Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Asociatia Pro Radio Antic --Ultima Actualizare--

feri.visky

Postări Recomandate

Cred ca se exagereaza declarandu-se degenerarea situatiei la nivel NATIONAL si mai cred ca se arunca cu "noroi" in cine nu trebuie.

Care este mesajul tehnic transmis de acele colectii ??? Vorbim despre o platforma de comunicare deschisa pentru colectionari, care din pacate in ultima perioada, conform principiului -"decat putin si prost, mai bine mult si fara rost"- a inceput sa promoveze kitch-ul si nonvaloarea, este in fapt o tendinta nationala ce tine de educatie si cultura.Apa o trag de fiecare data dintr-un simplul motiv, dejectiile sant urat mirositoare iar de alaturat ma alatur cu persoanele pe care le agreez mai ales cand o fac pe banii mei,multi putini cat sant, in litera regulamentului.Spuneti de colectii ca au hibe, greseli, sant inconsecvente dar n-a sugerat nimeni profilul unei colectii agreate de administrator, ca sa avem un model de urmat.Regret retragerea colectiilor lui Laurentiu Jercan si a lui Pavel Viorel dar nu s-au retras din cauza mea sau a lui Viorel Firtat.Personal nu am sa-mi retrag colectia spre a face loc chinezariilor iar pasiunea mea pentru aceste aparate va ramane neschimbata fie ca sant postate sau nu pe ProRadioAntic.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

sorry Proradioantic dar este prea mult pentru mine......acum doua minute am sters colectia measa pastram in continuare comportamentul de turma si nu vom ajunge nicaieri voi ramine in continuare membru cotizant si donator dar FARA A MAI PARTICIPA LA EXPOZITII sau alt gen de manifestarisunt un om care nu are orgoliiam sters colectia din urmatoarele motive1 de doi ani tot pun problema "marilor afaceristi de la vinzari" nu se intimpa nimic2 pentru ca nu se respecta regulile impuse de site,poze,descrieri,etc3 in semn de solidaritate cu Laurentiu si Viorel Pavel4 nu voi mai activa in nici o asociatie de acest gen de pe teritoriul Romanieipacat incepuse frumos..colectia mea poate fi vazuta in scurt timp pe radiomuseun dar nu sub steagul Romaniei va fi sub steagul Marii Britanii

Link spre comentariu

Nu ar fi mai bine sa se stabileasca de catre d-ul Visky limita de an pt vintage,categorii de produse care pot fi expuse(radio,scheme,tuburi etc) si care nu pot fi expuse,obligatii pt vanzatori(nume real,telefon)?Nu-mi vine sa cred ca s-a ajuns la retragerea unor colectii...Cateodata libertatea duce la libertinaj.Parerea mea,nu :bataie

Link spre comentariu

Legat de aspectul asta,am si deschis topicul cu limita de varsta pt incadrarea in categoria vintage,se pare ca toti stiu,dar nimeni nu a vrut sa posteze o parere,si aici nu ma refer la cei care n-aveau nici o treaba in a-si exprima parerea cum ar fi fost knx sau lada,ci la "greii" cu colectii tari,care activeaza in domeniu de multa vreme si a caror parere s-a lasat asteptata.Tot din acest motiv am si ezitat sa expun ceea ce am pe ProRadioAntic,am zis ca n-are rost sa incurc lumea cu cateva aparate adunate din pasiune in timp,dar se vede treaba ca pe acolo s-au aciuat si alte feluri de colectii,care mai de care mai...mai bine nu spun cum,sa nu-mi aprind carbuni sub talpi singur.Parerea mea,daca mai conteaza,regulile ca sa fie respectate,trebuie mai intai elaborate,si odata creat modelul,e usor de urmarit o linie,altfel,se intampla ce s-a intamplat si gasesc e mare pacat,erau colectii frumoase,valoroase,care chiar isi meritau locul in vazul tuturor.

Link spre comentariu

Specific faptul ca am retras doar colectia de tuburi si colectia cu documentatie electronica [carti,scheme].Colectia de radio, NU am retras-o. Am facut acest lucru pentru a trage un semnal de alarma, si ca se vor lua masuri pentru curatirea colectiilor.Iar pentru ca o asociatie sa functioneze normal, este posibil prin munca de echipa.Si am spus ca nu mai comentez...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

sorry Proradioantic dar este prea mult pentru mine......acum doua minute am sters colectia measa pastram in continuare comportamentul de turma si nu vom ajunge nicaieri voi ramine in continuare membru cotizant si donator dar FARA A MAI PARTICIPA LA EXPOZITII sau alt gen de manifestarisunt un om care nu are orgoliiam sters colectia din urmatoarele motive1 de doi ani tot pun problema "marilor afaceristi de la vinzari" nu se intimpa nimic2 pentru ca nu se respecta regulile impuse de site,poze,descrieri,etc3 in semn de solidaritate cu Laurentiu si Viorel Pavel4 nu voi mai activa in nici o asociatie de acest gen de pe teritoriul Romanieipacat incepuse frumos..colectia mea poate fi vazuta in scurt timp pe radiomuseun dar nu sub steagul Romaniei va fi sub steagul Marii Britanii

o parte din statutMijloacele banesti pentru realizarea activitatilor vor fi asigurate din:- Taxa de membru al asociatiei.- Donatii banesti sau in natura (aparate, colectii, carti, reviste etc.).- Subventii culturalede aici rezulta ca toti cei peste 500 de membri trebuie sa plateasca o cotizatie
Link spre comentariu

O,Doamne,Va admiram Domnilor,Atat pentru colectii, cat si pentru realizari si altruismul aratat in timp.Nu am contribuit pe Proradioantic banesc sau prin alt mod, colectia mea de aparate e chiar mai modesta decat a lui @lada :bataie Sa nu crede-ti ca incurajez atitudinea lui @lada!Nu am contribuit ca intotdeauna a aparut ceva mai important pe moment...acum sincer imi pare rau.Am accesat site-ul si am beneficiat de scheme si pozele postate de dvs.inclusiv de cele puse de d-l Bobirlau.D-l Doru3160 a deschis un topic cu privire cu ce e demn de a fii clasificat ca Vintage...nu a-ti exprimat opinii!Fac precizarea ca sunt suporter al aparatelor electronice si nu al mixerelor sau aspiratorelor...pentru acestea se poate deschide un forum separat!De nenumarate ori am pus si eu o intrebare....cand a aparut aparatul radioreceptor Gloria....seniorii si moderatorii...nu raspund!Va rog insistent sa nu va retrage-ti colectiile de pe Proradioantic, va rog sa le mentineti char si in engleza.Cu stima MilaSe poate sa nu ma fi exprimat corect sau coerent sunt emotionat...si relativ suparat :aut:

Link spre comentariu

Ceva, ce nu prea inteleg:

-de ce trebuie sa (auto)distrugem o colectie de pe site care a costat munca si bani... pentru chinezisme? Vedeti aici chinezisme: http://www.radiomuseum.org/m/philips_prc_en_1.html (sunt aproape 300 de radioreceptoare...)

-ei au o impartire <1930 >1942, noi vrem limitari...

-vanzarile sa poarta si la ei si tot gratis (ca au mai multi donatori asta e altceva...)

-sunt foarte multi inscris si la ei fara colectie...

-au reguli mai complicate decat noi... dar si noi avem la fiecare capitol descris ce trebuie facut si ce nu!

-site lor este urias, site-ul nostru este LOW-BUDGET nu permite multe, nu este flexibil reconstructia lui ar costa mult. (Asta inteleg!)

Totusi, daca aveti sugestii constructive si la reguli si la modul de operare, de prezentare nu ezitati sa le expuneti.

Link spre comentariu

Domnilor,Citez din primul post al subiectului ” Asociatia Pro Radio Antic --Ultima Actualizare” scris de Dl Feri.Visky pe acest site: „Introduc acest topic (mai ales) pentru colectionarii de radioreceptoare de epoca. Scopul este unul cat se poate de simplu: sa ne cunoastem ... sa ne "etalam" colectiile si nu in ultimul rand sa ne ajutam in restaurare, in schimburi etc. ...”O idee cat se poate de buna si de binevenita, initiata si pusa in practica de Dl. Visky cu multe eforturi si cheltuieli.Cele cateva postari sporadice cu aceasta tema - radio vintage - de pe diferite site-uri nu mai erau suficiente. Aparuse si la noi necesitatea organizarii unui „loc” de discutii si manifestari in aceasta tema.Perfect este numai Dumnezeu! Dar pe Pamant sunt inerente erori si chiar disfunctii in activitate. Numai colaborarea si intelegerea membrilor pot fi benefice. Au fost criticati unii membri ca au pus prea multe fotografii ale unui aparat, ca aparatele nu sunt „chiar” de epoca si multe altele. Cine a gresit? - Avem un statut al Asociatiei, dar NU avem un Regulament de functionare al site-ului din care sa rezulte – de exemplu- : cine are drept de a posta pe site, ce materiale pot fi postate (documente, fotografii, articole), dimensiunile si numarul lor etc.. Sa incercam sa-l facem si, sunt convins, activitatea se va imbunatati.Ar trebui intocmit un proiect cadru al Regulamentului. Cine se incumeta?Printre prevederile regulamentului as propune:- Fac obiectul colectiilor gazduite numai aparatele si dispozitivele aferente transmisiei, receptiei, inregistrarii sunetului, precum si documentatii, instructiuni de folosire, manuale, carti, fotografii etc. aferente aparatelor mentionate.- Aparatele prezentate trebuie sa vie mai vechi de (25?) de ani la data expunerii pe site!- Postarile vor fi urmarite si avizate sau restrictionate de un moderator.- Membrii asociatiei pot fi cotizanti sau necotizanti (fiecare categorie are alte drepturi si obligatii).- Dreptul de a expune obiecte de colectie il au numai membrii asociatiei in limita a 1,5 (?)Mb/aparat. Expunerea va fi de 3 fotografii reprezentative (fata,spate interior), schema (daca este posibil), descriere, istoric etc.- Anunturile de vanzare-cumparare vor cuprinde o foto. de max 150 (?)Kb, denumirea obiectului, pretul de vanzare (cumparare), modul de contac si vor fi permise astfel: - pentru membrii cotizanti maxim 10 anunturi /luna - pentru membrii necotizanti 1 anunt /luna.- Acces la documentatii tehnice au numai membrii cotizanti..................Ma opresc aici cu propunerile.... Voi continua sa-mi achit cotizatia si contributia pentru ca radioul a fost, este si va fi o pasiune a mea chiar daca nu sunt electronist...Cred in puterea exemplului.

Link spre comentariu

Ar trebui intocmit un proiect cadru al Regulamentului. Cine se incumeta?

De acord cu majoritatea sugestiilor dv. care reprezinta o buna baza de discutie pentru un nou Regulament al site-ului.Dl Visky deja avea in vedere niste schimbari in acest sens.Asociatia s-a marit si cere noi reguli care sa asigure un anumit nivel al informatiilor adunate.
Link spre comentariu

radianr, nichisoru... incepeti sa aduceti... primavara... Propuneri constructive, aplicabile... Regulamentul de functionare (in sens strict), intr-adevar lipseste...Eu, te(va) rog sa continuati si cu siguranta vom putea afisa, in curand un asemenea regulament util, scurt, aplicabil si care sa ajute la functionarea mai eficienta a site-ului.

Link spre comentariu

radianr, nichisoru... incepeti sa aduceti... primavara... Propuneri constructive, aplicabile... Regulamentul de functionare (in sens strict), intr-adevar lipseste...Eu, te(va) rog sa continuati si cu siguranta vom putea afisa, in curand un asemenea regulament util, scurt, aplicabil si care sa ajute la functionarea mai eficienta a site-ului.

Asteptam si alte sugestii si/sau amendamente la schita de regulament a lui Radianr :da
Link spre comentariu

Regulament de functionare - proiect.Prezentul Regulament stabileste modul de functionare a site-ului Proradioantic precum si drepturile si obligatiile membrilor Asociatiei.1. Site-ul Proradioantic apartine Asociatiei Colectionarilor de Aparate de radio din Romania si are ca obiect de activitate promovarea pe internet a activitatii acesteia si a membrilor ei.2. Situl este intretinut din fondurile Asociatiei Colectionarilor de Aparate de radio din Romania. (ACAR).3. Activitatea pe site este urmarita si coordonata de moderator(i).4. Site-ul este liber pentru vizionare.5. Fac obiectul colectiilor gazduite numai aparatele si dispozitivele aferente transmisiei, receptiei, inregistrarii sunetului, precum si documentatii, instructiuni de folosire, manuale, carti, fotografii etc. legate de tematica ACAR.6. Aparatele prezentate trebuie sa fie mai vechi de (25?) de ani la data expunerii pe site!7. Membrii asociatiei pot fi cotizanti sau necotizanti (fiecare categorie are alte drepturi si obligatii).8. Dreptul de a expune obiecte de colectie, in limita a 1,5 (?)Mb/aparat, il au numai membrii asociatiei. Expunerea va cuprinde: 3 fotografii reprezentative (fata, spate, interior), schema aparatului (daca este posibil), descriere, istoric etc.9. Dreptul de a posta articole si/sau comunicari ( cu respectarea dreptului de autor) in cadrul rubricii „Aplicatii” il au numai membrii asociatiei. Articolele si/sau comunicarile vor avea subiecte referitoare la tematica ACAR.10. Anunturile de vanzare-cumparare se vor referi la obiecte din tematica ACAR si vor cuprinde: o imagine a obiectului de max 150 (?)Kb, denumirea obiectului, pretul de vanzare (cumparare), adresa de contact a vanzatorului (cumparatorului) si vor fi permise astfel:a. - pentru membrii cotizanti maxim 10 anunturi /luna b. - pentru membrii necotizanti 1 anunt /luna.11. Acces la documentatii tehnice in rezolutie ridicata au numai membrii cotizanti. 12. Dupa apritia Regulamentului fiecare membru ACAR are obligatia de a-si revizui si adapta la cerintele regulamentului expunerile existente in termen de (...?)13. Nerespectarea prevederilor prezentului Regulament atrage dupa sine sanctionarea progresiva, mergand pana la ...(?).14. Prezentul Regulament intra in vigoare incepand cu data de...(?).Completari, modificari:...

Link spre comentariu

As propune sa fie totusi acceptate aparatele de productie autohtona din domeniul audio-video (deci si televizoare, casetofoane, magnetofoane, patefoane, pick-upuri, statii de amplificare).In plus, nu prea vad clar unde sunt stipulate obligatiile membrilor.

Link spre comentariu

As propune sa fie totusi acceptate aparatele de productie autohtona din domeniul audio-video (deci si televizoare, casetofoane, magnetofoane, patefoane, pick-upuri, statii de amplificare).

Astea intra la pct.5

In plus, nu prea vad clar unde sunt stipulate obligatiile membrilor.

Nu putem pune prea multe obligatii, e suficient sa respecte regulamentul si daca vor anumite drepturi sa plateasca cotizatia (vezi pct.7).

Asteptam in continuare idei si de la alti colegi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări