Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursă 715G6743

Vali33

Postări Recomandate

Salutare tuturor, am un TV Philips model 48pfk6300 care sa oprit din senin,nu se aprinde absolut nimica,și nu reacționează deloc, este echipat cu sursa de alimentare descrisă în titlu,am dat capacul jos și am verificat dacă sunt condensatori umflați sau resistoare prăjite,însă nu se vede nimica,fiind începător în domeniu și cu puțină experiență în ale electronicii, va cer sfatul unde ar trebui sa încep în a rezolva problema, am măsurat deja ieșirea din secundar valoare 0 la toți pinii, și încep sa cred ca problema e undeva pe partea primară, ceva sfaturi? A mai avut cineva problemă cu modelul acesta de sursă? Orice sfat e bine venit! 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• Vali33

2

• dan cod

1

• Costica Tv

1

Top autori în acest subiect

De cât timp ai tv-ul ? Nu recomand să umbli în el fiind începător, vei cauza defecte mai grave fiindcă nu înţelegi logica de funcţionare.

Am întrebat de cât timp ai tv-ul, fiindcă nu toţi condensatorii ,,se umflă,, când se măreşte ESR-ul.Alea sunt cazuri extreme....deci doar vizual nu ai făcut mare lucru.Siguranţa e arsă ? Dacă e bună, poţi avea noroc de defecte uşoare, condensator cu ESR mărit, tranzistor întrerupt.

https://elektrotanya.com/philips_715g6743-p01_psu.pdf/download.html

Editat de validae
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Profesionist nu sunt dar problema am rezolvat-o singur!

Daca vroiam să duc tv-ul la atelier nu mai ceream o părere aici clar...

Nu am cumpărat sursă, ci am reparat-o, și nu, placa de bază nu a avut nimica. 

Problema a fost pe partea secundară, cu multimetru la partea de filtraj îmi arăta scurt, așa că am dezlipit rând pe rând condensatorii care erau buni până am ajuns la o dioda, care era în scurt, dioda înlocuită și tv-ul perfect funcțional! Repet nu sunt profesionist, nici măcar un începător avansat! Dacă aveam un ESR metru depistam problema fără să scot piese de pe placă. 

Editat de validae
Link spre comentariu

Este foarte bine că ai avut răbdare să-i dai de cap.Din păcate, uneori colegul Costică Tv nu prea se simte în apele lui şi mai dă cu bâta-n baltă, uitând că forumul nu-i numai pentru ,,meseriaşi,, ci şi pentru amatori.De aceea am editat răspunsul tău către el şi am şters postarea lui, sigur m-ar fi rugat ulterior s-o fac oricum....

Ar fi bine totuşi dacă tot te mai ocupi cu depanarea, chiar şi ocazional să-ţi procuri un ESR-metru, sau dacă ai ceva experienţă, să-ţi construieşti unul aşa cum am şi arătat în topicul de mai jos.E o unealtă indispensabilă pentru depanarea surselor în comutaţie, mai ales că toate sculele doar din astea folosesc...

Link spre comentariu
1 hour ago, validae said:

Este foarte bine că ai avut răbdare să-i dai de cap.Din păcate, uneori colegul Costică Tv nu prea se simte în apele lui şi mai dă cu bâta-n baltă, uitând că forumul nu-i numai pentru ,,meseriaşi,, ci şi pentru amatori.De aceea am editat răspunsul tău către el şi am şters postarea lui, sigur m-ar fi rugat ulterior s-o fac oricum....

Corect asa este !, uneori de oboseala sau de "crucea" pe care o am de dus toata viata, mai ma supar pe uni useri, dar dupa aceea imi dau seama ca am gresit si imi pare rau !

Link spre comentariu

Sunt off topic acum,dar da.

Toti sunt

Citat

începători în domeniu

,

Citat

cu puțină experiență în ale electronicii

,dar

Citat

Daca vroiam să duc tv-ul la atelier nu mai ceream o părere aici clar...

si cireasa de pe tort

Citat

Dacă aveam un ESR metru depistam problema fără să scot piese de pe placă. 

Oricum "ghinionist" om,daca in 20 zile (4 feb 48pfk6300, 24 feb LG cu LGP55L-17UL6) are deja doua televizoare defecte.

Link spre comentariu
Acum 4 minute, Costica Tv a spus:

Corect asa este !, uneori de oboseala sau de "crucea" pe care o am de dus toata viata, mai ma supar pe uni useri, dar dupa aceea imi dau seama ca am gresit si imi pare rau !

Asa este dupa multe ore petrecute sub capacul tv-ului, se mai scrie multe din cauza oboseli, eu imi cer scuze tuturor colegilor pe care i-am jignit fara sa vreau, stima si respect, si sanatate va doresc la toti colegii, si sa ne ajutam si pe viitor

Link spre comentariu

Dacă aveam un ESR metru depistam problema fără să scot piese de pe placă. "

... p'asta cu ESR-metru nu am prins-o , nu este nevoie de esr-metru sa-ti dai seama ca ai o dioda in scurt pe secundarul sursei, un multimetru este mai mult decat suficient. Sunt total de acord ca ESR-metru nu trebuie sa lipseasca din dotarea oricarui depanator !

Link spre comentariu
Acum 29 minute, cornel1962 a spus:

Dacă aveam un ESR metru depistam problema fără să scot piese de pe placă. "

... p'asta cu ESR-metru nu am prins-o , nu este nevoie de esr-metru sa-ti dai seama ca ai o dioda in scurt pe secundarul sursei, un multimetru este mai mult decat suficient. Sunt total de acord ca ESR-metru nu trebuie sa lipseasca din dotarea oricarui depanator !

da e adevarat ca un multimetru putea fi deajuns in depistarea unei diode in scurt si experienta,cineva cu experienta ar fi mers intai pe dioda,rar gasesti electrolitici in scurt,dar esr-metrul cel putin cel de la ,,taxdoru,, te ducea pe scurti direct foarte usor,chiar daca scurtul era pe aceeasi bara cu mai multe componente,tetat si de mine personal,pe vestitele surse vestel ,,led,, ce au mai multe diode in paralel  si deobicei cade doar una,deci nu scoti multe componente sa ajungi la scurt

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări