Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Asociatia Pro Radio Antic --Ultima Actualizare--

feri.visky

Postări Recomandate

Interesante reactii au starnit postarile privitoare la site-ul asociatiei, unele chiar surprinzatoare, ura, iubire..de unde pana unde? Nici o clipa n-a fost vorba despre asa ceva.Ura si iubirea sunt atribute ale sentimentului uman.Noi discutam aici despre radiouri,colectionari,pasiuni, de unde atata patetism?Am dorit sa facem putina ordine intr-un loc unde ne-am simtit cu totii mandrii de exponatele noastre si unde din pacate acum domneste dezordinea.@SelenaStimate coleg persoana care a declansat aceste discutii si pe care dumneavoastra il elogiati in fiecare interventie, a ratat o lectie a vietii, cea a bunului simt.Din respect pentru colectii de valoare ca ale domnilor Dunarean,Simionescu,Carabas ar fi putut sa se opreasca sau sa fie oprit in a monopoliza prima pagina.Din nefericire dumnealui isi continua cu perseverenta si tenacitate activitate de rotire a aparatelor din propria colectie, probabil din plictiseala.

Ganditi-va cu sinceritate: daca d-l Borbilau, din cauze diverse (o debarasare urgenta) ar abandona pe un teren viran intreaga sa colectie (lasand acolo si un act de donatie pentru primul venit) si, intamplator, treceti ulterior pe acolo conducand un camion gol, oare ati incarca totul cu bucurie si multumiti de sansa aparuta pe neasteptate? Le-ati iubi, v-ar trezi interesul, sau simtind ca miros a Borbilau, n-ar prezenta nici o valoare?

Si ca sa dau un final povestirii dumneavoastra, daca as avea un camion(dar nu-l am din pacate) fie el si gol, cu mare bucurie as incarca colectia domnului in discutie, as ignora actul de donatie si cu aceasi mare bucurie l-as descarca la Glina.
Link spre comentariu

Parerea mea este ca in oricate asociatii, site-uri etc. ne vom inscrie, se vor ridica aceleasi probleme cu unii sau cu altii din membri daca nu se va aplica STRICT SI FARA COMENTARII un regulament si nu se va intelege de catre toti membrii ca "NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"."Errare humanum est, perseverare diabolicum " !.....Cred ca toti membrii fac eforturi pentru repunerea in functiune a aparatelor vechi, mai mult sau mai putin defecte . Oare nu se poate face la fel si cu Asociatia?

Link spre comentariu

Cum, d-le reconditioner, chiar ati bascula la groapa de gunoi asa ceva, istoria Romaniei, si inca cu mare placere?

http://www.proradioantic.ro./index.php? ... 248&&pag=1

Deci am intuit corect: chiar daca va disparea rubrica ultimele noutati (declaratul motiv de nemultumire), adica sa nu mai poata aparea d-l Borbilau pe prima pagina, tot nu ar fi satisfacuti unii (care nu se impiedica de sentimente umane, ci se ocupa exclusiv de aparate cu silicoane). Nu, nu-i deajuns, trebuie eliminat si d-l Borbilau, cu tot cu colectia lui! Faceti, d-lor, click pe cateva radiouri din pagina si constatati ca, intre timp, d-l Borbilau a corectat, in sensul ca aparatele sunt curatate de praf, fara a le vopsi strident, pozele sunt mai bune, comentariile sunt rezervate. Nu stiu, sincer, ce s-ar putea imputa. Sunt foarte multe radiouri, practic gasesti cam tot ce s-a produs, poti compara exemplare din acelasi tip.

La fel la cele straine, sunt multe care nu le-am mai vazut la altii. Chinezismele, putine la numar, nu reprezinta dominanta, si, oricum, si fara ele colectia ramane impresionanta (lucru recunoscut de unii de pe aici cu ceva timp in urma, intr-un moment de admiratie-invidie: "nu stiu cum face, dar borbilau, asa cum este el, chiar a facut rost de unele aparate foarte deosebite, de unde le scoate?").

(Rog sa stergeti daca este util sa dispara comentariile mele - si ma scuzati).

Link spre comentariu

@SelenaAm dat o cautare in DEX dupa cuvantul "reconditioner",n-am reusit sa aflu ce inseamna,o fi ceva legat de preocuparile dumneavoastra.Intr-un final,dupa ultimile dezvaluiri pe care ni le-ati facut am inteles de ce nu ati devenit membru deplin( de suflet sunteti) in asociatia ProRadioAntic.Ar fi existat posibilitatea sa avem doi Borbilau, dintr-un simplu motiv, aveti in colectie aceleasi aparate ca si dumnealui.Si am mai descoperit ceva in aceasta seara, se pare ca pupincurismul a devenit sport national,multa vreme am crezut ca este atributul exclusiv al politicienilor dar m-am inselat,a patruns cu succes si in lumea tehnica.Era sa uit, cand va logati pe forum, faceti-o cu barbatie domnule,ca toata lumea, nu pe ascuns,tupilat pe la colturi ca nu-i frumos, zau!

Link spre comentariu

@SelenaIntr-un final,dupa ultimile dezvaluiri pe care ni le-ati facut am inteles de ce nu ati devenit membru deplin( de suflet sunteti) in asociatia ProRadioAntic.Ar fi existat posibilitatea sa avem doi Borbilau, dintr-un simplu motiv, aveti in colectie aceleasi aparate ca si dumnealui.Si am mai descoperit ceva in aceasta seara, se pare ca pupincurismul a devenit sport national,multa vreme am crezut ca este atributul exclusiv al politicienilor dar m-am inselat,a patruns cu succes si in lumea tehnica.

Lasa-l Nicule ca nu merita sa ne pierdem timpul cu astfel de contraverse. Probabil ca dl. Selena (ca si alti aparatori ai borbilaului ) au facut niscaiva tranzactii avantajoase cu el (ca la cite dubluri are nu e nici o problema) si se simte dator sa-l apere. Loialitatea e mare lucru in ziua de azi. :aplauze :aplauze :aplauze
Link spre comentariu

Sunt doua modalitati de actiune. Unii membrii ai proradioantic pastreaza aspectul actual al radioului, incercand sa completeze lipsurile cu piese cat mai apropiate de original, sau il lasa asa, in speranta completarii ulterioare. Dublurile unuia, impreuna cu dublurile altuia, vor da sansa aflarii adevarului despre original. Acesti colectionari pretuiesc mai mult valoarea istorica a obiectului, vor sa prezerve urmele folosirii, chiar si mirosul specific... Astfel de aparate pot oricand sa stea intr-un muzeu profesionist, fara a face nota discordanta cu restul exponatelor. Alti membrii ai proradioantic au un atelier cu scule diverse, adevarate cazne pentru radiouri. Dupa multa munca mestesugareasca, rezulta un nou radioreceptor, mai lustruit si mai mirositor decat a fost la origine. Este aratos (dar si gaunos uneori, pentru ca nu a fost restaurat in totalitate la partea de electronica), dar nu are viata, nu are ce povesti. Dovedeste doar cat de meserias a fost "restaurat". Practic, a devenit, intr-un procent mai mare sau mai mic, o replica. Sunt sanse, realitatea o dovedeste, ca unii dintre acesti domni sa cada in parere de sine, sa dispretuiasca pe cei care nu "restaureaza".Acum, spuneti si d-voastra, care categorie se potriveste mai bine cu calitatea Colectionari din titulatura asociatiei. Pentru informare, precizez ca nu il apar pe d-l Borbilau, ci apar un principiu, legat de radiouri, nu de persoane. Nu il cunosc personal sau virtual, de fapt nu am avut onoarea sa fac schimburi cu nimeni, din contra, in ultimul timp, am inceput sa donez cu mare placere in stanga si in dreapta celor care au nevoie - stiu acei domni ca nu mint.

Link spre comentariu

... administratorul nu poate face absolut nimic daca este dedicat misiunii declarate...... am vorbit la telefon cu cei mai multi dintre colectionari... parerile sunt impartite si eu trebuie sa respect parerile domniilor voastre... si ceea ce am declarat in statut!!!Asa cum am promis:1. modificarile in colectii nu vor aduce "obiectul" modificat in fata (inca nu este gata modificarea dar este pe aproape).2. "moderatorii consultanti" vor primi acces lliber la comentarii cu drept de stergere a textelor (deocamdata).3. regulamentul de utilizare, cel care s-a discutat aici va fi definitivat si va fi expus la vedere (dar asta nu va schimba mult regula jocului pt. ca totul depinde de... colectionar).Propunerea mea cu limitarea "anului de fabricatie" nu este buna pentru ca daca s-ar aplica, foarte multe produse romanesti ar fi excluse de la prezentarea la "noile adaugate", am renuntat la idee... Mea culpa... [Este regretabil faptul ca o disfunctie a site-ului si comportamentul unora genereaza acuze personale de coruptie, de mita etc. intr-un limbaj care nu se poate reda aici si nici unde intr-o lume civilizata... Ba mai mult, si eu am fost acuzat de afaceri oneroase cu membrii de pe site etc... cumplit, Domnilor...].

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

...up... up...Am terminat o parte din modificari...1. modificarile in colectii nu vor mai aduce obiectul modificat la "Adaugate recent..." doar de dragul de a fi tot timpul in fata!!!2. "moderatorii" sunt insemnati cu rosu si au drepturi de a modera (sterge) comentarii etc.Am propus urmatoarele nickname-uri care, au si colectii postate pe Pro Radio Antic...:-doru3160-misa-kripton-viopa-tubemane-nicolae57-ungur florian-mihai gheorghe-toni sandunu in ordinea preferintelor...Daca nu doriti acest statut spuneti-mi... sau daca aveti/sunt si alte propuneri...

Link spre comentariu

M-am intalnit recent cu un colectionar care are si multe lucruri "recente" ca sa nu zic... asiatice. Am retinut din discutia cu el o singura propozitie:" Nu ma las, pana ce nu reconstitui tot patrimoniul romanesc de radiouri..." In ritmul in care "nu se lasa" numai are foarte mult...Fara comentarii...

Link spre comentariu

Intrebare :Cine si cum se vor omologa " creatiile personale " ?( ma refer la tipurile de aparate inexistente si introduse fortat in acest "patrimoniu" ,create prin combinatii ) Banuiesc de cine poate fi vorba , admirabil efortul , dar sa nu exageram .P.S. Nu doresc sub nici o forma relansarea unor discutii .

Link spre comentariu

Trebuie sa facem distinctie intre colectie si PATRIMONIU. Sunt si alte categorii care sunt in colectii dar nu reprezinta patrimoniu, de ex. "home made", etc.Dupa cum ati observat, la ora actuala nici o modificare in colectii numai aduce un obiect din colectia personala in fata... Doar una: stergerea obiectului din colectie si reincarcarea lui... Am obsrvat ca se practica si aceasta metoda... dar s-a va termina si cu asta ...Este interesant faptul ca unii dintre cei care s-au revoltat "contra chinezismelor", etc. acum isi valorifica colectiile (si prin site-ul care i-a lansat) sau intentioneaza sa o faca... in plus mai trag si concluzii de tipul: "i se permite", "a mituit", "a platit", etc.

Link spre comentariu

Citez :"Este interesant faptul ca unii dintre cei care s-au revoltat "contra chinezismelor", etc. acum isi valorifica colectiile (si prin site-ul care i-a lansat) sau intentioneaza sa o faca... in plus mai trag si concluzii de tipul: "i se permite", "a mituit", "a platit", etc."Site-ul i-a lansat, dar cred ca si-au platit cotizatia. Daca nu, cine a gresit?Daca au platit pot scoate la vanzare/cumparare., nu? Avantajul a fost reciproc. Daca nu erau si acei "unii", mai puteau sa viziteze , "sa treaca pragul " peste 40.000 de vizitatori din 70 de tari ? Ce puteau sa vada?Ca o paranteza, numai eu 'trec pragul " in medie de 4 ori pe zi. Doar inmultit cu 300 de zile, ce rezultat iese?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Am retinut din discutia cu el o singura propozitie:" Nu ma las, pana ce nu reconstitui tot patrimoniul romanesc de radiouri..."

Tocmai de acest patrimoniu vorbeam . Dar vad ca a aparut un alt "Record- patruzeci-si-noua U " modificat in cel mai barbar mod , pe langa cel existent deja in acelasi "patrimoniu " si acel aparat , tot mutilat .

Suntem pe un site national . Ar trebui sa ne mandrim cu asta . Consider ca trebuie sa predomine PATRIMONIUL si nu altceva . In zadar am scris zeci de comentarii , in zadar le-am sters ( mi-a fost rusine de rusinea mea ) in zadar sta scris in dreptul meu " moderator " , in zadar arat tuturor ca stiu ce vorbesc cand fac prezentari ne-facute niciodata la unele aparate , pentru ca cineva isi faureste " propriul patrimoniu national " fara sa tina cont de nimic , de efortul intelectual al multora dintre noi pentru a cunoaste aceste aparate .

Personal , daca nu am o colectie , macar nu am afisat aberatii iar unii colegi ,( am deosebit respect pentru acestia ) , nu numai ca au corectat unele scapari firesti pe care le-am observat ci au inteles ca prin asta ajut si nu critic .

Nu ma intereseaza ce aparate colectioneaza cineva atata timp cat se incadreaza in regulament si in tematica . Chiar si constructiile " home made " sunt patrimoniu national . ( aparatul de zbor al lui Aurel Vlaicu nu a fost " home made " ? ) Eu nu la aceste constructii m-am referit .

Nu inseamna ca , daca cineva plateste o cotizatie sa faca ce vrea pe site . Si eu o platesc dar nu pentru a vedea prostiile altora .

Si la un restaurant se plateste dar daca cineva face pe nebunul , il ia politia cu toate ca a platit .

In concluzie , cu tot respectul , va sugerez ca ori sa existe o sectiune pe site , numai cu aparate de patrimoniu ori sa facem curatenie . Moderatorii ( prin consultatii in comun ) sa poata elimina gunoaiele , eventual in urma unui anunt dovedit .

Acesti moderatori sa fie trecuti undeva la vedere , fiecare cu domeniul sau specific de activitate .

Nu ma consider atotstiutor ( si computerul meu mai greseste din cauza mea ) dar atata cat pot , voi cauta sa impiedic aceste exagerari cu pretentii de patrimoniu .

Mantionez ca tot ce am scris este punctul meu personal de vedere iar daca gresesc , mea culpa , insa doresc , macar pana la Sarbatori ( si nu dupa ), sa clarificam situatia , sper cu ceva concret si clar .

Cu respect, nu doresc redeschiderea discutiilor mai vechi , raspunsul D-vs. va fi hotarator in acest sens .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări