kripton Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 ...tot el l-a lasat in ceata pe cumparator, ne dezvaluind nimic din ceea ce stia despre acest aparat... Sa fim seriosi . Doar ideea in sine, contextual exprimata, reprezinta "basmaua curata" omniprezentă in tot ce face prealuminatul înaintemergător al radiodifuziunii române si mondiale. Mai mult nu comentez, intelegandu-se: "nu vreau, sa vreau sa comentez." Link spre comentariu
ciprivw Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Daca tot suntem la ora elucidarii misterelor, am si eu unul. Gasiti aici un asa-zis radio Rapsodia. La prima vedere pare un Enescu 2 (doar ca partea frontala a carcasei nu e neagra), sasiul si el pare de Enescu (si restul care sunt inrudite cu el)...are 8 butoane si 6 simboluri pe scala...ce sa fie cu el? Scala schimbata sau un radio care nici macar in colectiile de pe proradioantic nu apare, doar Rapsodia 2? Sper sa nu fi gresit prea mult postand aici. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 4, 2015 Autor Partajează Postat Martie 4, 2015 Pai... omul s-a lasat convins... de evidente! Vorbele frumoase nu l-au ajuta. Dar, repet, a fost consiliat ca sa cumpere acel receptor... Pe mine nu m-a intrebat! Imi pare rau de aceste, mici razboaie de gherila alimentate de orgolii... Sper sa-i fie invatatura de minte... sper! Link spre comentariu
kripton Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 ... un radio care nici macar in colectiile de pe proradioantic nu apare, Nici o grija ...ca apare el... Identificarea ( precizarea unor aspecte ) nu este departe de realitate, si asta e bine. Intr-adevar este "Rapsodia" S-612 A, -... scala-, in caseta "Enescu" ; se vede ca are cele ( 2 + 2 degajari ) 4 difuzoare, "Rapsodia" are numai cele doua difuzoare mari dar are pick-up incorporat ( ambele variante ) Sasiul este identic si este logic sa fie, deoarece aparatele s-au fabricat aproape simultan ( intre primele lor serii , conform codarii , este o diferenta un an dar asta nu inseamna exact unul intreg ) Cele 8 clape, nu butoane , sunt caracteristice numai radioreceptoarelor Enescu si Orizont ( ultimul are o caseta inconfundabila ) dar cele doua clape extreme sunt numai ornamentale si fixe. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 5, 2015 Autor Partajează Postat Martie 5, 2015 ... si eu tot asa zic. Faptul ca lipsesc difuzoarele originale nu e o mare problema (s-au transformat in boxe...). Macar de am avea cartonul sa stim si noi modelul. Se prea poate sa fie din acele modele care erau fabricate cu... destinatie speciala! Link spre comentariu
nicolae57 Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 (editat) Va salut domnule Visky, Iata ca micile dispute de orgolii cum le numeati intr-un post anterior, se transforma in declaratii belicoase, vezi comentariul unui mebru Pro Radio Antic postat pe site-ul pe care cu onoare in administrati. http://www.proradioantic.ro/?x=item&id_p=11890 Comentariul pe care il consider mai mult decat injurios face referire la o discutie purtata pe acest forum, discutie in care nu-mi amintesc sa fi pomenit numele acestei persoane cu grave probleme comportamentale.Sunt acuzat ca as fi insinuant,invidios si veninos pe deasupra facand totodata afitmatii mincinoase si rautaciose la adresa dumnealui si a raritatii recent colectate.Va asigur domnule Visky ca nu sunt nici rautacios si nici nu ma roade invidia dar as vrea sa va aduc la cunostinta ca gazduirea acestui gen de comentarii coboara mult nivelul site-ului si a Asociatiei Proradio Antic, considerandu-le dezonorante.Din discutiile purtate cu dumneavoastra am dedus ca sunt binevenite comentariile tehnice nu vendete personale si am incercat in calitate de moderator sa ma rezum la acest tip de sfaturi.Imi este foarte simplu sa rezolv problema,un simplu click sterge si colectia si calitatea de moderator dar nu cred in astfel de solutii desi altii au facut-o inaintea mea. Decizia de a pastra pe site acest gen de comportament va apartine in totalitate. Cu deosebita stima Editat Martie 5, 2015 de nicolae57 Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 5, 2015 Autor Partajează Postat Martie 5, 2015 Jenant, si nici nu este la obiect, trebuia sa stergeti postul! Acum, aveti aceasta posibulitate! Imi pare sincer rau! Link spre comentariu
ciprivw Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 Am fi vazut un carton pe care scria Enescu. Link spre comentariu
kripton Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Just . Dar nu vedem pentru ca acela de "Rapsodia" chiar existent , nu se potriveste acolo . Ideea era, ca daca apare pe site, va fi din start :"o mare raritate". Link spre comentariu
kripton Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Si cu descrierea aparatului cum ramane ? inghitim si "galusca" asta ?Cum vine asta : "acest radio lasa loc presupunerii" ?Ori suntem cu alba-neagra la "Geamuri-Late" prin Ferentari ? Link spre comentariu
nicolae57 Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Jenant, si nici nu este la obiect, trebuia sa stergeti postul! Acum, aveti aceasta posibulitate! Imi pare sincer rau! Intradevar jenant dar nu pentru mine.Stiti prea bine ca nu pot sterge comentariul si chiar de-as putea n-as face-o, nu este treaba mea sa fac curatenie in curtea altuia, si-apoi ce sa fac, sa intru in polemica cu unul care n-are clase nici cat tramvaiul ? Link spre comentariu
kripton Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Va salut,Daca autocomentariul se sterge, ramanem cu ochii in soare si "aruncam cu pietre ". Trebuie sa ramana acolo, sa se vada cine in cine arunca.Sunt foarte suparat ( elegant spus ) .( oricum, am salvat pagina -asa cum este acum- )http://i57.tinypic.com/2e5jq0h.jpg Link spre comentariu
viopa Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Sa nu fim rautaciosi, raritati unul si unul. Link spre comentariu
viopa Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 (editat) Prima oara a scris ca aparatul il are cu amabilitatea domnului Tanase, apoi ca la cumparare ar fi fost si d-l Mihai Gh.Cred ca aceste doua persoane nu au nici un amestec si ca aparatul achizitionat este de prin Constanta. Este drept ca nu conteaza de unde a fost achizitionat ,ci conteaza faptul ca nu este constant in ceea ce comenteaza . Mai fac o precizare, NU am cum sa fiu invidios pe asa colectie si asa colectionar. Din partea mea doar FELICITARI! Editat Martie 6, 2015 de viopa Link spre comentariu
kripton Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Salut Viopa,trist dar ...asa se vede...Nu se poate afirma ca aparatele nu s-au imputinat. Majoritatea s-au distrus, modificat, sau au fost in serii reduse de productie. Dar asta nu inseamna sa-l facem pe fiecare " o mare raritate" ; eventual: "iata un aparat mai putin raspandit " , cu o foarte mica raspandire, areal , etc .insa cum apare un aparat modificat , firesc, din diverse motive de utilizare , gata, io-te raritatea!. Daca toate sunt "mari raritati" , "varietati" , intoarse , sucite sau inbarligate , cum mai deosebim modelele de baza , omologate ? Oricine, poate aduna ce vrea dar asta nu inseamna cu de la sine putere sa creeze aparate inexistente prin combinatii artizanale sau alte minuni si sa fie "omologate " ca originale . Chiar eu, am aparat refacut 70-80% dar daca va fi sa il postez undeva public , voi descrie acest aspect ( reconstituire , replica, restaurare, etc ) ,incat sa se poata recunoaste dupa el, un eventual exemplar autentic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum