoie sa supraveghezi tot perimetrul pajiștii, sau doar unele porți? Dacă doar porți, încearcă sa vezi cum funcționează sistemele antifurt de la ieșirile din magazine. 

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

O oaie poate părăsi perimetrul şi peste gard, mai ales ,,ajutată,, de om sau animale de pradă.De aceea era interesat de monitorizare individuală.Că monitorizarea la trecerea prin porţile de acces (numărare automată) s-ar putea face cu etichete RFID pe fiecare oaie, ca la mărfurile din supermarketuri.

Link spre comentariu

Salutare si duminica frumoasa. 

Da avem nevoie sa asiguram perimetrul nu doar portile. Problema foarte mare este cu autonomia bateriilor in cazul in care gasesc ceva de genul gps urilor de animale. 

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Aţi mai deschis trei topicuri de azidimineaţă cu aceeaşi întrebare, dar la secţiunea nepotrivită.Dacă vreţi un răspuns la obiect postaţi la microcontrollere...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări