viopa Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Pai o data ce ai sters postarea ta ce nu isi avea locul, nu mai trebuiau scuzele. Nu are sesns. Daca ai pus scuzele , pune inapoi si ce ai postat si ce s-a comentat.Nu ti se pare corect? Sau vrei sa nu arati ca gresesti? Link spre comentariu
vasile-yo Postat Februarie 5, 2014 Partajează Postat Februarie 5, 2014 Nu cred ca este o gresala postarea informatiei referitoare la organizarea de catre Pro Radio Antic a unei mici expozitii cu ocazia aniversarii de la Arad. In alta ordine de idei nu, cred ca se poate "rupe" radioamatorismul de Radio Antic, radioamatorii folosesc tot aparate de radio experimentate, construite de ei insisi sau cumparate de-a gata peste care trece timpul si devin...antice. Chiar daca sunt radioreceptoare sau radioemitatoare sau emitatoare-receptoare (tranceiver-e), tot aparate de radio se numesc. Nu cred ca se "leaga" mai bine de "Radio Antic" telefoanele, sistemele de inregistrare -redare a sunetului, aparatele de masura, etc. Parerea mea. Multi dintre colectionari sunt si radioamatori, unii au fost colectionari la inceput si au devenit si radioamatori, altii in ordine inversa. In timpul regretatului Ciobanita Vasile s-a incercat la Federatia Romana de Radioamatorism infiintarea unei "comisii centrale" pentru colectionari, restauratori de aparate de radio. Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 6, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2014 Va multumesc pentru clarviziune dl. vasile-yo... Am mutat subiectul, sparand ca o sa fie bine, dar nu e asa de simplu... Binele meu nu se potriveste cu binele altora... e bine...??? In alta ordine de idei, in numarul 12 de "toamna" al revistei Pro Radio Antic voi incerca sa atac un subiect interesant... sper/cred... Ar fi vorba despre aparatura de telecomunicatii al armatei romane in WW1 si WW2 la nivelul la care noi colectionarii putem documenta acest subiect.... Astept propuneri de titluri si doritori sa participe in revista cu un mic articol despre subiectul enuntat! Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 11, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2014 Ziua mondiala a radioului: 13 februarie... http://www.proradioantic.ro/?id_stire=175 Link spre comentariu
nicolae57 Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Avem si o manifestare expozitionala in capitala, amfitrion, Mihai Gheorghe http://www.radioromaniacultural.ro/pages/view/11633# Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 12, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2014 Cu regretele (secretele) de rigoare... desi am avut mai multe convorbiri cu susnumitul nu am ajuns la nici o concluzie... Ma bucur totusi ca exista ceva... ceva... S-ar fi putut face incomparabil mai mult(e) daca ar fi existat macar, o elementara zona de comunicare... Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 13, 2014 Partajează Postat Februarie 13, 2014 Cat de mult sau cat de multe s-au facut la aceasta expozitie organizata de aceasta noua asociatie, ne pot spune doar cei ce au participat , sau vizionand pozele aferente. Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 13, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2014 Asociatia nu s-a implicat in aceea expozitie... de care nici nu a stiut... A fost proiectul celor de la RR, Mondoradio.Totus catva membrii au fost solicitati sa expuna... Solistor, Record, Lumophon, Detectorul cu cristal de la RP etc. Au fost expuse cateva aparate... Nici pana acum nu am primit nici o poza...Si, iaras evident ca nici, nu s-a amintit faptul ca exista o asociatie care se preocupa de acest patrimoniu... Ma rog, ziua mondiala a radioului apartine mai mult de latura de 'broadcasting"... de radiofonie, programe etc. si nu de tehnica aparaturii de radio... Aici imi gasesc eu o scuza... Noi nu ne ocupam de radiofonie, de programe, de radiodifuziune ci ne intereseaza tehnica aparatelor de radio, evolutia istorica a ceea ce a facut ca acele programe radiodifuzate sa fie auzibile in case, familii etc. ... dar nici nu putem fi indiferenti...De aceea iubesc eu radioul, ca este ... intim! Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Cei ce au expus nu au fost solicitati sa expuna, sunt membrii acelei asociatii. Ei au organizat evenimentul. Nu s-au dus cu miloaga sa fie primiti, exista sectie cu asa ceva in asociatie.Este drept ca unii sunt si membrii in asociatia ce o patronezi .Este imbucurator faptul ca la expozitie au aparut noi colectionari de aparate de radio ce si-au exprimat dorinta de a se inscrie in aceasta noua asociatie. Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2014 Cunosc situatia in si in jurul ARR care se vrea o alternativa radioamatoriceasca la F.R.R. (Federatia Romana de Radioamatorism)... nu au nimic cu colectionarii... Prevad ca se contureaza sezonul de cearta intre ei... Vasile Ciobanita fostul secretar general al FRR, un colectionar de exceptie, a lasat in urma documente si aparate extraordinare care, dupa trecerea lui in nefiinta, au fost ravasite... Vezi aici o parte din colectia lui de manipulatoare... http://www.proradioantic.ro/index.php?x=cauta&user=57 Cred ca dincolo de marcarea evenimentului a fost si un moment de autoreclama ceea ce este OK. Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2014 Au fost puse poze si afisul evenimentului aici: http://www.proradioantic.ro/?x=item&id_p=11150; http://www.proradioantic.ro/?x=item&id_p=11151 ...ca si o colectie... Link spre comentariu
nichishoru Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Cei ce au expus nu au fost solicitati sa expuna, sunt membrii acelei asociatii. Ei au organizat evenimentul. Nu s-au dus cu miloaga sa fie primiti, exista sectie cu asa ceva in asociatie.Este drept ca unii sunt si membrii in asociatia ce o patronezi .Este imbucurator faptul ca la expozitie au aparut noi colectionari de aparate de radio ce si-au exprimat dorinta de a se inscrie in aceasta noua asociatie.Normal nu as fi intervenit in aceasta discutie dar ca sa imprastii aerul de mister si conspiratii va impartasesc situatia si parerea mea: am fost invitat cu cateva zile inainte sa particip cu ceva aparate la expozitie fiindu-mi prezentati organizatorii: un grup de radioamatori tineri care practica activ acest sport tehnic si care s-au gandit sa aiba in clubul lor si o sectiune dedicata aparatelor vechi (home-made, restaurari si colectii). Avand sprijinul conducerii Bibliotecii Metropolitane care a pus si va pune in continuare la dispozitie un spatiu situat pe o artera principala a capitalei s-a inaugurat aceasta modesta manifestare care totusi a fost onorata de cateva personalitati ale domeniului radio.Faptul ca exista si vor exista si alte forme de organizare ale amatorilor de scule vechi nu poate decat sa aduca un spor de CALITATE acestui hobby. E adevarat ca noi am facut prima asociatie de colectionari Radio din Romania dar asta nu ne da dreptul de monopol in domeniu. La fel si cu radioamatorii, libertatea de asociere e sfanta. Concurenta nu strica nimanui.In privinta mostenirii lui Vasile Ciobanita nici o grija: cineva (tot un radioamator) a preluat si are grija de mostenirea pomenita si cu voia lui Dumnezeu ea isi va avea locul intr-un colt muzeal dedicat acestui OM deosebit. Mai multe amanunte mai spre primavara........Asociatia Proradioantic a fost totusi reprezentata de "amicul" nostru comun Dl. Borbilau care a facut si publicat ceva poze aici:http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=11150http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=11151 Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Da nichisoru, daca au fost invitati , sunt din lumea buna.Nu au invitat pe oricine. Link spre comentariu
nichishoru Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Da nichisoru, daca au fost invitati , sunt din lumea buna. Nu au invitat pe oricine.Au fost invitati mai multi dar a venit cine a avut timp. Eu sunt pensionar si mi-am gasit timp. Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2014 Da nichisoru, daca au fost invitati , sunt din lumea buna. Nu au invitat pe oricine.Au fost invitati mai multi dar a venit cine a avut timp. Eu sunt pensionar si mi-am gasit timp.Se pare ca membrii Asociatiei Pro Radio Antic nu fac parte nu din lumea buna... fiind din provincie, nu-i asa... nu meritau sa fie anuntati sau... provocati sa participe... ca deh... comunicarea...Sunt convins ca Asociatia nici nu a fost amintita acolo... ca si primul promotor din acest domeniu!Exista o mare diferenta intre a prezinta un eveniment, inainte ca acesta sa fi avut loc sau sa spui, dupa: uite ce ati pierdut voi... provincialilor! Noroc cu Borbilau, ca mai aflam si noi ce se petrece in capitala...P.S. In ceea ce priveste mostenirea Ciobanita sunt extrem de curios...!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum