alex26 Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 Buna ziua. Detin 2 perechi de boxe vintage, Celestion Ditton 25 si Bose 601 si la care am observat ca incinta e destul de slabuta si as vrea sa mai lucrez ceva la ea pentru a o inchega mai bine. Ma gandeam sa pun in interior pe panoul din spate cateva bucati de lemn la o distanta de 10-15 cm unele de altele si sa le prind cu aracet. Sau recent mi-a spus cineva ca are boxe de fabrica si in interior a fost folosit bitum. Am cautat si am gasit spray cu bitum. Ar fi o idee buna sau ce altceva as putea folosi ? Va multumesc. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 La 07.02.2021 la 13:24, alex26 a spus: Ma gandeam sa pun in interior pe panoul din spate cateva bucati de lemn la o distanta de 10-15 cm unele de altele si sa le prind cu aracet. Nu inteleg ideea de ranforsare descrisa mai sus. Ranforsarea se face unind pereti opusi cu placi sau profile din lemn /pal / mdf. Unde se poate, sunt preferabile ranforsarile tip cruce sau "plan de sectiune" (cu gauri, evident). "Vopsirea" peretilor interiori cu bitum sau lipirea pe ei a unei membrane bituminoase sunt proceduri de antifonare si nu inlocuiesc ranforsarea. Adica ajuta dar nu sunt suficiente doar ele. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 (editat) Acesti pereți interni micșorează volumul incintei deci trebuie folosiți cu rezerve https://sistemehifi.ro/modele-de-ranforsari-si-intarituri-folosite-la-incintele-acustice/ Editat Februarie 7, 2021 de barbulescuorlando Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 (editat) Orice ranforsare sau aplicare de bitum reduce din volumul util al incintei asa ca la proiectarea celor noi neaparat se tine seama de acest lucru. In cazul unor incinte gata facute, se alege compromisul optim - ranforsarea minimala necesara si ... asta e. Daca este loc se poate folosi o cruce, eventual malteza. Sau doua. Pt boxe mijlocii se pot folosi 2 ranforsari intre laterale si una fata-spate, tip lamelar. O solutie ieftina de compromis, la o boxa mica (ranforsele sunt din resturi de parchet) Editat Februarie 7, 2021 de Shambala Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 Au roluri diferite. Daca bati cu degetu si suna rau a gol, si simti ca materialul e slab poti intari. Sau daca se simte ca pe anumite frecventa zbarnaie cutia, deobicei daca te inregistrezi si te redai prin boxe ajunge cat sa scoti rezonante in evidenta. Cu ranforsari muti frecventa de rezonanta in sus, cu bitumu o duci in jos si atenuezi ampltudinea. Ideal e sa o muti cat de mult in sus prin intariri, pt ca o frecventa ridicata e mai usor de atenuat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum