feri.visky Postat Octombrie 12, 2007 Partajează Postat Octombrie 12, 2007 Introduc acest topic (mai ales) pentru colectionarii de radioreceptoare de epoca. Scopul este unul cat se poate de simplu: sa ne cunoastem ... sa ne "etalam" colectiile si nu in ultimul rand sa ne ajutam in restaurare, in schimburi etc. Toate aceste actiuni se vor derula, cred mult mai profi in cadrul unei asociatii Pro Radio Antic. De accea am atasat o Nota despre infiintare cu o Lista a membrilori fondatori. Lista ramane deschisa pana in data de 30 octombrie 2007 cand este planificata inregistrarea asociatiei. Pentru a va trece pe lista notificati la [email protected]. Tot aici astept si sugestiile la Nota. Considerati forumul ca si o sedinta virtuala de constituire.[/b] Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 13, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2007 Ca sa va faceti o impresie despre ceea ce inseamna sa fi organizat vizitati situl: www.radiomuseum.org. Mergeti la "Collections" apoi selectati "Romania" si o sa gasiti 3-4 colectionari printre care sunt si eu. Ceea ce mi-am propus este sa avem si noi un site, ceva similar! Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Octombrie 17, 2007 Partajează Postat Octombrie 17, 2007 "Nota finala:Dupa inregistrare se va anunta prin mijloace media, prima adunare extraordinara pentru elaborarea statutului, regulamentului de ordine interioara, forma de conducere si conducerea asociatiei."vad ca nu e mare inghesuiala, ori nu ai actualizat lista - eu unul mi-am dat acceptul pe un alt topic deschis de tine. lipsesc multi dintre colectionarii care participa activ la discutiile pe subiect - ori nu se baga, ori nu le stiu eu numele reale.drept sa zic, ideea mocneste de mult timp, cel putin cea cu realizarea unui site - nimeni nu a luat totusi taurul de coarne...cat despre citatul de mai sus, ce sa zic... o adunare extraordinara presupune deplasarea personala la locul de desfasurare - pai cine are timp si bani de cheltuit cu aceasta plimbarica? eu unul prefer sa-mi mai cumpar 2-3 radiouri de banii aia.... asa ca toate discutiile ar trebui facute (cred eu) pe acest forum, fireste cu permisiunea proprietarului. Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 17, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2007 Din pacate cei care au colectii serioase nu sunt familiarizati cu internetul, fiind mai in varsta, probabil.In legatura cu sedinta, am lansat ideea unei sedinte virtuale in care sa cadem de acord cu niste principii si gata.... Ma surprinde si pe mine slaba "ingesuiala" la tema. Oricum eu ma voi tine determenul fixat .Au mai aparut interesati, voi actualiza lista si cu ei (le-am comunicat pe mail acest lucru). Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 17, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2007 Atasat veti gasi lista actualizata. Noutati: S-a cumparat numele de domeniu: http://www.proradioantic.ro Zilele acestea vom avea prima versiune..... S-a depus, prin intermediul unui avocat actele necesare infiintarii... Lista se va inchide la 30 oct 2007. Nu va inghesuiti............... In rest asteptam actele...................................................... Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 5, 2007 Partajează Postat Noiembrie 5, 2007 Avind in vedere ca si la noi tinde sa se incetateneasca obiceiul de a arunca la gunoi aparatura radioelectronica, dupa moda din Occident, va sugerez ca la obiectivele asociatiei sa adaugati:"- punerea in valoare a aparaturii radioelectronice cu valoare de colectie sau patrimoniu si salvarea ei de la distrugere prin scoaterea din circuitul obisnuit al deseurilor."iar la mijloace:"- infiintarea unui atelier autorizat pentru colectarea, recuperarea si restaurarea aparaturii radioelectronice cu valoare de colectie sau patrimoniu cu drept de preemtiune fata de alti agenti comerciali care recicleaza D.E.E"Pentru indeplinirea acestui obiectiv este necesar sa se faca demersuri pe linga Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile astfel incit membrii asociatiei, pe baza unei legitimatii, sa poata ridica, direct din strada sau de la firmele colectoare, aparatura considerata D.E.E. Ceva asemanator au obtinut colectionarii de automobile de epoca, ei putind sa importe si sa inscrie in circulatie masini istorice chiar daca nu respecta toate normele de mediu in vigoare pentru restul autovehiculelor. Nu stiu care este, actualmente, regimul importurilor in domeniul radioelectronicelor dar ne putem trezi ca daca cumperi un aparat pe lampi din strainatate sa fi acuzat de import ilegal de deseuri... Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 5, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2007 Excelenta idee! O sa ma interes aici in Arad, si voi o puteti face in lacalitatile voastre, cine este implicat in reciclare piese electronice.O sa completez si in obiectivele Asociatiei (care acuma este la avocat). Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 Mai e deschisa lista??? Se mai pot inscrie membrii si dupa 30 octombrie? Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 7, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2007 Evident ca te poti inscrie. Am nevoie de un nume si un e-mail si/sau un nr de telefon si domeniul de interes (vezi lista membrilor). Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 9, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2007 Evident ca nu o sa tinem in sedinte... ci sa vedem cum putem ajuta colectionarii individuali sa fie prezenti pe un site( http://www.proanticradio.ro), sa se cunoasca intre ei, sa cunoasca tipi ca tine care stiu sa restaureze etc. Sunt multe categorii de membru: membru de onoare, membru asociati fondatori, membru fondator, membru simpatizant, membru cotizant. Sper ca nu te-am incurcat! Situl si "avocatul" sunt inca in constructie. Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Noiembrie 9, 2007 Partajează Postat Noiembrie 9, 2007 www.proanticradio.roSitul si "avocatul" sunt inca in constructie.pai daca tot se mai poate remedia ceva, incepem cu titulatura: cuvantul "antic" se refera strict la perioada dinaintea nasterii lui hristos (asa-mi aduc eu aminte), ori pe vremea aia baietii stateau cam prost cu receptia undelor... deci cred ca trebuie gasit alt nume. Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 10, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2007 Partial ai dreptate! Dar (pro)_antic este un nume generic care, poate fi atasat altor cuvinte pentru a defini caracterul de vechi. (anticariat, antichitati). Nu neaparat de stravechi...Antichitate se poate referi si la civilizatia veche in special a celei greco-romane. (Dictionar al limbii romane...).Acum, in faza asta este greu sa schimb ceva pentru ca in forma asta a fost depus la Oficiul pentru inregistrarea asociatiilor, la Bucuresti. Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Noiembrie 24, 2007 Partajează Postat Noiembrie 24, 2007 Draga Visky, de ce nu ne spui cu cat trebe sa cotizam ptr. ca inregistrarea si "clantaul" costa. Poate ca ar trebui sa platim ptr. deschiderea unui site numai ptr. ANTICHITATI. Nu stiu daca nemtii nu au si un sediu. De ce nu incerci sa initiezi o conferinta pe Skipe sau Mess?De ce trebuie sa ne oprim la radio cu tuburi. Ap de radio Solistor, Primavara si S-632, sunt antichitati ptr. tinerii din ziua de azi. De ce nu sectiune de TV. antice si radio solid stste. Si eventual si radio militare. Inca mai sunt si nu sunt cunoscute. La fiecare ap. sa i se ataseze o pagina cu parametrii. Cum sa fac ? Eu am o droaie de hargai din care unele functioneaza si altele nu. Daca le dau jos din pod sau daca le aduc din garaj si magazie, va trebuii sa a mut eu din casa, Hi ! De exemplu am casetofoane, video-uri si rec. de satelit, vechi. unele functionale, ce fac cu ele, le arunc si peste 10 - 20 de ani umbla copii sa le dezgroape ?Mai am computere XT, 286 si 386, dischete de 8" si HDD de 40 M cat 2 caramizi. Eu traiesc fericit ca le stiu la pod dar mi-ar placea sa fie publice. Mosu Tuti. Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 24, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2007 Execelenta atitudine!Din pacate am intrat intr-un hatis birocratic!!! Astept de 4 (patru) saptamani aprobarea pentru numele asociatiei (de la Bucuresti)!!!Apoi baietii cu pagina web lucreaza incet, respectiv au mult de lucru! Pe pagina este prevazut categoria "colectii" unde fiecare membru isi poate etala colectia. Nu este nici o limitare, practic orice contine: galena, tuburi, tranzistoare etc.Referitor la cotizatie: in prima faza vor trebui varsati bani pentru infiintare, suma este reglementata de lege, 2-3 salarii minime pe economie si in functie de cati membrii asociati vor fii.Apoi va trebui sa se scoata de la politie (pentru fiecare membru asociat) certificatul de buna purtare si daca nu poate semna actul de constituire trebuie sa-mi trimita o procura notariala! ca pot eu semna in locul lui!!!Si eu am crezut ca voi termina treaba pana in 30 Nov 2007, dar se pare ca voi fi fericit daca terminam anul asta!!! Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 Draga feri.visky special iti scriu pe forum, sper ca si alti colegi vor participa la discutie. Eu ma gandeam la o expozitie care sa poata fi vizitata de tot "boborul". Asa ceva nu se poate realiza numai cu forte propii, mai ales cand este vorba de spatiu de expunere. Ma gandeam la o colaborare cu Federatia RR sau cu Radio Romania. Nu este stilul meu sa ma infig in fata deci incearca dumneata si ia legatura cu V. Ciobanita de la FRR sau cu Paul Grigoriu de la Radio Actualitati. Sunt oameni formidabili. Ambi pot sa urgenteze problemele la Buc. Daca se arata interesati putemsa obtinem ceea ce nu speram. Federatia este in legatura cu Muzeul de ist. al oras. Buc. iar Radio organizeaza de cativa ani expozitii de ap. istorice. Eu cred ca ambi ar percuta. Insa nu doresc sa se intample cum mi s-a mai intamplat cand am sponsorizat cu piese un concurs, piesele le-am regasit la depanatorii radio TV. din zona. Totul trebuie sa fie f. bine gandit si organizat si mai ales trebuie implicarea a mult mai multor persoane cu platforma. (nu politica Hi!). Dumneata crezi ca "RADIORETRO" din germania se bazeaza numai pe deschiderea pe care o au colectionarii? Astept si parerea celorlalti membri fondatori. Mosu Tuti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum