Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rs485 speed

Gilbert Sparios

Postări Recomandate

Folosind Atmega328 cu cristale, si Max485, am distante in jur de 300m, cablu va fi CAT5E. Comunicarea.. fiecare pe rand comunica la request in half duplex. 

Eu in general mi-a cam fost teama sa ridic bus mai mult de 2400,dar la 18 dispozitive.. dureaza cam mult. 

"Voi ce viteza aveti? " Cam asta e întrebarea.. de testat deocamdată nu am unde sa pun 300m de fire.. 

Din experienta voastra.. ce viteza ar merge maxim. M-as mulțumii cu 4800..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gilbert Sparios

14

• sesebe

8

• Mircea

3

• cristi7521

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

300m are o bobina in cutie de UTP.

Faci test si vezi la ce viteza poti ridica pt distanta aia. Indicat ar fi sa pui si un osciloscop sa vezi intirzierile si forma semnalului.

Link spre comentariu

chiar nu am o rola de 300m si nu imi permit sa cumpar una doar pentru test acum..

de-asta si apelez la voi, care ati avut ocazia sa experimentati.

daca nu reusesc o sa-l las pe 2400 ca e testat pana in 400m cu acelasi cablu dar se aduna timp pana isi face update...tot.

cu toate protocoalele...sa returneze doar md5 la o cantitate mai mare de informatie.. si tot imi ia cam 15 secunde..

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu

Totusi in grafice se prezinta viteza de 100.000 pentru distanta de 1000m. De ce crezi ca la tine nu o sa mearga cu viteza mai mare? Care este distanta de la dispozitive la bus? Daca este scurta, in mod sigur poti merge cu > 10.000, plus ca ai doar 400m.

Link spre comentariu
Acum 41 minute, cristi7521 a spus:

Totusi in grafice se prezinta viteza de 100.000 pentru distanta de 1000m. De ce crezi ca la tine nu o sa mearga cu viteza mai mare? Care este distanta de la dispozitive la bus? Daca este scurta, in mod sigur poti merge cu > 10.000, plus ca ai doar 400m.

pai cei 400m sunt intr-adevar un cumul de cablu. nu stiu... practic e intr-o casa mai mare ca sa zic asa reteaua.

cum ar fi mai bine ? sa folosesc o singura pereche sau doua perechi de fire pentru canalele A B ? (half) ma gandesc sa fie mai groase..dar ele sunt rasucite pe perechea de culori...de-asta nu stiu cum e mai bine. sa pun in paralel de exemplu culoare-culoare cu strip-strip ?

:) da... stiu.. drobu` de sare..

Link spre comentariu

Greu e domnle cu datasheetu-urile astea... vai vai de producatorii astea de ar invata sa scrie rezultate la testele facute de iei. 

Line Length vs. Data Rate
The RS-485/RS-422 standard covers line lengths up to
4000 feet. For line lengths greater than 4000 feet, see
Figure 23.
Figures 19 and 20 show the system differential voltage
for the parts driving 4000 feet of 26AWG twisted-pair
wire at 110kHz into 120Ω loads.

4000feet => 1200m.

110kHz => 100.000 baud.

Te las pe tine sa cauti pe google cam cat este 26AWG si cat are firul din CAT5E sa nu pui mai multe fire in paralel decat trebuie.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

o sa folosesc module de genul asta pentru ca au MAX485 pe ele si nu mai comand altele.

MAX485-Module.thumb.jpg.9bec2867f054a5d722cefeaf4e1a035d.jpg

schematica lor e cam asa

MAX485-Module-Schematic.thumb.jpg.5f1055fee96aa15b0deeddb00c1a825f.jpg

deci cum ar fi mai bine ? sa scot R7 de pe ele si sa las doar ultimul sau le las pe toate asa cum vin ...

am doua linii pe una sunt 15+1  dispozitive, pe cealalta sunt 5+1.

daca ma gandesc la cea cu 16.. 16x120R(R7)... o sa am pe linia aia 9.38Ohms.

si din cate am inteles eu e nevoie o impendanta minima  54 ohms

sa le pun cate 1K in loc de R7 ?

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu

Sint greu de citit niste standarde?

Scoti toate rezistentele de pe toate placile exceptind de pe 2 dintre ele.

Cele doua cu rezistente se pun la capetele magistralei.

PS: daca magistrala este foarte imprastiata si expusa, poate ar fi bine sa pui citeva protectii suplimentare pt integrate.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 13 ore, sesebe a spus:

Sint greu de citit niste standarde?

Scoti toate rezistentele de pe toate placile exceptind de pe 2 dintre ele.

Cele doua cu rezistente se pun la capetele magistralei.

PS: daca magistrala este foarte imprastiata si expusa, poate ar fi bine sa pui citeva protectii suplimentare pt integrate.

credeam ca ati inceput sa ma cunoasteti. de citit citesc cam tot ce pot gasi..dar am nevoie de pareri realistice in afara cartilor. de pe teren...din viata cuiva care a incercat fizic astea...

poti primi mesaje aici, vreau sa-ti trimit un plan sa te uiti daca am gresit ceva in topologie..

Link spre comentariu

Poti sa-mi trimiti dar nu prea am chef de chestii complicate, prefer sa ramina forumul mai mult pt destindere.

Am sa ma uit pe el totusi daca consideri ca te-as putea ajuta.

Link spre comentariu

Probabil ai facut configuratie stea, dar am spus ca cel mai bine este sa te duci cu fire la dispozitiv si apoi pleci mai departe catre urmatorul. Daca ai cablu UTP catre fiecare te poti duce pe o pereche si intoarce pe alta, in acest fel poti face reteaua sa aiba doar 2 capete si acolo pui terminatori de 120 ohmi.

Link spre comentariu

Daca la o topologie de tip "daisy chain" te intrebi care sau cate sunt capetele de linie e din strat ceva gresit.

https://www.proface.com/support/index?page=content&country=DK&lang=da&locale=en_US&id=FA221785&prd=

Am comunicatii functionale de ~300m cu baudrate 9600 (nu se putea seta mai putin) si uneori cu depasire de 32 de echipamente (1 device nu este mereu egal cu un 1 o unitate) dar citirea (viteza si) nu este critica. O sectiune mai mare a cablului vine si cu capacitati mai mari, deci nu inseama neaparat mai bine in cazul RS485.

Link spre comentariu

In link-ul pus de @Stefan ai toate informatiile necesare si daca urmezi indicatiile de acolo nu ar trebui sa ai probleme.

Daca ai retea mare cu lungimi mari de cablu atunci trebuie sa o faci, sau sa o modificai daca este deja facuta, conform explicatiei lui @cristi7521.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări