Mihai Cimpoeru Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 (editat) Cum in ultimul timp am tot fost chemat pe la petreceri mici cu muzica (2019), am considerat ca e cazul sa nu mai merg cu basi pe 18 sau topuri pe 15 sa fie tinute la nici 20% din volum. Astfel cu ocazia pandemiei am decis sa fac un sistem mic 2.1 care sa faca galagie indeajuns pentru un gratar in curte sau o petrecere in apartament. Mi-am dorit ceva compact care sa aibe extensie pentru orice gen de muzica, astfel am decis sa folosesc un subwoofer auto. Difuzorul ales este cumparat second hand si este un Pioneer TS-3004SPL cu doua bobine de 4 ohmi (legate in serie) 89db si 1000w. In teorie in half space (departe de pereti pus pe sol) ar trebui sa ajunga la 122 db. La interior pus la colt se mai adauga 6db. Incinta aleasa are 50 litri volum net si este acordata la 35 hz care ar avea un F3 la 30 hz cu o galma de +3.3db la 38hz. Pe partea de sateliti am avut nevoie de ceva sa tina pasul cu subwooferul, astfel am fost nevoit sa aleg ceva din gama semi pro. Initial m-am gandit la difuzoare pe 8 insa ieseau prea voluminoase, astfel am ajuns la difuzoare pe 6.5. Midbasii alesi sunt Faital 6FE200, care conform specificatiilor producatorului are 130w AES 130w si 95 db. Dupa filtrare sper sa mai ramana minim 93db ca la puterea program (260w) sa redea varfuri de 117 db (o incinta). Tweeterele alese sunt Eminence APT80 pe care inca le astept sa soseasca. Am lucrat cu versiunea APT150 care a rezistat eroic la puteri mari taiate la 3.5khz. Sper sa reusesc sa le imbin cu midbasii ca sa pastrez o directivitate cat de cat ok. Incintele pentru topuri sunt basreflex si au undeva la 4 litri net. Acordajul o sa il fac undeva la 60 hz (trebuie sa masor) Pana acum difuzoarele au costat 900 lei plus 200 lei cutiile realizate din plywood de mesteacan de 15mm. Toate astea or sa fie amplificate de un TSA 4-1300 si procesate de un DCX2496 pe care le aveam deja. Editat Februarie 8, 2021 de Mihai Cimpoeru nu se vad pozele Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Februarie 8, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2021 Pun si un clip pentru cei care doresc sa "auda" subwooferul. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Februarie 11, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2021 Nu are nimeni nimic de obiectat? Link spre comentariu
deneinvins Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 Frumoase lucrări. La final, cred că vor fi pe placul tău. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 11, 2021 Partajează Postat Februarie 11, 2021 Acum 2 ore, Mihai Cimpoeru a spus: Nu are nimeni nimic de obiectat? Vrei neaparat ? Uite, o parere - aratau mai bine deschise la culoare. (Opinia mea. ) Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Februarie 11, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2021 Culoarea e cel mai usor de schimbat. Au iesit negre ca mai aveam vopsea. Promit ca o sa le fac rosii cu prima ocazie. Link spre comentariu
arcgotic Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 Frumos proiect! De obiectat sa folosesc cuvantul tau :), as zice ca as fi ales un midbas cu Fs mai mic, nu 120hz cum are Faitalul. As fi incercat taiere cu sub-ul la 100hz..sau mai jos. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 12, 2021 Partajează Postat Februarie 12, 2021 Daca s-a dorit un sistem 2.1 cat mai compact asa se scoate puterea maxima si din sateliti si din woofer. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Februarie 12, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2021 Acum 2 ore, arcgotic a spus: Frumos proiect! De obiectat sa folosesc cuvantul tau :), as zice ca as fi ales un midbas cu Fs mai mic, nu 120hz cum are Faitalul. As fi incercat taiere cu sub-ul la 100hz..sau mai jos. Si eu mi-as fi dorit un fs mai jos, insa ce gaseam ori era foarte scump, ori era de 8 ori avea spl mic. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Septembrie 3, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2021 In cele din urma a trebuit sa schimb tweeterele deoarece nu tineau pasul cu mediile. Din pacate nu am gasit nimic intr-un format asa mic astfel a trebuit sa schimb si incintele. Tweeterele noi sunt Paudio PHT408 Sistemul a trecut deja prin vreo 3-4 petreceri si face destula galagie afara incat sa deranjeze vecinii. Mai jos un filmulet de la un gratar: Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 10, 2021 Partajează Postat Septembrie 10, 2021 Zi si tu de filtre, sunt convins ca ai pus MUC-6k. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Septembrie 13, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2021 Filtrele sunt simple de ordinul 2. Taierea acustica e in jur de 3.5k. Inalta este atenuata de o rezistenta peste care e pus un condensator sa dea drumul la inalte. Din pacate boxa este trasa in jos de tweeter care isi face treaba ca spl, insa sunetul nu este chiar cel mai bun. Suna amestecat si nu are detalii. Comparat cu DE250 este departe, insa si pretul e de vreo 5-6 ori mai mare. Ma bate gandul sa cumpar hornuri si sa pun un driver ieftin. Asa poate fac si taierea mai jos. Destinatia sistemului nu este auditia de albume HI-FI ci sa faca destula galagie pentru o petrecere restransa, desi de fiecare data cand le ascult le simt neajunsurile si parca as face o schimbare. Apoi daca schimb tweeterele parca as schimba si difuzorul de subwoofer cu un 12BG100, dar parca nu as baga 1200 lei in el. Pentru chestii mai fitoase am boxele cu 15NW100, 8NDL64 si DE250. Link spre comentariu
marius75 Postat Septembrie 14, 2021 Partajează Postat Septembrie 14, 2021 Îmi plac incintele, lucrarea a făcută destul de profi. La sunet nu mă bag... Oricum, la o petrecere după 2-3 pahare toate boxele suna la fel. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Septembrie 15, 2021 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2021 Depinde de cum ii inveti. De exemplu prietenii mei s-au obisnuit cu un anumit spl si o anumita calitate, insa nici unu nu se baga la carat basi pe 18. Daca stramba din nas le dau un cui sa isi puna pofta in el. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Noiembrie 8, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Weekendul asta am reusit sa le pun burete fonotransparent sub tabla perforata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum