Gilbert Sparios Postat Aprilie 16, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2021 un cablu cu 2 fire răsucite si ecran legat la pământ, daca e turnat sapă peste el, va influenta negativ funcționarea rs485? Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Sparios. O întrebare "rară"...Cablele se trec fie prin canale de cable,fie prin ţevi metal sau plastic,fie copex. N-aş crede că se practică îngroparea direct în beton. Ţi-aş recomanda una din variantele de sus.Am văzut la Moşniţa Nouă o ditai vila,în construcţie,la care s-a practicat,din proiect,canal cabluri central cu derivaţii pe copex îngropate în şapă. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Aprilie 16, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2021 (editat) Acum 7 ore, BRANCA a spus: Sparios. O întrebare "rară"...Cablele se trec fie prin canale de cable,fie prin ţevi metal sau plastic,fie copex. N-aş crede că se practică îngroparea direct în beton. Ţi-aş recomanda una din variantele de sus.Am văzut la Moşniţa Nouă o ditai vila,în construcţie,la care s-a practicat,din proiect,canal cabluri central cu derivaţii pe copex îngropate în şapă. nu, nu. poate n-am fost suficient de explicit sau poate chiar nu am vrut sa intru in detalii. ideea ca asa s-a facut deja. eu n-as fi riscat treaba asta si macar din considerentul ca nu mai pot schimba cablul vreodata dar cablajul a fost facut pe pardosea cumva si-au turnat sapa peste. vroiam sa stiu daca poate sau nu afecta treaba asta cu ceva.. eu as raspunde ca afecteaza in functionare, desi nu am argumente solide, dar poate ca nu... va rog, nu ma certati pentru treaba asta, "volanul nu e la mine". Editat Aprilie 16, 2021 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
cimitavita Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 (editat) Dacă firul e ecranat, șapa sau betonul nu afectează cu nimic datele. Dar trebuie să faci rugăciuni cât mai mari ca să fie cutremure cât mai mici. Orice fisură apărută în șapă poate afecta firul. Apoi mai e și umezeala care poate oxida firul în timp. Am pățit-o acum vreo 10 ani când o fisură în beton a forfecat firul în perete și de atunci folosesc numai legături radio dacă senzorii se află la distanță de placa bază. O fisură în șapă poate afecta doar izolația firului fără să-l întrerupă, dar din cauza umezelii poți avea probleme foarte mari și uneori e foarte dificil să-ți dai seama unde e defectul. Editat Aprilie 16, 2021 de cimitavita Link spre comentariu
radu26 Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 E greșit montat dar depinde și de cablu folosit ca să reziste cât mai mult fără probleme. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum