pop_ady44 Postat Februarie 20, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2022 Nu se gasesc doritorii? Ar trebui sa aibe 6 intrari .as pune 8. frana pozitie dreapta pozitie stanga ceata semnal dreapta semnal stanga 2 rezerva Link spre comentariu
informer Postat Februarie 20, 2022 Partajează Postat Februarie 20, 2022 La 07.02.2021 la 21:29, pop_ady44 a spus: Sunt interesat de o interfata, pentru a putea conecta o remorca auto ,pe masinile care au semnalizare bec ars. Nu stiu daca alti colegi inteleg ce vrei sa realizezi dar eu nu prea.... Ce am priceput este ca acele masini detecteaza intreruperea unui bec prin faptul ca nu mai exista "conectarea la masa" a acelui circuit (fir) dar NU au o detectie de supra-curent pe respectivul circuit. Acu` ce legatura are in aceste conditii plasarea pe acelasi circuit a unor becuri suplimentare? Vrei sa nu anulezi functia de detectare a becului ars de pe masina pt. ca "punerea la masa" ar fi facuta de becul suplimentar? Link spre comentariu
informer Postat Februarie 20, 2022 Partajează Postat Februarie 20, 2022 (editat) Vad ca nu mai esti p-aci asa ca o sa merg eu mai departe cu presupunerile... am impresia ca ceea ce vrei este sa iei informatia (aprins/stins) de pe circuitele existente si sa comanzi corespunzator niste becuri cu alimentare separata. Daca asta vrei atunci nu-i ceva dificil, iei semnalul respectiv si in loc sa comanzi un releu cum probabil ai facut, comanzi in poarta (grila) niste MOS-uri. Discutam aici ce rezistente ti-ar fi necesare acolo eventual si-o protectie cu zener in caz de spike-uri... si nu te costa nimic. Pot sa-ti fac un asemenea proiect "oficial", pe firma dar n-o sa-ti placa sa auzi cat costa ora de proiectare. Pretul incepe de la o valoare minima pt. ca nu merita "hartzogaria" facuta (contract, documentatie, factura etc.) pt. 10 lei.... Editat Februarie 20, 2022 de informer Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Februarie 20, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2022 Da cam asta vreau. plus ca protectia e suplimentara in cazul in care se intrerup/pun la masa firele(scurt circuit la remorca) Stiu ca este scumpa proiectarea in regim de firma , de acea cautam pe cineva in regim hobii. Multam fain Link spre comentariu
informer Postat Februarie 20, 2022 Partajează Postat Februarie 20, 2022 Acum 5 minute, pop_ady44 a spus: plus ca protectia e suplimentara in cazul in care se intrerup/pun la masa firele(scurt circuit la remorca) Pai depinde... daca doar comanzi un MOS nu prea e nici o protectie... Poti sa pui pe alimentarea cu +12V a circuitelor suplimentare (plusul care "intra" in black box ) o siguranta sau poti sa faci o protectie electronica la supra-curent... da` aia-i "extra". Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Februarie 20, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2022 (editat) pun sigurante fuzibile auto mini separate pe fiecare circuit 2,5A pe poziti stanga /dreapta 5A pe semnalizare si ceata si 7,5 pe frane chiar nu vreau fel de fel de optiuni. dar parca e mai frumos cand nu soliciti instalatia masini cu un rand de becuri Editat Februarie 20, 2022 de pop_ady44 Link spre comentariu
Ujio Postat Februarie 20, 2022 Partajează Postat Februarie 20, 2022 Exista si kit electric ce stinge luminile din stopuri la masina cind conectezi remorca,are un mic intrerupator la finalul cursei pe mufa cu 13 pini. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum