Vizitator akkaris Postat Octombrie 12, 2007 Partajează Postat Octombrie 12, 2007 caz concret : am 2 amplificatoare legate la un subwoofer double bandpass.as vrea sa reglez cele 2 amp. sa aiba la iesire aceeasi putere.banuiesc ca as putea folosi un wattmetru.daca da, ce semnal aplic la intrarea amp.?pot folosi un generator de ton ?daca mai sunt si alte metode...luminati-ma.multumesc! Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 14, 2007 Partajează Postat Octombrie 14, 2007 subict pe larg discutat! pui un generator pe intrare (semnalul tre sa fie sinusoidal pe cat mai perfect posibil,iar frecv. depinde si de aparatul cu care masori,eu fol 150Hz ) si masori tensiunea de iesire => P[W]=U*U/R (U*U este U la patrat -adica tensiunea masurata la iesire la patrat , iar R - sarcima difului).eu aceasta metoda stiu , daca mai sunt si altele ... :smt003 Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 14, 2007 Partajează Postat Octombrie 14, 2007 ... sau bagi acelasi semnal, dar la un amplif decalat cu 90 de grade, si urmaresti cu un miliampermetru sa ai fix 0 intre cele 2 iesiri :P(principiul puntii wheatstone... teoretic ar merge...) Link spre comentariu
nelu F Postat Octombrie 15, 2007 Partajează Postat Octombrie 15, 2007 Defazat cu 180gr, nu cu 90gr. Link spre comentariu
Vizitator akkaris Postat Octombrie 15, 2007 Partajează Postat Octombrie 15, 2007 daca in lipsa unui generator de ton as folosi un CD test ar fi Ok?probabil masurarea puterii ar avea o oarecare eroare,dar cum pe mine nu ma intereseaza puterea exacta a amp-ului ci reglarea lor sa debiteze aceasi putere in prezentza aceluiasi semnal de intrare , eroarea de masurare s-ar aplica pentru amandoua amp-uri si as obtine rezultatul dorit. va multumesc pt idei. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 15, 2007 Partajează Postat Octombrie 15, 2007 Defazat cu 180gr, nu cu 90gr.cu 180gr,cu acelasi semnal pe cele 2 ampuri o sa ai putere dubla fata de un singur amp,nu cred ca indica 0,in prezenta semnaluluipoti incerca cu o rezistenta de sarcina,si un v-metru(merge si multimetru),injectezi 100hz si-indiferent de amplitudinea semnalului,trebuie sa reglezi(de la volumul fiecaruia banuiesc)astfel incat pe ambele iesiri ,acelasi montaj sa-ti indice aceeasi tensiunepoti folosi si dif-urile pe ca sarcina,preferabil sa masori cu un istrument cu ac(atentie ca majoritatea merg pe cc,asa ca pune o dioda redresoare)sper ca am scris corect Link spre comentariu
nelu F Postat Octombrie 16, 2007 Partajează Postat Octombrie 16, 2007 Semnalul defazat cu 180gr, iar cele doua amplificatoare trebuie sa debiteze pe doua rezistente de sarcina identice. Daca rezistenta de sarcina este comuna (conectare in punte a amplificatoarelor) puterea creste de 4 ori fata de puterea debitata de un singur amplificator pe respectiva rezistenta (puterea este direct proportionala cu patratul tesiunii, care se dubleaza la conectarea in punte dar 2 la patrat este egal cu 4). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum