Vizitator viobio Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 (editat) Un preamplificator chinezesc, Xindak fiind poate cea mai întâlnită marcă de scule audio chinezești. A ajuns la mine cu sursa de alimentare defectă, redresarea este cu punte, două diode cu siliciu ( pe -) și două diode dintr-un tub redresor ( pe +). Am evacuat tubul redresor și am modificat sursa de alimentare, inițial sursa a fost stabilizată, "soft start" făcea tubul redresor, sursa actuală este tot stabilizată cu soft start. Am îmbunătățit eu filtrajajul și am făcut și câteva decuplări pe alimentare. O problemă întâlnită la foarte multe aparate audio cu tuburi, tensiunea cu care se alimentează filamentele tuburilor din seria ECCxx sau 12xx7, foarte multe aparate au filamentele subvoltate, am întâlnit asa ceva inclusiv în aparate care costă mii de euro, cauza...... idioții care proiectează sursele alea cu stabilizatorul 7812, stabilizator care dacă nu este de foarte bună calitate nu prea livrează nici 12V, în general stabilizează 11,7...11,8V, în acest preu stabilizatoarele livrau 11,2V in sarcină! Le-am păcălit cu diode ca să poată livra 12,6V pentru alimentarea filamentelor, nu am înțeles niciodată de ce nu folosesc stabilizatoare reglabile sau 7812,7806 păcălite cu diode. Acum partea hazlie, există o modă printre "audiofili" să se apuce ei să schimbe în special condensatorii că așa le-a zis Ulea Spătarul sau așa au citit ei un măreț articol scris de Dorel Guru surdul satului, chiar dacă în aparate sunt condensatori de calitate, la mare modă fiind Elna , în acest preu am găsit schimbați cam toți condensatorii electrolitici, unii din ei fiind T.A.D cu terminale axiale, niște banalități, o fi crezut că sunt făcuți de firma audio TAD, inclusiv condensatorii electrolitici care sunt în stabilizatorul de +/- 15V au fost schimbați cu unii Elna Cerafine..... pentru că nu avea bloc de telecomandă audiofil. Pozele sunt după ce a fost depanat sculăul. https://postimg.cc/gallery/bbbhBKG/b2bf3206 Editat Februarie 8, 2021 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum