Gilbert Sparios Postat Februarie 12, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2021 (editat) Pun aici planul pentru retea. Am notat acolo unde m-am gandit eu sa asez capetele de linie cu rezistori de 120R. Reteaua inca nu e facuta asa ca daca aveti propuneri sau credeti ca am gresit ceva va rog sa ma corectati. Nota: numerotarea zonelor nu are legatura cu directia. PDF-ul este aici. Editat Februarie 12, 2021 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 (editat) De la gateway pleci cu doua cabluri, unul spre senzor 2 si unul spre senzor 3. Defapt ar trebui la toti senzorii sa intri cu un cablu si sa pleci cu altul mai departe direct din senzor ca sa nu ai nici o conexiune stea si sa fie peste tot chain. Editat Februarie 12, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 (editat) Tu incerci sa faci ceva ca aici: Deci, e bine unde ai terminat. @sesebe, mici derivatii sunt permise. Insa, daca poti face un daisy-chain perfect, de ce nu?! LE: reteaua albastra aduce radial in topologie, ceea ce este de evitat, dar nu interzis. Editat Februarie 12, 2021 de Mircea Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Februarie 12, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2021 gateway se injecteaza si el in linia principala.. daisy nu pot face pentru ca senzorii sunt miniaturali si nu am loc de 4 reglete.. eu ma gândeam sa trec linia principala pe sus la camera in doza sa se faca injecția device-ului la o distanta de aprox 1m cat coboară de sus la nivel de citire temperatura. ce fac cu shield-ul? la GND sau la pământ e acceptat? Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 Daisy faci cu 2 borne. Poti intra cu 2 fire intr-o singura borna. Nu stiu ce inseamna miniatural in cazul tau, dar asum ca stii tu ce faci. Merge si cu derivatie de 1m, dar as face daisy daca se poate. Impamantezi la fiecare dispozitiv, micsorezi astfel eventualele bucle de masa. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Februarie 12, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2021 (editat) Acum 1 oră, Mircea a spus: Merge si cu derivatie de 1m, dar as face daisy daca se poate. stiu ca daisy, dar asta o faci la chestii industriale unde firele alea sunt gâze pentru ce e acolo. Acolo unde le pun vin pe perete niște cutiuțe si maschezi un fir cum maschezi, dar doua... si cutia fiind mica mica.. am încercat deja si arata jenant cu atâtea cabluri de tur/retur. sper sa mearga asa.. Editat Februarie 12, 2021 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 Ești incepator în astfel de instalații? Se folosesc cabluri cu multe fire în interior și ai numai în singur cablu de pozat / ascuns. Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 (editat) Adica de la cablul pe orizontala urci cu un cablu cu 4 fire, 2 se duc, 2 revin. In acelasi ecran. LE: 4 fire = 2 perechi. Nu neaparat ecranate separat. Editat Februarie 12, 2021 de Mircea Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Aprilie 2, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2021 La 09.02.2021 la 21:59, Gilbert Sparios a spus: nu a mers.. a fost făcut aproape daisy. cand merge, când nu merge pe viteza de doar 4800. ar mai avea sens sa schimb rezistorii R5/R6 cu ceva de genul 1K?.. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 2, 2021 Partajează Postat Aprilie 2, 2021 (editat) R5-R6 nu au nici o treaba aici. Masurat cu multimetrul ce rezistenta ai intre cele 2 fire de date (fara alimentare la nimic)? Si tot cu multimetrul ce tensiune ai intre fire si intre fire si masa? Ai masa comuna la toate interfetele? Sau ai mers doar cu firele de date si nu ai fir de masa comun? Editat Aprilie 2, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Aprilie 2, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2021 (editat) am masa comuna tras la fiecare, rezistenta între AB este 62R, obținută cu 2 rezistori de 120R in capetele de linie, ecranul legat la pământ intr-un singur punct, firele sunt torsadate si ecranate, s-a folosit cablu belden pentru RS485.. tensiune am GND-B = 3.2V, GND-A = 1.6V. între canale.. nu am măsurat tensiune. nu mai știu ce să-i fac.. cand am testat am folosit cam 50m si a mers dar nu știu de ce la "fata locului" pe real nu vrea sub nici o forma Editat Aprilie 2, 2021 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 3, 2021 Partajează Postat Aprilie 3, 2021 Între A și B nu trebuie sa fie tensiune fără semnal. Tu spui ca n-ai măsurat sau tensiunea este zero? Pt ca din datale puse rezulta 3.2-1.6=1.6V și trebuie sa fie zero. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Aprilie 3, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2021 (editat) pai eu am masurat fiind conectat, si oricum este semnal pe linie de la restul modulelor conectate... intre A si B "am masurat" dar am semnal acolo imi arata 1.4 - 1.6 dar evident ca nu pot masura cu un DMM. un osciloscop, este imposibil pentru ca: problema este ca sistemul este in moldova si eu in deva..tot ce pot face acum este prin telefon cu cineva.. e aiurea asa.. Editat Aprilie 3, 2021 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 3, 2021 Partajează Postat Aprilie 3, 2021 (editat) @Gilbert Sparios Daca spui ca ai folosit cablu de calitate, teoretic, nu trebuiau sa apara probleme de reflexii pe traseu. Poate s-a gresit la o conectarea unui modul (contacte imperfecte care intrerup linia principala de transmisie). Nu ai ce face (sau cel de la distanta) decat sa plimbi resistorul terminatie de la primul modul la ultimul, si sa vezi cand aparea eroarea. Eventual sa testezi cu viteza mare de comunicatie pentru ca eroarea sa apara repede. Editat Aprilie 3, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 3, 2021 Partajează Postat Aprilie 3, 2021 (editat) Te deplasezi la fata locului si rezolvi problema. Bine, osciloscoapele si multimetrele pot fi accesate si remote la nevoie, dar nu toate. Editat Aprilie 3, 2021 de modoran Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum