marios013 Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Buna ziua ,am o problema cu un televizor Samsung UE55HU7590 , initial fara imagine am gasit T-Conul defect ,avea o siguranta arsa si un circuit integrat carbonizat . Am cumparat un T-Con de la un televizor cu o serie apropiata , dar seria de pe modul este identica si imi apare imagine dubla .Asi putea oare din meniu service sa resetez ceva pentru T-Con ? Multumesc anticipat Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Din service nu poti face nimic, acolo este problema de T-Con daca nu este identic sau display defect, daca spuneai ce T-Con a avut si ce T-Con ai pus in loc era alceva, insa pana atunci sapa si gaseste singur ce este de facut Link spre comentariu
iuliantv Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 vezi poate ai memorii spi,sau eprom pe t.con ,schimba-le pe rand testand,de pe t.conul defect pe cel cumparat,daca tot nu se rezolva e ceva fizic ce difera,ceva componente lipsa sau in plus sau pe alta pozitie sau valoare fata de cel vechi,chiar ceva circuit integrat ce e cu totul altul fata de pe cel defect Link spre comentariu
marios013 Postat Februarie 5, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2021 Intradevar am gasit pe modul cel nou 3 rezistente care erau cablate in plus fata de modulul vechi si 2 diode diferite ca valoare ,dar totusi acelasi simtom , imagine dubla. Am urmarit cu atentie celelalte componente de pe module si par identice . Am sa caut un T-CON original pentru acest tip .Multumesc totusi pentru sugestii . Link spre comentariu
iuliantv Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Acum 2 ore, marios013 a spus: Intradevar am gasit pe modul cel nou 3 rezistente care erau cablate in plus fata de modulul vechi si 2 diode diferite ca valoare ,dar totusi acelasi simtom , imagine dubla. Am urmarit cu atentie celelalte componente de pe module si par identice . Am sa caut un T-CON original pentru acest tip .Multumesc totusi pentru sugestii . memorii spi,eprom? alea trebuiesc schimbate de pe modul defect pe cel functional,alea au soft diferit chiar daca au aceeasi pozitie Link spre comentariu
Costica Tv Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 33 minutes ago, iuliantv said: memorii spi,eprom? alea trebuiesc schimbate de pe modul defect pe cel functional,alea au soft diferit chiar daca au aceeasi pozitie Corect !!! Link spre comentariu
sergionel Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 este tcon de alta diagonala. am patit o si eu. am gasit ulterior alt tcon. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum