feri.visky Postat Ianuarie 20, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2008 O sigla actualizata si cea folosita pe telefoanele din familia EM72.Excelent, o sa adaugam si aceste versiuni! Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 22, 2008 Autor Partajează Postat Martie 22, 2008 S-a spart gheata! Primul membru al asociatiei care a organizat o expozitie personala este Misa! A iesit superb, cu vizitatori de toate varstele, inclusiv o clasa de elevi. Dintre membrii a mai fost prezent Vlad Dan (Dan Vlad) si inca un tinar (nu-i mai stiu numele)... si multi altii... si evident presa... Am avut onoarea sa particip la acest eveniment chiar din primele momente ale realizarii ei... In fiecare oras al tarii ar trebui organizat asa ceva, expozitii coordonate de membrii asociatiei... Imainte de a prezenta cateva poze as dori sa urez: Un Paste fericit tuturor celor care serbeaza acum aceste sarbatori deosebite! Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 29, 2008 Autor Partajează Postat Martie 29, 2008 Cu scuzele de rigoare... Cer permisiunea moderatorilor ca sa pot expune repetat pana trecem de hopul cu expozitia vezi http://www.proradioantic.ro/index.php Din partea organizatorilor expozitiei Pro Radio Antic si nu numai, a aparut cerinta ca in data de 9 mai a.m. (vernisajul este fixat in data de 8 mai p.m. 5:00) sa avem si o conferinta, masa rotunda, consfatuire, prima sedinta a Asociatiei etc. Pentru asta ar fi nevoie de oameni temerari, curajosi, care sa expuna din experienta lor de colectionari, restauratori, reparatori... Urmatoarele domenii pot fi abordate (verbal si/sau proiector) , de exemplu: -fabricile romanesti -istoria unei fabrici de radio -istoria unui model (cuma evoluat de ex. Carmen etc., ...) -prezentarea unui model rar... foarte rar... -istoria si evolutia schemelor de radio, partial vezi aici: viewtopic.php?f=28&t=28023 -prezentarea unor restaurari de la A la Z (electric, mecanic, cutie etc.) -scheme moderne vs scheme antice... -lampi electronice de diferite serii... etc. -si evident multe altele... Asteptam propuneri si mai ales participanti. Cheltuielile de cazare si masa vor fi suportate... Contac pe site sau pm. Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 10, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2008 Va aparea pe site-ul colectionarilor o zona in care vor fi prezentati cei care doneaza Asociatiei:-o carte veche-o revista valoroasa-un aparat-o piesa de epoca-informatii documentate referitoare la radio si radiocomunicatii...-un tub electronic-etc.La sugestia lui Misa vom crea o zona a sitului pentru tuburi electronice. El are cateva surprize pentru noi....De asemenea trebuie sa clarificam drepturile de autor cu privire la postarea pe site a schemelor electrice aparute in special in cartile tiparite sub egida Editurii Tehnice... Nu vrem sa cadem in ilegalitate cu privire la drepturile e autori... Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 De asemenea trebuie sa clarificam drepturile de autor cu privire la postarea pe site a schemelor electrice aparute in special in cartile tiparite sub egida Editurii Tehnice... Nu vrem sa cadem in ilegalitate cu privire la drepturile e autori...desi lucrez in media si stiu ce inseamna respectarea drepturilor de autor, nu pot sa nu ma enervez putin, si o sa ma explic de ce:dintotdeauna am avut nostalgia acestor aparate de radio pe lampi -- bunicul meu avea un astfel de aparat -la care m-am si curentat dealtfel -care a fost aruncat la groapa de gunoi dupa moartea sa (impreuna cu masina de cusut singer - bunicul a fost croitor). cand m-am marit, am vrut neaparat sa am un aparat ca al bunicului. ei, in afara de memoria mea vizuala, nu mai aveam niciun alt element de care sa ma agat in cautarea mea - nicio poza, nicio marca, nimic. ne exista nicio carte cu poze, nimic. credeti-ma, abia anul trecut am descoperit ca era un carmen 3 http://www.proradioantic.ro/produse/1200314040_.jpg . si pana sa-l gasesc, microbul ma prinsese atat de bine, incat la ora asta am vreo 40 de aparate electronice vechi.sa revin la povestea cu drepturile de autor - mai aveam un pic si-mi povesteam viata - daca as fi avut un catalog, scuteam o groaza de munca. problema nr. 2 - fiecare interpreteaza patriotismul cum vrea, vadim injurandu-i pe unguri, eu incercand sa pun umarul la scoaterea din uitare a valorilor romanesti, bune - rele, atatea cate au fost. daca institutiile statului - muzee si institutii de cultura care primesc bani (multi de tot, credeti-ma ca am tangente cu domeniul) - nu sunt in stare decat sa toace acesti bani facandu-se ca muncesc, am gasit de cuviinta sa ma alatur voua si impreuna sa reusim pastrarea in memoria colectiva a acestui domeniu - uite dom'le ca au facut si romanii ceva. i-am spus candva unui director de muzeu: bine, dom'le, voi adunati cioburi, dar romani au trait pe aceste meleaguri si acum 30-40 de ani! a ramas ceva si din urma lor, de ce nu strangeti la muzeu, sunt tot valori romanesti! - a zis ca s-a gandit si el sa amenajeze o camera tipica unei familii din perioada comunista - televizor, pat, sifonier si carpeta pe perete. cu "rapirea din serai", am adaugat eu...iar am divagat un pic, dar m-am infierbantat si oricum toate astea ma duc la subiect: atata timp cat noi nu urmarim obtinerea de foloase materiale ci numai conservarea unor crampeie de istorie, nu vad de ce s-ar supara editura tehnica, daca o mai exista. sa zica mersi ca prin piratare recunoastem valoarea unei lucrari a lor (aici am fost rautacios). eu zic (,) ca e suficient sa mentionam sursa de unde am scanat respectiva schema, adica numele cartii si editura.in incheiere imi cer scuze, s-ar putea sa nu fi fost prea coerent - asa mi se intampla cand ma entuziasmez sau ma irita un subiect. Link spre comentariu
d2134 Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 De asemenea trebuie sa clarificam drepturile de autor cu privire la postarea pe site a schemelor electrice aparute in special in cartile tiparite sub egida Editurii Tehnice... Nu vrem sa cadem in ilegalitate cu privire la drepturile e autori...Care drepturi, care autor?Eu am multe carti de la Editura Tehnica si pe nici una nu am vazut scris " Copyright" sau "Toate drepturile rezervate" sau "copierea se face cu acordul editurii" sau ceva de genul asta. Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Aprilie 11, 2008 Partajează Postat Aprilie 11, 2008 Care drepturi, care autor?Eu am multe carti de la Editura Tehnica si pe nici una nu am vazut scris " Copyright" sau "Toate drepturile rezervate" sau "copierea se face cu acordul editurii" sau ceva de genul asta.pai pe vremea aia nu prea se punea problema de "drepturi"... erau bun al intregului popor... :smt005 Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 15, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2008 Adevarul este ca nu stiu toate implicatiile juridice ale unui asemenea demers. Dar ne putem interesa... In alta ordine de idei te astept la Arad la expozitia de acolo... chiar si la vernisaj. Va reamintesc: 8-18 mai 2008 Arad expozitia Asociatiei si prima sedinta live... Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 26, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2008 Invitatie: Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Aprilie 26, 2008 Partajează Postat Aprilie 26, 2008 Invitatie:da-ne detalii, ce aparate se expun, ale cui, etc. Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 27, 2008 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2008 Majoritatea sunt din colectia mea, dar expun si Misa, Dan Vladimir, Mihai Gheroghe din Bucuresti, Cornel Marndiuc, Palicica Victor, Lukacs Jozsef si Complexul Muzeal, din Arad. Saptamana asta o sa postez si catalogul pentru descarcare (cam 11 Mega!)... cu mici greseli pe ici pe colo sper, nu in punctele esentiale. Catalogul expozitiei: http://proradioantic.ro/index.php?id_stire=20 Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 5, 2008 Autor Partajează Postat Mai 5, 2008 up!Afisul expozitiei: Link spre comentariu
vikingul38 Postat Mai 12, 2008 Partajează Postat Mai 12, 2008 Intrati aici pentru delectare....daca era mai aproape veneam si eu..... http://www.proradioantic.ro/?id_stire=20 Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 12, 2008 Autor Partajează Postat Mai 12, 2008 Poze cu misa, blue si carageae... Link spre comentariu
Blind Postat Mai 13, 2008 Partajează Postat Mai 13, 2008 Urlatoarea expozitie cand va fi? Vre-una organizata prin iulie-august...? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum