Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce soluții propuneți: Am 380V 32A/Fază AC Vreau să obțin 70Vc.c la curent cât mai mare

Postări Recomandate

Salutare! Am un grup electrogen ce oferă 380v AC 3 trifazic

care oferă 32 Amperi/fază 

și vreau să obțin 70Vc.c cu pierderi cât mai mici cu putință!

Voi ce soluții tehnice propuneți !? Simple și realizabile in realitate. Vă rog frumos să nu îmi dați soluții științifico fantastice ci caut o rezolvare făcubilă în mod realist.

Eu am câteva idei  proaste ( bobinarea generatorului = scumpă. folosirea unui transformator= ocupă spațiu mult disipă căldură face gălăgie) 

Acum mai rămâne de gândit dacă ar exista soluție fără folosirea de transformatoare!?

Sau dacă există soluție gen sursă în comutație chopper 

Defapt pe mine mă interesează să transform cât mai eficient 380v AC trifazic in 70v DC pentru un curent cât mai mare posibil.

Vă mulțumesc !

Editat de validae
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ce vreţi să alimentaţi la 70V de trebuie curent atât de mare ? Dacă daţi amănunte, puteţi fi îndrumat mai bine...

Mai economic decât transformatorul ar fi autotransformatorul, care nu are decât o înfăşurare, iar tensiunea secundară se ia de pe o priză a bobinajului unic.Dar tot mai trebuie punte redresoare de putere, aceea e inevitabilă.Altă variantă şi cea mai eficientă, ar fi sursa în comutaţie, practic un invertor de genul celor de sudură, dar fără curent reglabil şi fix.Deşi mult mai complicată, are avantajul că e mai eficientă şi are cel mai mic volum posibil.

Editat de validae
Link spre comentariu

Dacă aveți 380 V pe fază, înseamnă că generatorul dezvoltă aproximativ 35 KW.

Dacă aveți 220V pe fază și 380 V între două faze, înseamnă că generatorul dezvoltă aproximativ 20 KW.

În prima situație, veți avea cca 450A la 70 Vcc, iar în a doua cca 275A.

În cazul de față eu aș construi un transformator trifazat, urmat de o punte redresoare trifazată.

Chiar dacă este mare și ocupă mult spațiu, nu este imposibil de realizat în condiții profesionale sau de hobby.

Dacă e realizat corect, zgomotul trebuie să fie foarte mic, chiar nederanjant. Tole sau cadre magnetice se găsesc.

Alegerea vă aparține. Succes !

Link spre comentariu
Acum 13 ore, validae a spus:

Cerințele angajatorului meu sunt să găsesc o soluție cât mai ușoară ca și grame care să ocupe loc cât mai puțin să nu facă gălăgie și ncii să nu degaje prea multă căldură implus trebuie să aibă și o eficiență cât mai mare de transformare. ( un transformator ar fi mult prea greu și nici nu mi-ar încăpea în spațiul alocat.)

Link spre comentariu

Dacă cerinţele sunt de volum minim şi randament maxim, doar o sursă în comutaţie poate fi soluţia.Dar proiectarea unei astfel de surse nu va fi uşoară.

Ce consumator va fi alimentat din această sursă ? Dacă va fi un motor, sursa trebuie proiectată să poată suporta vârfuri scurte de supraconsum de până la 5 ori ale valorii  curentului nominal.

Editat de validae
litere
Link spre comentariu

Invertorul Selco Quasar 180 pe care îl am la reparat, scoate o tensiune continuă de 82V la un maxim de 180A.Curentul de 120A poate fi susţinut continuu.Cred că ar fi un punct de plecare pentru ce aveţi nevoie....dar e foarte complicat şi cred că e posibil ca pentru ce aveţi nevoie să fie suficientă o sursă cu protecţie la supracurent dimensionată adecvat.Vedeţi că fostul coleg DjLeco făcea nişte surse puternice pentru amplificatoare de mare putere (kW) care se puteau configura la dorinţă.Luaţi legătura pe FB cu el...dar avem şi destui colegi de forum care ar fi capabili să vă ajute, eventual contracost, în proiectarea şi realizarea unei astfel de surse.Vedeţi topicurile de la Alimentatoare..

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 11 ore, deneinvins a spus:

Răspuns pentru "deneinvins": Am 3 ieșiri dacă măsor între oricare două dintre ele am aproximativ 380vAC. Generatorul nu scoate NUL !. Eu nu vreau să alimentez un motor că aș soluția tehnică ar fi fost foarte simplă aș fi pus un generator de frecvență variabilă undeva la 2 MHz și aș fi dat comandă cu acea frecvență unui IGBT de 1200 Amperi la 600V pe care îl dețin deja și gata aș fi rezolvat toată problema.  Eu vreau să alimentez cu acești 70v DC curent continu un echipament care conține procesoare bucle de autoreglaj generatoare de frecvență analizatoare. pe scurt să zicem că aș vrea să alimentez un echipament foarte complex care are nevoie de foarte mulți amperi cu cât mai mult cu atât mai bine nu pot să îți spun ce echipament vreau să alimentez pt că este prototip invenție. dar pot să-ți spun că am nevoie de 70v DC. Problema mea este că această transformare trebuie să cântărească cât mai puțin cu putință, trebuie să ocupe loc cât mai mic cu putință dacă ar fi să ocupe cât 4 cartușe de țigări sau mai puțin ca și spatar fi ideal ( ca și spațiu mi-sa alocat aproximativ spațiul pe care îl ocupă 2 sticle de coca cola de 2 litri).

@validae   Interesant ce spuneți Dumneavoastră, eu îmi doresc să folosesc generatorul la întreaga lui capacitate iar uitându-mă la un aparat de sudură care se alimentează cu 380v 32 Amperi/fază el este capabil să îmi ofere tot timpul 350 Amperi la x tensiune că asta informație nu găsesc eu clară la ce tensiune îmi oferă aparatul de sudura 350 Amperi !???
Am uitat să spun că acest generator va fi folosit non-stop și ziua și noaptea nu se va opri niciodată ani de zile! mă gândesc poate vă este de folos această informație. 

https://www.r-techwelding.co.uk/mig-welder-inverter-with-mma-dc-tig-swfu-415v-450a/

MIG Output 350A     100% Duty cycle 
 Max wire reel size     15KG
 Input / fuse    415V 32A

Editat de validae
Link spre comentariu

În condiţiile date, un invertor nu va rezista prea mult.Chiar unul profesional, foarte bine făcut şi modificat corespunzător scopului.

Ar trebui să luaţi în considerare totuşi un transformator clasic urmat de o punte de filtraj şi baterie de condensatori.După mine asta ar fi varianta fiabilă, capabilă să lucreze nonstop, bineînţeles cu răcire adecvată pentru traf şi diode...

Link spre comentariu

E posibil să nici nu fie nevoie de filtrare, dar cum iniţiatorul nu dă deloc detalii, e ultima dată când intervin aici.....parcă e interesul meu să-l ajut.L-am întrebat ce fel de consumator alimentează, e foarte important aspectul.Dacă angajatorul cultivă canabis, ar fi de înţeles discreţia....dar nu cred că e cazul.

În condiţiile date, cea mai bună soluţie rămâne modificarea generatorului prin rebobinare.

Editat de validae
Link spre comentariu
La 06.02.2021 la 1:09, automatist a spus:

Salutare! Am un grup electrogen ce oferă 380v AC 3 trifazic

care oferă 32 Amperi/fază 

și vreau să obțin 70Vc.c cu pierderi cât mai mici cu putință!

Voi ce soluții tehnice propuneți !? Simple și realizabile in realitate. Vă rog frumos să nu îmi dați soluții științifico fantastice ci caut o rezolvare făcubilă în mod realist.

Eu am câteva idei  proaste ( bobinarea generatorului = scumpă. folosirea unui transformator= ocupă spațiu mult disipă căldură face gălăgie

Acum mai rămâne de gândit dacă ar exista soluție fără folosirea de transformatoare!?

Sau dacă există soluție gen sursă în comutație chopper 

Defapt pe mine mă interesează să transform cât mai eficient 380v AC trifazic in 70v DC pentru un curent cât mai mare posibil.

Vă mulțumesc !

Ce sa inteleg de aici? Ca trafo ar fi zgomotos ? iar generatorul nu?

Pai daca bobinarea generatorului este scumpa....vreo 30.000 Euro cat costa un VFD de 250KW...sau o sursa industriala de 70V/400A...cum o fi?

Am mai intalnit chestii de genul asta...domne, stii, vreau sa fac ceva, pentru firma, dar..n-am bani de investit. Conditii: sa ocupe volum mic, sa fie silentios, randament 99% (ca n-are patronul bani de curent), eventual si gratis...Poate gasesc vreun fraier, in foame, si mi-l face degeaba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări