viopa Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Problema este, ca vrei sa te informezi in legatura cu un aparat , si din cate sunt in colectii, nu stii care este cu piese complete si originale. Stai si te uiti ...la poarta noua...De asta tot bat toba de a selecta ce exista. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 17, 2011 Autor Partajează Postat Martie 17, 2011 Colectionarul (simplu) nu este un atotstiutor... Cel mai bine stie sa colectioneze... apoi, incet, incet se documenteaza si isi reface aparatele... sau le lasa cum sunt! Colegii colectionari care stiu mai multe decat el, mult mai multe, ar trebui sa participe la aceasta "renastere" a aparatului prin domcumentare colectiva!!!! La radiomuseum.org, nu am exemplu mai bun, discutiile de pe forumuri, dupa ce s-au epuizat concluziile, (acestea) sunt atasate modelului despre care s-a discutat... astfel se castiga informatii si modelul poate sa fie refacut...sau nu! La noi 50% din texte constituie apostrofari... pentru ca nu e asa cum ne-am inchipuit noi ca ar trebui sa fie... Referitor la regulament: mai astept putin si re-redactez cele expuse si le vom afisa pe site... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 Problema este, ca vrei sa te informezi in legatura cu un aparat , si din cate sunt in colectii, nu stii care este cu piese complete si originale. Stai si te uiti ...la poarta noua...De asta tot bat toba de a selecta ce exista.informatia se poate face si pe elforum,aici cum cere cineva ajutor cum se gaseste cineva sa raspundaeu am constat de mult timp ca majoritatea colectionarilor discuta tot pe elforumde ce nu se discuta pe proradioantic nu am inteles niciodata ,cu toate ca si acolo exista rubrica de acest gentoti discutam si ne ajutam aicieu POATE ca am gresit cu retragerea colectie proprii dar fiecare om are ofurile lui....eu propun sa se faca o ordine NEMTEASCA si sa o luam de la capat ca e prea multa debandada acumde ce sa fie mult si prost decit putin si de calitatece rol au ,letcone si pistoale de lipit,sirme,condensatori,tranzistori ,cablaje imprimate sau tot felul alte aparaturi care nu au legatura cu aparatele de radiostiu ca au fost construite cu aceste componente sau unelte dar .... totusi ,oricine stie cu ce este construit un asemenea aparato alta problema sunt fotografiile colectionarilorunii la poza proprie au pus :o vaza,o lampa,un catel !!!pentru ordine trebuie un regulament strictun JANDARM NEAMT fara scrupule dar corectinca cevacontoarul cu vizitatori nu este elocvent multi din noi intram sau intram si de 10..20 de ori pe zi pe pagina asa ca toate aceste vizite se contorizeazaeu am calculator la birou ,un laptop cu modem de la conex si telefon cu internet,practic am 24 din 24 net, am tot timpul citeva pagini in bara sau le accesez de douazeci de ori pe ziprimul lucru pe care il fac dupa ce ajung la birou este sa intru pe elforum,rgc,proradioantic,yahoo Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 17, 2011 Autor Partajează Postat Martie 17, 2011 Pro Radio Antic nu are FORUM! A incercat! Dar, se pare ca interesele altor FORUMURI nu au permis acest lucru! Ar fi trebuit sa se redistribuie cam aceiasi numar de pasionati...Forumul Pro Radio Antic a fost mereu atacat de "stiutori"... eu nu am avut timp si bani sa intervin de fiecare data si sa sterg "gunoaiele" si sa reconfigurez FORUMUL, de fiecare data, cand eram infestat... in fiecare saptamana...Poate ca o sa reiterez aceasta functie cand voi fi sigur ca pot sa o sustin... puternic!!! Link spre comentariu
viopa Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Am o intrebare: Radio PIONIER 53 S521A3, de cine este fabricat? De Radio Popular sau de Electromagnetica? Din colectii nu ma pot lamuri...Exista in colectii , un radio ce are scala cu sigla Electromagnetica si capacul din spate cu sigla Radio Popular, iar altul ce are stersaturi la scala si... cam atat. Link spre comentariu
mila Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Am o intrebare: Radio PIONIER 53 S521A3, de cine este fabricat? De Radio Popular sau de Electromagnetica? Din colectii nu ma pot lamuri...Conform cu "Scheme comentate ale aparatelor de radioreceptie" de Andrei Vladescu aparuta la Editura Tehnica in 1960, aparatul PIONIER 53 S521A3 este fabricat de intreprinderea "Grigore Preoteasa"(ulterior Electromagnetica) , deosebirile fata de Pioner52 sunt tubul redresor 6T5S si ceva modificari la caseta si sasiu. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 18, 2011 Autor Partajează Postat Martie 18, 2011 In cursul acestei zile voi suspenda temporar facilitatile de notare si comentarii ale site-ului Pro Radio Antic... din pacate lucrurile au luat-o razna... Exista o regula de baza, ceea a BUNULUI SIMT! Restul se subordoneaza! Link spre comentariu
Vizitator coric66 Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Nu-s membru şi-ar trebui să-mi văd de treabă , dar nu mă pot abţine având în vedere că aş vrea să devin (cândva). Nu ţine la noi regula bunului simţ , n-avem cultura bunului simţ (unii dintre noi , să mă ierte restul). Noua ne trebuie reguli clare si stricte, sancţiuni pentru încălcarea acestora, efectiv biciul pe noi. Altfel o dăm pe arătură. Vedeţi concret , în viaţa socială , cum am interpretat (si interpretam ) democraţia si libertăţile lăsate la liberul nostru arbitru...Cred că ar fi binevenit acolo un grup de moderatori , o comisie de profesionişti care să facă puţină curăţenie şi să menţină siteul la un anumit standard. E doar o părere personală de-a mea şi nu-i neapărat necesar să fie luată în seamă. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 21, 2011 Autor Partajează Postat Martie 21, 2011 Pesimista caracterizare, abordare... Nu zic ca nu aveti, partial dreptate dar, prefer atitudini proactive...Cu toate ca, interventiile moderatorilor este insignifianta, aici pe forum nu se ambaleaza lumea asa de tare... sa atace persoane, colectii, intrebari etc. Link spre comentariu
kripton Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 Cred ca trebuie sa primeze si mesajul cultural - istoric real al site-ului . Asa cum noi ne orientam dupa " radiomuseum " ca sa vedem " ce mare comoara am gasit " , ce difuzor are , daca ne lipseste ( e doar un exemplu ) , asa ar trebui sa ne putem ghida si dupa ale noastre aparate . Cum sa o facem insa daca gasim aparate romanesti cu transformatoare de la TV "Temp " sau acelasi aparat montat in casete diferite , cu doua denumiri tot diferite si cu doua date diferite de fabricatie ? Cum se poate orienta un tanar care vrea si el sa aiba doua-trei aparate , ce-si va procura pentru ca sa poata avea aparatul intreg ? Va alerga si el dupa transformatorul de "Temp " fiindca asa a vazut el pe site ? Degeaba vin si ii spun ca nu e asa , posibil sa ma trezesc cu ceva de genul : " vezi-ti de treaba , asa e acolo " .E numai un aspect de care cred ca trebuie tinut cont . Nu am nicidecum intentia de a pune din nou "paie pe foc" , motiv pentru care nu mi-am permis a comenta aici . ( apele linistite sunt adanci ) . Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 21, 2011 Autor Partajează Postat Martie 21, 2011 ... pai tocmai despre asta vorbim... Rostul "Comentarilor" ar fi fost ca sa clarificam aceste inadvertente dar, din pacate, ele au fost transformate in atac la persoana... Sau, o alta versiune, s-a dat o explicatie, o corectie, dupa care a urmat mistoul... de rigoare. Eu cred, ca daca ne limitam strict la acel aparat, si la explicatiile care corectau gresala ar fi fost o atitudine proactiva fara a crea o atmosfera de... Iar daca aveam ceva personal ar fi fost potrivit sa contactam persoana si sa-i spunem... totul! Dar, in nici un caz in public!... deja mi se cere sa revin si cu notarea si cu comentariile... m-am gandit ca o sa schimb cifrele cu "stelute" iar la comentarii o sa precizez ca interventiile trebuie sa fie strict tehnice... (mi se pare pueril dar asta este...). Link spre comentariu
kripton Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 Categoric , comentariile sa aiba referinte strict tehnice legate de exponatul in cauza . Si aici sunt unele aspecte, referitoare la exponat : asa cum ati afirmat si pe buna dreptate, nu toti colectionarii stiu unele aspecte care ar putea fi derutante , mai ales ca asa au achizitionat aparatul respectiv , cu modificari pe care , nu au de unde sa stie daca sunt corecte sau nu . Acest lucru , daca i se comunica, nu trebuie considerat o ofensa ci dimpotriva, trebuie inteles colegial si bineanteles ca si cel care face observatia sa se adreseze tot colegial si la obiect .Dar cine sa o faca ? Este imposibil ca numai o singura persoana sa fie in masura sa cunoasca marea varietate de aparate atat din tara cat si din afara : deci consider ca ideea d-lui < coric 66> referitoare la un comitet sau o comisie , nu e tocmai rea , unde cei care fac parte din aceasta sa fie cunoscatori , fiecare , intr-o anumita categorie de aparate . In acest sens , comunicarea sa se faca prima data prin adresa de maill ( evident , la cei care consimt sa si-o dezvaluie ) apoi pe site , la " comentarii " iar apoi daca nu se rezolva ,( ce sa mai zic ?) va urma retragerea ( stergerea ) exponatului respectiv .Evident ca si comentariile gresite atat tehnic cat si etic sa poata fi sterse de componentii acestei echipe tehnice . Aici intervine deja si moralitatea celui care expune , sa respecte tematica , cerintele site-ului si < sa fie pozele clare > ( nu niste dreptunghiuri intunecate " notate cu 10 pe linie " ) Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 22, 2011 Partajează Postat Martie 22, 2011 Nu cred ca e bine sa se faca observatiile pe privat,in primul rand pt ca in acest mod,nu au de invatat si ceilalti,si in al doilea rand,acele obsevatii,fiind "publice"vor fi supuse atentiei tuturor colectionarilor,si daca din diverse motive vor fi eronate,vor fi sesizate/sanctionate sigur de alti colectionari,care vor aduce argumente in favoarea opiniei corecte.Ideal ar fi infiintarea acelei "comisii de specialitate"numai ca si aici cred ca intervine factorul material,nu poti angrena intr-o activitate responsabila decat oameni care sunt si rasplatiti pt ceea ce fac,si atunci,singura modalitate cred eu,mai ieftina,ar fi dezbaterea constructiva,transparenta,pe fiecare exponat in parte(cand e cazul)O alta masura buna ar fi stergerea acelor exponate care nu indeplinesc conditiile de originalitate,in cazurile cand nu sunt consemnate acele elemente mai putin originale,sau nu sunt recunoscute de detinator...nu de putine ori,la un aparat fara butoane,i se monteaza altele mai mult sau mai putin asemanatoare cu cele originale,acest lucru trebuie mentionat,pt a nu fi luat de "etalon" acel aparat.La difuzoare e acelasi aspect,un aparat bine conservat,dar cu difuzor lipsa,poate fi prezentat cu mentiunea ca acea piesa nu e originala,samd...important e sa se mentioneze modificarile aduse,sau reconditionarile(schimbarea culorii originale)in asa fel incat la o cautare pe acel tip de aparat,sa se stie ce a avut de la mama lui si ce nu...aici intervine acea moralitate despre care s-a facut vorbire,si cred ca in timp,se vor cerne toate cazurile care prezinta dubii,si nu sunt conforme cu originalele. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 22, 2011 Autor Partajează Postat Martie 22, 2011 @kripton: nu o persoana face comentariile la un aparat expus ci toti cei care stiu, sunt documentati si mai ales vor sa ajute si sa clarifice acel aspect. In organigrama Pro Radio Antic am prevazut locul unor Comisii Consultative (istoric, tehnic si restaurare)care, inca sunt nenominale... (acel desen este in posesia unor membrii cu care s-a discutat acest aspect dar nu s-a propus inca nimic...).@doru3160: mesajul personal s-a referit doar la cazul in care ai ceva cu omul nu cu produsul... Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 @doru3160: mesajul personal s-a referit doar la cazul in care ai ceva cu omul nu cu produsul...Pai cu omul am considerat ca nu trebuie sa am nimic,atata vreme cat la modul general vorbind,nu-l cunosc,si nu ma cunoaste personal,de asta am exclus din rationamentul meu varianta...imi cer scuze daca am gresit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum